Forretningsmann og næringslivs-kjendis Christian Ringnes talte til fullsatt sal, og stormende jubel under karrieredagene ved Markedshøyskolen.

  Christian Ringnes

Christian Ringnes (født 3. mars 1954 i Oslo) er en norsk forretningsmann som særlig har arbeidet med eiendomshandel og -utvikling.

Er utdannet siviløkonom fra Université de Lausanne i Sveits og MBA ved Harvard Business School i USA

Har siden 1984 vært en aktiv eiendomsinvestor og er i dag største eier og administrerende direktør i eiendomsselskapene Eiendomsspar og Victoria Eiendom.

Er en annerkjent Oslo-patriot og kunstelsker. Ringnes var også eier av Ringnes Bryggeri.

Kilde: Wikipedia

- Tusen takk for varm applaus. Ingenting er som å få belønningen før man har gjort noe som helst. Det setter jeg pris på, sa Ringnes etter at studentene hadde roet ned på den henrykte applausen.

Han er kjent for å være en solid Oslo-patriot, en ivrig kunstsamler, og eier av Folketeateret i hovedstaden. I tillegg eier Ringnes et mini-flaske-museum, Ekebergrestauranten og en hel haug med eiendommer. Med denne innledningen tok han til ordet med fullstendig ro, og humor. Denne mannen er flink til å snakke for seg som han selv sa;

- Det er ikke alt jeg kan, men veltalende det er jeg.


I over tre kvarter snakket Christian Ringnes om hvordan han endte opp med en formue på godt over gjennomsnittet.

 

En god porsjon griseflaks

Millionæren som faktisk har tatt den samme utdannelsen to ganger, ved Université de Lausanne og Harvard Business School, innrømmet likevel at mye av hans vellykkethet skyldes en god dose griseflaks, ved at han har vært på rett sted til rett tid.

Til studentene presenterte Ringnes et lynkurs i å lykkes, basert på egne erfaringer: Ta sjanser, kjøpe aksjer i dårlige tider og selge i gode, en god dose griseflaks, og litt strategi.

Tilhørerne som neppe hadde noe i mot å følge i hans fotspor, ble møtt med en liten oppvekker, da Ringnes begynte sitt lynkurs.

- Det er som regel ikke den kjekkeste gutten, og den peneste jenta som får suksessen. De har det for godt. De behøver ikke gjør all verdens. Alt kommer til dem uten at de behøver å jobbe for det, så vær snill mot nerdene i klassen din, de risikerer å bli din sjef i fremtiden, lød budskapet til Ringnes før han forsatte.

- De har en utrolig sterk vilje til å nå sine mål, og en vilje til å jobbe for å nå målene. Veldig mange av dem har dessuten et sterkt ønske om ikke å bli bestemt over.


Christian Ringnes omgås flere av de største toppene i norsk næringsliv, og vet godt hva han snakker om, han fortalte videre at de som lykkes er sta og utholdende.

- De er utålmodige, og har et høyere energinivå enn de fleste. Disse menneskene er glad i å ta beslutninger, og venter ikke til i morgen. Ofte har de dessuten et stort innslag av kreativitet, og ser løsninger på problemer som andre ikke ser.

LES OGSÅ: PORTRETTINTERVJU: BJØRN KJOS

 

Suksessrike har slemme foreldre

Det er dessverre sånn at det er noen negative sider også. Og Christian Ringnes valgte å ikke utelukke dette. Han tok Trygve Hegnar som et eksempel da han fortalte at mange av de som lykkes ikke har hatt noen god barndom.

- De har hatt slemme foreldre. Hegnar for eksempel, hadde en far som sa; Trygve hopp ned fra bordet så skal jeg ta deg imot. Trygve hopper. Faren går vekk, og sier ja Trygve nå har du lært at du ikke skal stole på det folk sier, sa Ringnes med en humoristisk undertone.

LES OGSÅ: PORTRETTINTERVJU FAM IRVOLL


Noe å strekke seg etter

- De som lykkes er til dels asosiale også, i den forstand at de er fokusert i det de driver med, men de har likevel en side som er sjarmerende, og selgende når det trengs. Han la heller ikke skjul på at man må ofre mye av sitt privatliv for å oppnå det man ønsker, og at han gjerne skulle hatt mer tid med familien sin, men at det ikke er mulig å få begge deler.

Næringslivskjendisen avsluttet sitt foredrag med en oppsummering, der han oppfordret studentene til å ha noe å strekke seg etter.


- Ønsket om å være rik er innmari dårlig motivasjon. Det er ønsket om å bygge noe som driver deg fremover.  Å være rik er en kjempe dårlig idé, da har du jo allerede det du skal jobbe for å oppnå.

Millionæren opplyste om viktigheten med en utdannelse, og hedret studentene som hadde møtt frem ved å si at de hadde gjort det riktige valget. Helt på tampen benyttet Ringnes dessuten anledningen til å fremføre sitt eget dikt om hvordan man skal lykkes:

Fortsett å slite.
Ingenting i verden kan erstatte utholdenhet.
Talent er ikke nok.
Ingenting er vanligere enn talentfulle mennesker uten suksess.
Genialitet er ikke nok.
Genistreker som ikke fører frem er regelen heller enn unntaket.
Utdannelse er ikke nok.
Verden er full av velutdannede døgenikter.
Utholdenhet, arbeidsomhet og iherdighet er det eneste som alltid fører frem.