Hvordan kom du fram til at det var til Australia du ville dra?

Jeg har hatt lyst til å reise til Australia siden jeg var 13 år. Har alltid hørt mye positivt om både landet og kulturen, og i tillegg ønsket jeg å studere i et engelsktalende land for å forbedre engelsken min.

Valget falt raskt på Sydney på grunn av utvalget av gode universiteter, og i tillegg fristet det å bo en storby med godt klima, vakre strender og et rikt kulturtilbud.

 

Utveksling i Australia

Navn: Ingrid Halden

Alder: 25 år

Studie: Master of Business Management

Studiested: University of Technology Sydney, Australia

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Australia og i Norge?

Den største forskjellen skolemessig var mye bedre oppfølging og et mer intensivt studieprogram.

Et skolesemester i Australia er kortere enn i Norge, og derfor blir det mer intensivt.

 

 

I tillegg ble standpunktkarakteren i hvert fag basert på tre deler: en individuell oppgave, en gruppeoppgave og en final exam som man tok på skolen. Hver av disse delene telte rundt 30 % (+-). Dette gjorde at man ble tvunget til å jobbe jevnt gjennom hele semesteret, noen som gir bedre læring.

Etter hver oppgave som ble skrevet fikk man et skjema hvor det stod hvordan man hadde blitt evaluert, begrunnelse og hvordan poengene var fordelt. Dette gjorde at jeg visste hva jeg hadde gjort bra og hva jeg kunne bli bedre på.


 

Hvordan er en vanlig dag i Sydney?

Det ble mye skole i hverdagen, men det som var så fint var at når det var helg så kunne vi dra på stranden og kose seg i solen. Det føltes nesten som en mini-sydenferie, og var en fin måte å lade opp batteriene på.

Sydney har et hav av koselige kafeer, barer og restauranter, i tillegg til vakker natur, så her er det bare å utforske mulighetene!

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er veldig bra, og det er mange internasjonale studenter på UTS og i Sydney generelt.

Det er både spennende og utfordrende å jobbe med mennesker med ulike bakgrunner og nasjonaliteter, for kulturforskjellene kan være store.

Skolen har en stor studentforening hvor det er et titalls grupper man kan velge å engasjere seg i, som for eksempel idrettslag, surfegruppe, fotokurs eller festkomiteer.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen gikk veldig greit, og jeg fikk god hjelp og oppfølging av Kilroy. Dette gjorde det enklere, og man følte seg trygg på at ting ble gjort riktig.

Måtte blant annet sende inn motivasjonsbrev og tidligere vitnemål. Jeg trengte ikke å ta noen engelsktest, da det holdt å vise til VGS karakteren (minimum karakter 4).

 

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Australia?

Er vanskelig å finne noe negativt, men det eneste må være at universitetene er ganske dyre.


 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Det er noe rimeligere i Australia enn i Norge, slik som mat, alkohol og taxi, men Australia er ikke kjent for å være et billig land å leve i.

Leieprisene i Sydney var relativt høye (ca. slik som i Oslo), og det er mange som velger å dele rom. Jeg gjorde det, men måtte fortsatt betale i underkant av 5000 kroner i måneden, og vi bodde rett ved skolen.

 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Før jeg søkte master var jeg usikker på hva jeg hadde lyst til å jobbe med etter studietiden, og bestemte meg derfor for å ta en bred mastergrad, slik at jeg ikke lukket noen dører for potensielle jobber.

Master of Business Management er en mastergrad innen organisasjon og ledelse. Her hadde jeg fag som international business, HR, strategi, management skills og management for sustainability.

Som tidligere nevnt bestod hvert fag av tre deler som måtte bestås, og gruppeoppgavene måtte ofte presenteres for klassen.

Jeg hadde dyktige forelesere og følte at jeg fikk bedre oppfølging i Sydney, enn hva jeg gjorde i Norge.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke var på skolen, så trente jeg, var med venner, på stranden eller utforsket Sydney som by.

Ellers har UTS masse aktivitetstilbud og utvalg man kan engasjere seg i. Alt fra idrettslag, surfegrupper, fotokurs og andre sosiale begivenheter. Når vi hadde ferie benyttet jeg tiden til å reise rundt å oppleve Australia.

Fantastisk land som har gitt minner og opplevelser for livet!


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg vil absolutt anbefale UTS som universitet, og ikke minst Sydney som by.

UTS har akkurat blitt bygget om og skolen har fått flere nye stilige bygg og freshe lokaler. Jeg hadde stort sett flinke og inspirerende forelesere, og likte godt hvordan semesteret var lagt opp.

Menneskene i Australia er utrolig vennlige, imøtekommende og hjelpsomme. Det er en mer inkluderende kultur, og folk er som regel veldig hyggelig og pratsomme.

Ellers er det fantastisk å kunne dra på stranden i helgene, spise lunsjen sin ute i solen og bare nyte den vennlige og avslappende Aussie-kulturen.

Mitt tips til nye studenter er å jobbe hardt og effektivt med skolearbeid på hverdagene, slik at man kan ta helg med god samvittighet. Når man først studerer i verdens fineste by, må man prioritere å sette av tid til å oppleve den og nyte det så lenge det varer!