Guide til studentboligene i Oslo

Sogn studentby

Facts

Antall boliger: 1288 totalt hvorav 1255 hybler / 1-roms og 33 er 2-roms / 3-roms leiligheter.

 

Eier / drives av: Studentsamskipnaden i Oslo (SiO)

 

BELIGGENHET

Til Blindern Campus: 3,5 km

 

Til jussen på Karl Johan og Nationaltheatret: 6,1 km

 

Til Chateau Neuf: 3,6 km

Hjem-fra-byen-pris med taxi (fra sentrum): Ca. 130 kr.

 

(basert på Gule siders kjørerute)

På hjemme-hos-besøk på Sogn
Dilek og hybelen hennesVi besøkte Dilek på Sogn Studentby

Les vårt intervju med en student
som bor i Sogn Studentby!

Kommentar til beliggenhet

 

Det er gode kollektivtrafikkforbindelser til og fra Sogn Studentby. Mellom 5 og 10 minutters gange unna studentbyen ligger Ullevål Stadion T-banestasjon. T-banen går to ganger i kvarteret, og ellers kan du ta buss 25 til Majorstua. Du kan også ta trikk fra Colletts plass hvor trikken går hvert femte minutt, men da er det omtrent 15 minutter å gå fra Sogn.

Det tar ca. 20 minutter å spasere til Blindern Campus og et kvarter til studentenes treningsanlegg, Domus Athletica.

Dersom du en sen kveld på byen skal hjem og ta taxi, vil dette koste deg rundt 130 kroner. Om været tillater det lommeboka ikke gjør, vil gåturen fra sentrum (Nationaltheateret) ta en drøy halvtime.

 

 

Fasiliteter

 

Trening:

Trimrom (tredemølle, stepmaskin, vekter og boksesekk) + badstu.

 

Fellesrom/festlokaler:

Sogn Studentby har en egen bar, Amatøren som har storskjerm, biljard, quizkvelder hver uke, billig øl og mye mer. I baren står det skrevet som sant er "In vino est veritas". Les egent artikkel om Amatøren på Sogn Studentby HER.  

 

Nærmeste matbutikk:

REMA 1000 har etablert seg midt i studentbyen, like utenfor Amatøren. I tillegg tar det fem til ti minutter å spasere til Ullevål Stadion hvor det finnes alle mulige slags butikker som Vinmonopolet, Postkontor og liknende, samt en svær ICA butikk.

 

Annet:

Det er kort vei til Sognsvann og marka for de som liker å ta en joggetur, bade, spille beachvolley, eller gå på ski om vinteren.

 

 

Totalvurdering

 

Sogn er en klassiker og de fleste som studerer eller har studert i Oslo kjenner flere som har bodd på Sogn studentby. Fordelen med Sogn er at vi har Amatøren hvor man lett får nye bekjentskaper og så er det relativt kort vei til det meste. T-banen går ofte og det koster ikke så alt for mye å ta en drosje hjem etter en natt på byen. Fasiliteter som egen studentbar, treningsrom med badstu og butikk midt i studentbyen er også med på å gjøre Sogn til en attraktiv studentbolig.

 

 

Bilder


Annonser:

Deltidsjobb i Oslo     

Trives du i samtale med andre mennesker, er komfortabel med telefon som arbeidsverktøy, og ønsker deg en jobb der du bidrar til økt trygghet i samfunnet? Da vil vi komme i kontakt med deg.

Les mer om stillingen 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: