(StudentTorget.no):

Studenter som har jobbet ved siden av studiene er mer attraktive enn andre når de skal ut i arbeidslivet.

Ekstraarbeid ved siden av studiene er det som blir høyest verdsatt i ansettelsesprosessen. Arbeidslivserfaringen viser nemlig at det er en ambisiøs person med vilje og interesse for noe mer utover studiene arbeidsgiver man har å gjøre med. Slike kandidater har mest å vinne på arbeidsmarkedet, skriver Webfinanser, som gjengir deler av undersøkelsen utført av Thomson Fakta.

Undersøkelsen viser også at 15 prosent av HR-ekspertene rangerer språkkunnskaper høyt. Syv prosent sier at utenlandsstudier og deltakelse i foreningslivet er viktig. Sosial kompetanse og personlighet scorer også bra.

- Det er viktig for arbeidsgiverne å se at kandidaten har noe mer kompetanse og erfaring utover studiene, og at man klarer å holde flere baller i luften samtidig. Det kan være avgjørende at en person har arbeidslivserfaring, sier Annica Israelsson, HR-redaktør i Thomson Fakta, til Webfinanser.

Relevant jobberfaring i kombinasjon med studier vil ifølge Andreas Wettre i The Performance Group gi deg en fordel i konkurransen om de gode jobbene etter fullførte studier.

Ekstrajobb påvirker ikke studiene.
Det er liten sammenheng mellom hvor mye man tjener ved siden av studiene og studieforløp, skriver Universitas.

- De som tjener mer enn inntektsgrensen har tilnærmet samme studieprogresjon som de som tjener mindre, sier forsker Vibeke Opheim ved NIFU STEP til studentavisen. NIFU STEP står bak den ferske rapporten som bygger på tall fra Ligningsregisteret og Lånekassen.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: