(StudentTorget.no):

Dex Carrington er mannen som har lært leksa den harde måten. Selv om han som ung elsket komedie og lagde skatefilmer, fikk nei-siere ham på bedre tanker enn å følge drømmen sin, så han startet på business school.
 
Derfra gikk det nedover, med depresjon, medisinavhengighet, og fyring fra alle jobber han fikk, forteller han i sitt foredrag om å følge lidenskapen, på BIs Næringslivsdager.  
 
- Alt brøt sammen. Jeg ble sparka fra flere jobber og livet mitt gikk i dass. Men jeg hadde en fet dress, så jeg trodde det var dette som var å ha et lykkelig voksenliv, selvmordstankene inkludert, forteller Carrington til den proppfulle salen på BI, hvor han en gang selv har studert. 
 
 

- Fuck you, I won't do what you tell me

 Dette er Dex Carrington

 

Dex Carrington er aliaset til Jørgen Kjønø, som er Norsk-Amerikaner.
 
Har vokst opp i så å si hele verden, men nå bor i Oslo. Mer eller mindre. 
 
Reiseprogrammet Dexpedition har blitt laget i to sesonger på MTV, og har vært en hit i flere land, inkludert Norge, Sverige og Nederland. 
 
Har en egen fan-side kalt Dexlove
 
 
 
En tidlig februardag i 2009 innså Dex at han faktisk hadde klart å feile på alt han hadde gjort i livet og begynte deretter å gjøre tingene stikk motsatt. Han skjønte "The power of No" når det gjaldt å ta luselønn for filmprosjekter. Han ble dytta ut i stand-up, og forelska seg hodestups i det. Alt løsna for ham. Han droppa frykten og gjorde det han hadde lyst til. 
 
- Det viktigste å huske på, er at du og alle du ser rundt deg, snart vil være døde. Så det er ikke så farlig. Ikke vær redd for å gjøre det du vil, sier Carrington. 
 
Etter stand-up-åpenbaringen fulgte en malplassert oppstart av en mastergrad på BI (fordi han stadig følte at en grad var mer kred enn stand-up), før en jobb i DC Shoes ga ham muligheten til å lage promofilmer. Der møtte han en masse skate- og snowboardfolk som brant for det de drev med. MTV fikk øye på ham og makkeren, og tilbød dem å lage reiseprogrammet Dexpedition, hvor de fløy rundt i verden og lagde røre. 
 
- Jeg oppdaget at så snart jeg fulgte lidenskapen min, så eksploderte mulighetene i alle retninger som et Big Bang, sier Carrington, som blant annet har utgitt en kleskolleksjon, og har en karriere som stand-up-komiker ved siden av Dexpedition. 
 
- Bare fordi noe er mulig, betyr det ikke at det er en god ide. Men det er utrolig hvor mye man faktisk kan gjøre, sier Carrington. 
 
 

Dex Carringtons livs-/karrierråd

 
 • Følg lidenskapen din! Det finnes endeløse muligheter der ute. 
 • Spør deg selv: Hva ville jeg gjort hvis penger ikke var en hindring? 
 • Gjør det. 
 • Husk at det ikke er endedestinasjonen som er viktig i livet. Når du danser, så danser du ikke for å komme frem et sted, du danser fordi du liker det. 
 • Å feile er bare et redskap til å lære. 
 • Stay in school. Kinda thing. Det kan ofte gi deg en fordel ved møtebord osv.
 • Hvis du følger en drøm, vil det alltid være folk som prøver å fortelle deg at det er en dårlig ide. Det er fordi egoister som ikke får leve sin drøm, ikke vil at andre skal gjøre det heller. 
 • Hold deg unna den slags mennesker. Vær sammen med positive folk. 
 • Ikke la frykt holde deg tilbake!
 • Livet er for kort til å drive med noe for pengene sin skyld. 
 • Femårsplaner er for tapere. Lev i nuet! (Å leve i nuet betyr ikke å sitte her og nå, og bekymre seg for fremtiden). 
 • Hvis du skaper noe bra, så ikke selg ut, men behold rettighetene til det. Tenk langsiktig! 

 

Se høydepunktene fra sesong 2 av Dexpedition her:

LES OGSÅ: Richard Bransons beste karrieretips