(StudentTorget.no):

Om du ikke leverer skattekortet i løpet av få dager kan du risikere å bli trukket 50 prosent i skatt.

Det nye året har nettopp startet og mange opplever å ha dårlig råd etter julens utskeielser. Forhåpentligvis er det ikke lenge til lønning, men pass på å levere skattekortet i tide. Hvis ikke kan du fort bli trukket 50 prosent i skatt.

Dersom du ikke har mottatt skattekort ennå kan du unngå det store trekket ved å benytte deg av fjorårets skattekort også i januar. Men, dersom du ikke opplyser arbeidsgiver om dette vil du antagelig bli trukket 50 prosent ved årets første lønning.

Om du heller ikke leverer skattekortet innen februar fungerer ikke denne løsningen lenger, og arbeidsgiver vil da bli nødt til å trekke deg 50 prosent i skatt. Det er ikke tilstrekkelig at du som arbeidstaker oppgir hvilken prosent skatt du skal trekkes i, skattekortet må, i følge loven, leveres. Dette gjelder også for frikort. Frikortbeløpet for 2012 er på 39 950 kroner.

 

LES OGSÅ: Sjekk om skattekortet er riktig

 

Trekk heller litt for mye

Om du har mottatt skattekort men er redd prosentsatsen er for liten kan du selv be arbeidsgiver trekke mer i skatt for å være helt sikker på at du unngår restskatt. Det er derimot ikke mulig å be arbeidsgiver trekke mindre i skatt enn prosenten du har fått oppgitt av likningskontoret.

 

Heller galt kort enn intet kort

Om du har mottatt et skattekort med feil prosentsats bør du likevel levere dette fremfor å ikke levere noe skattekort i det hele tatt. Bestill så nytt skattekort som du leverer til arbeidsgiver før neste lønning.

Skattekortet du har mottatt bygger på prognoser for inntekter og utgifter i 2011. Dersom du går ut i fulltidsjobb etter endt semester på skolen vil det utsendte skattekortet dermed være helt feil. Å betale for lite skatt vil alltid være kjedelig, en restskatt kommer alltid ubeleilig.

Hvis du har tatt opp et nytt lån eller endret boliglånet i løpet av det siste halvåret bør du be om nytt skattekort for ikke å betale for mye skatt i 2012. Det gjelder også dersom du har innfridd lånet du hadde i år.

 

Raskt på nett

Dersom du finner noe som bør endres kan du registrere endringene direkte på skatteetatens nettsider. Fordelen med å gjøre endringene online er at endringene blir raskere registrert enn om du sender inn en papirsøknad.

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: