Mange studenter benytter sjansen til å tjene litt ekstra penger etter eksamen er overstått. Det lønner seg likevel å passe på slik at man ikke overskrider inntektsgrensen.

Lånekassens inntektsgrense for skoleåret 2009 er på 136.061, og tjener du mer enn dette risikerer du skyhøy skatt og omgjøring av stipend til lån. I fjor mistet hele hele 23.200 studenter retten til stipend på grunn av for høy inntekt.

For studenter som jobber deltid ved siden av studiene og tok på seg ekstra vakter i sommerferien, er det lurt å se hvordan man ligger an i forhold til inntektsgrensen nå som julearbeidssesongen står for tur.

Ifølge Dine Penger trekkes så mye som 60 prosent av stipendet ditt for hver krone du tjener over grensen.

 

Lavt utbytte

I tillegg til at stipendet gjøres om til lån, blir også skatteprosenten svært høy dersom du tjener for mye ved siden av studiene. På alt du tjener mellom 88.333 og 202.222 kroner er marginalskattesatsen 25,7 prosent (marginalskatt er skatteprosenten du betaler for den siste kronen du tjener).

Summen av skatteprosent og avkortningsprosent resulterer i en skattesats på 85 prosent for alt du tjener over Lånekassens grense for inntekt. Etter alle fratrekk sitter du igjen med kun 14 kroner og 30 øre per hundrelapp du tjener.

Dine Penger råder studenter til å jobbe så mye som mulig inntil man har tjent 74.010. Marginalskatten for inntekt mellom 57.558 og 74.010 er nemlig så lav som 7,8 prosent.

Kilde: Dine Penger

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: