(StudentTorget.no):

Onsdag ble Eiendomsmeglerdagen arrangert på Handelshøyskolen BI. Foredrag med blant andre  eiendomsmagnat Christian Ringnes og Miguel Sørholt, som er en av norges mest profilerte eiendomsmeglere sto på programmet. 

I tillegg hadde flere eiendomsmeglerfirma møtt opp for å stå på stand for å møte å prate med studentene om mulighetene både under studiene og etter.


Konkurranse

På Terra sin stand står Finn Hansen og deler ut konkurransesedler til studentene, hvor vinneren blir den heldige eieren av en ipad 2.

Spørsmålene dreier seg om hvorfor vedkommende valgte eiendomsmeglerstudiet, og hvor man håper framtiden bringer. Terra går igjennom svarene, og de som har svart mest interessant ut i fra Terras verdier blir plottet inn i en database, og etterhvert kanskje kontaktet.

KONKURRANSE: Finn Hansen i Terra tar inn svarene fra Susanne Fleime (fra venstra) og Helene Gundersen  som håper å vinne en iPod.

Ved at de forteller litt om seg selv, kan vi finne ut hva som passer for dem i en jobb, og da blir vi bedre kjent med hva vi eventuelt kan tilby, sier Hansen.

Susanne Fleime og Helene Gundersen som studerer eiendomsmegling på henholdsvis første og andre året flyte ut konkurranseseddelen på Terra sin stand samtidig som de tok en prat med Hansen om hva Terra kan tilby. 


- Det er spennende å se hva de forskjellige har å by på, i tillegg til at det er gode foredrag vi kan gå på, forteller de to jentene på spørsmål om hvorfor de er på eiendomsmeglerdagen.

LES OGSÅ: Ny CV-standard gjør hverdagen enklere for jobbsøkerne

 

Vil ha de inn tidlig

Postbanken var på eiendomsmeglerdagen for å promotere traineeprogrammet sitt.

- Vi ser på muligheten for å få studentene inn hos oss allerede mens de studerer på første eller andre året. Vi vil hjelpe dem å få en tilnærming til faget, i tillegg til å få praktisk tilnærmingen til det teoretiske, forteller Henning Aslaksen som står på eiendomsmeglerdagens definitivt rødeste stand. Med både rød logo, og røde epler.

Han mener det er viktig å være tidlig ute for å gjøre seg interessante for studentene.

- Ved å få de inn tidlig å ta godt vare på dem, vil det føre til at vi skaper gode meglere, vi gir god opplæring både praktisk og teoretisk, fortsetter han.

RØD STAND: Postbanken og Henning Aslaksen hadde dagens rødeste stand.

 

- Får mye ansvar

OBOS deltok også med stand.


Vi er her for å rekruttere nye meglere i tillegg til å profilere kjeden, noe som er veldig viktig for oss, sier fagansvarlig Marius Holm.

De forteller at OBOS er i en rekrutteringsfase.

Man får fort eget anvar å slippes fort til hos oss. Vi er på jakt etter nye ansatte, så det er store muligheter framover.

- Hva skal til for å få jobb hos dere?

At du er en dyktig student som har orden på faget og har selvinnsikt. Så må du ha mulighet til å strekke deg litt, fortsetter han.

LES OGSÅ: Fagforening- fordeler for deg som student

 

Ser lys i tunnelen

BIs eiendomsmeglerstyre sto som arrangør på før dagen, de stilte også med stand.

- Ved å ha en sånn dag kobler vi sammen de ulike foretakene med studentene, i tillegg til at det er et avbrekk. Det gir også studentene innblikk i bransjen og viser at det er store muligheter og lys i tunnelen, forteller Øystein Opheim i eiendomsmeglerstyret.

LES OGSÅ: Ny Finanskrise - Unge vil ikke miste jobben

 

- Traineene får iPad og iPhone

GRØNN STAND: Emilio de Paoli snakker med Krogsveens Grete Meyer.


Det er gode tider i eiendomsbransjen, og mange ønsker seg traineer.

Vi tør påstå at vi har det beste traineeprogrammet å vise til. Det går et halvt år med oppstart i januar og avsluttes i juni. Traineene får kurs, opplæring og iPhone og iPad, forteller markedskoordinator i Eiendomsmegler 1, Jørgen Hellestveit.

På Krogsveens grønne stand står førsteårsstudent Emilo de Paoli og får informasjon om eiendomsmeglerselskapet av Grete Mayer og Bjørn Dørum.

Det er greit å være her for å forhøre og orientere meg, hvordan de forskjellige jobber og hva de har å tilby.

- Hvorfor valgte du dette studiumet?

- Det virker som en varierende og spennende jobb, man har mulighet til å gjøre det bra om han har ambisjoner.

Etter en lang dag med foredrag og stands ble eiendomdmeglerdagen avsluttet med en fest på kvelden.