Hvordan kom du frem til at det var til Australia du ville dra?

Jeg hadde vært i Australia før, men bare som backpakker. Da jeg hørte så mye fint om Perth, at det er mer australsk på mange måter og har noen av de beste kitestedene i verden, ble jeg solgt.

 

Journaliststudier i Australia

Navn: Kjartan Juul Skarbø

Alder: 23 år

Studerer: Siv. Ing. Energi og Miljø

Studiested: The University of Western Australia, Perth

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Australia og i Norge?

Det må være været. Perth har flest soldager i Australia, så det er enkelt å stikke ned på stranden, i parken, dra å kite eller noe lignende etter skolen.

Selve skolesystemet ved UWA er ganske annerledes. Arbeidet er fordelt utover semesteret og eksamen teller ikke like mye som hjemme ved NTNU.

 

 

Hvordan er en vanlig dag i Perth?

Du står opp, det er sol og alt for varmt. Heldigvis har bussene aircondition, men etter å ha gått nedover campus er du ganske fin og svett uansett.

Etter et par timer med skole og innleveringer, etterfulgte med en lunsj på gresset ved siden gutta som spiller cricket, tar du turen hjem, skifter og stikker ned på stranden. Noen surfer, noen steker, andre spiller backgammon, men det er god stemning.

For min del stikker jeg hjem og lager middag med guttene jeg bor med fra Zimbabwe.

Hver onsdag blir det fort en tur på Captain Stirling, som har studentpriser for alle UWA-studentene.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Det er ganske stort. Det er utrolig mange forskjellige klubber du kan melde deg inn i. De har et budsjett på 12 millioner i året, så det er bra opplegg.

Perth International er klubben som sveiser sammen utenlandsstudentene og arrangerer fester og andre sosiale sammenkomster gjennom hele semesteret.

 

Har du møtt på noen utfordringer underveis?

Ikke så veldig mange. Litt stress å finne seg et sted å bo, man må regne med å bruke to til tre uker på det i begynnelsen.

Jeg flyttet inn med tre tilfeldige gutter fra Zimbabwe som også bød på noen kulturelle utfordringer. De prater mye sleng, men etter hvert kommer man inn i det også. Ellers er Perth en veldig rolig og fin by å bo i.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Hvis det er vind, som det ofte er i Perth, kiter jeg på elven eller nede på stranden. Hvis ikke blir det fort surfing, bodyboarding, beachvolleyball eller bare en tur i parken med rugbyballen. Om man er modig kan man snorkle nede på stranden her, men siden to personer er blitt spist av hai siden jeg kom hit, holder jeg meg litt unna.

Utelivet her er også bra, om man vet hvor det skjer. Det er veldig populært med ”Sunday Session”, der man stikker på puben eller utestedet etter stranden på søndagen, og blir der til de stenger klokken ti.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole?

Jeg anbefaler alle som liker sol, strand og vannsport å studere i Perth. UWA er et anerkjent universitet og har kanskje best beliggenhet, men det finnes andre alternativer.

Om du vil komme deg litt rundt er det beste å kjøpe en bil. Det er ganske billig her nede, i hvert fall om man går sammen. Roadtrip nordover til vakre naturreservater, eller sør til verdenskjente Margaret River for vinsmaking er da også innenfor rekkevidde.