(StudentTorget.no):

Alle kan oppleve å ende i en uheldig situasjon hvor de trenger juridisk bistand. Som student og med stramt budsjett, finnes det heldigvis steder hvor du kan få rettshjelp – uten at det koster deg noe.
 
Hedda Larson Borgan er leder for Juss-Buss, som er en av fem gratis studentdrevne rettshjelptiltak i landet. De står parat til å hjelpe, og kan gi juridisk bistand innenfor omtrent alle fagområder.
 
Borgan forteller at alle kan benytte seg av deres tjenester, og at studentene ofte kommer innom med spørsmål om leieforhold.
 
- Det studenter ofte lurer på er spørsmål om husleie og arbeidsrettslige spørsmål. Det er jo et presset leiemarked og flere som utnytter studenter som har behov for å finne seg et sted å bo, forteller hun.
 
Juridisk rådgivning for kvinner (JURK) holder også til i Oslo. De er ett av rettshjelpstiltakene som primært bistår kvinner, ofte i saker som omhandler vold og diskriminering.
 
 
 

Her kan du få gratis rettshjelp:

 
 
 
Besøksadresse: Arbinsgate 7, 0253 Oslo.
Telefon: 22 84 29 00
 
 
 
Besøksadresse: Arbinsgate 7, 0253 Oslo.
Telefon: 22 84 29 50
 
 
 
Besøksadresse: Sydneshaugen 10, 5007 Bergen.
Telefon: 55589600
 
 
 
Besøksadresse: Sverres Gate 12, 7012 Trondheim.
Telefon: 73 51 52 50
 
 
 
Holder til i Tromsø. Besøksadresse:Terminalgata 38, 9019 Tromsø.
Telefon: 77 64 45 59
 
Nettstedet gratisrettshjelp.no er en samleside for de fem studentdrevne rettshjelptiltakene. Siden gir deg full oversikt over hvilke fagområder tiltakene jobber med og hvor du kan finne dem.
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: