Mange higer etter å jobbe for store, anerkjente firmaer. Men er det akseptert å bytte til et mindre selskap for en periode?

HR-direktør i DnB NOR, Solveig Hellebust sier til E24 at for mange kan et slikt jobbskifte være positivt, spesielt dersom man ønsker mer ansvar.

- Jeg jobbet for eksempel tre år i Telenor der jeg rapporterte til konserndirektør for HR, før jeg jobbet fem år i et mindre selskap, Pronova BioPharma som HR - og kommunikasjonsdirektør. Dette i kombinasjon kvalifiserte til jobben jeg har i dag. Det er ikke sikkert jeg hadde kommet dit hvis jeg hadde blitt i Telenor.

Direktøren selv åpner gjerne døren for tidligere DnB NOR-ansatte som vil tilbake etter en arbeidsperiode i et mindre selskap. Dersom de har gjort en god jobb både tidligere og i nytt firma, ser hun ingen grunn til å ikke ta tilbake ansatte.

- Det er igjen resultater og erfaringen de har bygget opp i mellomtiden som er avgjørende, sier hun til E24.

 

Vis til resultater

Hellebust får støtte av Cato Backer som er medeier og daglig leder i hodejegerfirmaet BackerSkeie.

Han mener det er viktig å vise til gode resultater i begge selskapene, og at det kan være lurt å bytte til en mindre bedrift dersom motivasjonen er på plass.

- I dag er det nok en større aksept for en karriere som ikke er lineær, enn tidligere. Kunsten for en toppleder er selvsagt også å levere førsteklasses resultater i helt nye miljøer, noe som ikke alltid lykkes, forklarer.

Likevel tror Backer noen kan se det som en endring av image å gå fra et stort firma til fordel for et mindre.

- Generelt skaper slike overganger noe usikkerhet rundt hva topplederens resultater og motivasjon egentlig er, avslutter han.

Kilde: E24


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: