(StudentTorget.no):

Ønsker du å spare penger er det mange tiltak du kan gjøre. Kanskje du kan kutte i de daglige utgiftene? Eller slippe unna de sjeldnere men dyrere utgiftene? StudentTorget gir deg rådene som kan redde en slunken studentlommebok. 

 

Ukeshandel

Du sparer en god del ved å handle inn for hele uken på en gang. Sett opp ukemeny og handleliste og dra til en rimelig butikk som Rema eller Kiwi.

Handler du inn i store kvanta, koster ting stort sett mindre. Og planlegging av hva du skal spise gjør at du kan bruke samme ingredienser i flere retter hver uke.

I tillegg til å redusere pengebruken i matbutikken vil du også redusere tiden du bruker på mathandel en god del. Og hvem ønsker ikke å slippe unødig tid i matbutikken? 

Dersom du er en av de som vegrer deg for å sette opp ukemeny og er redd du absolutt ikke kommer til å ha lyst på det du har satt opp til torsdag på torsdag, trenger du ikke bekymre deg. Da tar du fredagsmiddagen på torsdag og torsdagsmiddagen senere i uken.

Så lenge maten er handlet inn er det ikke kritisk hvilken dag du spiser den.


 

Harryhandel

Dersom du har fryser og ikke bor så langt fra grensen kan svenskehandel en gang i måneden spare deg for en god del penger.

For å slippe å bruke mye penger på transport bør man gå sammen med andre studentvenner og dele på utgifter for drivstoff.

På enkelte matvarer, som kjøtt, tobakk og alkohol kan man spare en god del i nabolandet.

LES OGSÅ: Studentøkonomi med Fattig Student - Studentopplysningen #5

 

Hårmodell

Har du lyst på en ny hårsveis, men skremmes vekk av de skyhøye frisørprisene? Det finnes både lærlinger hos frisøren som gir god rabatt og lærlinger som trenger hårmodeller til eksamen.

Stiller du som hårmodell, får du ofte ikke velge helt hva som skal gjøres med håret ditt, men du får helt gratis behandling.

LES OGSÅ: Stadig flere studenter med milliongjeld

 

Gå på loppemarked

Høsten og våren er høysesong for loppemarked. Både privatpersoner, skoler, firmaer, sykehus og korps holder loppemarked i ulike lokaler til ulike tidspunkt. Husk at helt på slutten nærmest gis tingene bort, så å være der rett før det stenger kan være en god idé.

Ting det er vanlig å få kjøpt råbillig på loppemarked er:
Møbler
Musikkanlegg
TV
Skiutstyr
Sykler
Kjøkkenutstyr
Samleobjekter
Klær

Kilde: www.loppemarked.info


 

Vær aktiv på gratistorget til finn.no

Som student har man ofte nok å bruke penger på om man ikke også skal måtte ut med mye for å møblere hybelen.

Med tid og tålmodighet kan du faktisk møblere hele hybelen med gratismøbler.

LES OGSÅ: Slik søker du studielån

 

Bruk studentrabattene

For studenter finnes det en rekke ulike rabattordninger. Både hos frisør, tannlege og trening er det vanlig med egne studentpriser. Det samme gjelder kollektivtransport og flytoget.

Bruk tid på å sette deg inn i hvor du kan få rabatt med et studentbevis og bruk rabattene så godt du kan.

Du finner alle studentrabatter i Norge i StudentTorgets oversikt over studentrabatter.

LES OGSÅ: Studentbolig-innredning: Billig retro interiør med bruktmøbler

 

Bytt mobilabonnement jevnlig

Bortsett fra PC-en så er mobiltelefonen studenters hovedkommunikasjonsmiddel. Om du følger med på ulike kampanjer hos de forskjellige mobilleverandørene kan du spare mye.

Kampanjer kommer jevnlig og det lønner seg å være en "utro" forbruker og bytte til leverandøren som er rimeligst til enhver tid.

Så er du smart, benytter du deg av de og bytter eventuelt abonnementet etter kampanjetiden dersom du finner et annet billigere abonnement.

www.telepriser.no kan du sjekke hvilke leverandører som er billigst og skifte til det abonnementet som passer deg og ditt mobilbruk. 


 

Bli medlem av StudentTorget.no

Målet med studenttorget.no er å sikre studenter en bedre studietid. StudentTorget arbeider kontinuerlig for å sikre studenter de beste rabattene og medlemsfordelene.

Er du ikke medlem kan du bli det gratis her

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: