Tips til boligjakten

Du er her: StudentTorget / Studentøkonomi

 

Slik lykkes du i boligjakten!

Kampen om de beste boligene er hard, både samskipnadsboligene og på det private leiemarkedet. Vi gir ti gode tips til deg som trenger tak over hodet!

1 Start jakten så tidlig som mulig – gjerne før du har fått beskjed om at du har kommet inn på skolen. Kontakt venner og kjente på studiestedet og be dem være på utkikk.

2 Kontakt Studentsamskipnadens boligdivisjon – sett deg på liste hvis du ikke får bolig med en gang. Studentsamskipnadene hjelper også med privat boligformidling.

3 Orientér deg i markedet, finn ut hva studentboliger koster, og hva du er villig til å betale. Studentsamskipnadens boligdivisjon kan normalt gi deg gode anslag på markedspriser.

4 Kjøp avisen om morgenen og notér relevante boligannonser.

5 Sier annonsen «Ring etter klokken 16.00», skader det ikke å prøve 15.57.

6 Legg inn søkeagenter på internett,f eks finn.no. Da får du beskjed når nye annonser legges ut. Du kan legge inn søkekriterier som passer din lommebok og dine preferanser.

7 Hvis du selv annonserer etter bolig, prøv å skille din annonse fra den grå massen.

8 Husk at du får billigere boliger jo lenger bort fra sentrum og skolen du er villig til å bo – men regn inn transportkostnader og reisetid. 

9 Ofte er det mange på boligvisningene. Har du med deg en leietager-CV, skiller du deg ut, og gir et solid inntrykk. Bor du utenbys, kan du få en venn til å se på boligen for deg.

10 De heldigste bor gratis i en vaktmesterleilighet mot å være gårdens vaktmester. Ofte er det politi og håndverkere som får slike tilbud. Vaktmesterleiligheter blir sjelden annonsert. De blir som regel formidlet gjennom venner og kjente.

Kilde: Dinepenger.no


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: