(StudentTorget.no): 

Sommer betyr sol, strand, bading, øl i parken, festivaler i fleng og ferie. Uansett om du skal være hjemme for å jobbe eller reise bort, kan det være greit å ha litt underholdning i bakhånd. Det kan jo også bli skikkelig drittvær, og da kan det være greit å ty til en film, bok eller serie. 

 

Her er våre anbefalinger for sommeren 2012:


Serier: 

Girls – Ok, dette er en jenteserie, det er ikke noe tvil om det. Men dette er en serie som guttene også kommer til å like. 

Serien har fått mye oppmerksomhet og gode kritikker. Første sesong er allerede ferdig i USA, og den har fått fornyet kontrakt, noe som betyr at det kommer til å dukke opp en sesong til etter hvert. I Norge går serien på Canal +.

SCANDAL: Serien handler om Olivia Pope og hennes krisehåndteringsfirma som må forholde seg til mange ulike problemstillinger. Ikke alt de foretar seg er like lovlig. 

Girls handler om fire jenter, og serien blir stadig sammenlignet med Sex- og singelliv. Forskjellen er at jentene i Girls er i 20-årene, ferdig med college og prøver å etablere seg. Alt er dermed ikke så rosenrødt og dreier seg ikke om champagne, drinker og høye hæler fra Manolo Blanhik.

Hanna sliter med å få seg jobb. Hun ønsker å slå gjennom som forfatter, men har bare kommet til et ensifret antall sider når foreldrene skrur igjen pengekranen og gir beskjed om at hun må klare seg selv. Å jobbe gratis i et forlag fungerer dermed ikke lengre. Hun deler leilighet med Marnie som sliter med å ha en altfor snill og god kjæreste. Sammen henger de med naive Shoshanna som kjemper for å bli kvitt jomfrudommen, og hennes verdensvante kusine Jenna som storkoser seg med gutter og festing. Denne serien inneholder mye svart humor og en hel del pinligheter. 


 

Boss 

Serien handler om Chicagos borgermester Tom Kane. I første episode får han beskjed om at han har en uhelbredelig demenssykdom. Det aller viktigste for han er å skjule sykdommen for hans nærmeste, men de er uansett for opptatt med å leve sine egne liv til at det byr på store utfordringer. Han er gift med Meredith, men det er et ekteskap som kun ser bra ut på overflaten, her snakker vi «seperate bed rooms». Kane oppsøker etterhvert også datteren Emma som han ikke har hatt kontakt med på årevis. Kane ser i starten ut som en vanlig mann, men det kommer etter hvert fram hvilken maktsyk og korrupt person vi har med å gjøre her. Karrieren hans henger også plutselig i en tynn tråd når en journalist begynner å grave. 

Sesong 1 har 8 episoder og kommer på DVD 24.juli.

LES OGSÅ: Anja Catrine fra «Jeg mot meg»: – Det var komisk hvor godt tittelen traff meg

 

Scandal 

Denne serien er et politisk drama som utspiller seg i Washinton D.C. Hovedpersonen er den pene og smarte Olivia Pope som har alle de rette kontaktene. Hun har sitt eget krisehåndteringsfirma: Pope & Associates, hvor hun spesialiserer seg på å få problemer til å forsvinne. Det skjer ikke alltid på den lovlige måten, noe som fører til at hun stadig har statsadvokaten etter seg. Pope har også tette bånd til Det Hvite hus, får vi etter hvert se. Dette er en spennende serie, med mye tempo og drama. Serien har hentet inspirasjon fra Judy Smith, som jobbet som kommunikasjonsmedarbeider i Det Hvite hus da George Bush var president. Smith er også medprodusent for Scandal.


Sesong 1 er ute på DVD

LES OGSÅ: Studenter bygde naust foran barkoden i Bjørvika

 

Bøker 

 


NOSTRADAMUS TESTAMENTE: For fjerde gang er Bjørn Beltø tilbake. Nå må han finne en kidnappet professor. 
 

Det er ekstra deilig å slappe av med en god bok om sommeren, enten man ligger på stranda, er på hytta eller hjemme. Når man har ferie får man endelig tid til å konsentrere seg om andre ting enn penusum.

 

Unni Lindell – Djevelkysset

Cato Isaksen og Marian Dahle er tilbake i Lindells tiende krimbok.

Boken starter med at den 39 år gamle tobarnsmoren Vivian blir forfulgt av en BMW når hun er på vei hjem fra jobb. Dagen etter blir hun funnet forsøkt nedgravd rett ved huset sitt. Cato Isaksen og Marian Dahle blir satt på saken. Samtidig starter Vivians sønn, Dag på 15 år og kameraten hans Jonas sin egen etterforskning. Det kommer etter hvert frem at hun har vært utro mot samboeren Roy, og at flere av de involverte i denne saken har ting de ønsker å skjule. Det eneste som er klart er at Vivian blir drept av noen hun kjenner. Men hvem? 

 

John Irving – I en og samme person 

Irving har mottatt gode kritikker for sin nye roman I en og samme person. Boken er skrevet i jeg-form, og det er den 13 år gamle biseksuelle Richard Abbot som forteller om oppveksten sin i den amerikansk småbyen First Sister i Vermont. Handlingen starter på 60-tallet og vi føler Richard og hans forelskelser i flere tiår framover. 


 

Tom Egeland – Nostradamus testamente 

Dette er den fjerde boken om arkeolog Bjørn Beltø. Boken starter med at en professor blir kidnappet, noe som fører til at Beltø og professorens kone kaster seg ut for å jakte etter ham. Det fører også til at de blir nødt til å flykte. De blir forfulgt av en nådeløs munkeorden, amerikansk etterretning og et brorskap av bibliotekarer. De må komme til bunns i kodene fra spåmannen Nostradamus til Medici-slekten i Firenze før kidnapperne kommer de i forkjøpet, og for å redde professorens liv. 

LES OGSÅ: Magnus og Jutha driver et pop-up marked!

 

Filmer 

 


WARRIOR:  To brødre som ble splittet i barndommen møtes igjen i forbindelse med en MMA-turnering med gedigen premiepott. 

Warrior

Denne filmen er særegen i sin sjanger. Her får du et heftig familiedrama i en kampsportsetting. 

Brødrene Tommy og Brendan ble som barn trent av faren i kampsport. Men på grunn av farens alkoholproblem blir familien splittet, men 16 år etter møtes brødrene igjen. Det starter med at Tommy vender tilbake til faren for å få hjelp til trening, han har nemlig tenkt å vinne en MMA(Mixed Martial Arts)-turnering med en gedigen premiepott. 


Brendan på sin side har økonomiske problemer. Han får ikke endene til å møtes med en lærerlønning og kan godt tenke seg å vinne MMA-turneringen selv, dermed starter han også opp treningen. Endelig må de to brødrene konfronteres med kreftene som førte til at de ble splittet. 

Ute på DVD

 

To Rome with love 

To Rome with love er Woody Allens nye film. Han har skrevet manuskriptet, regissert filmen i tillegg til at han også har en rolle i den. 

Filmen forteller tre ulike historier fra byen, og de foregår slett ikke uten komplikasjoner.

Først blir vi kjent med Hayley som er en amerikansk turist. Hun møter tilfeldigvis Michelangelo og blir vilt forelsket i han. Hayleys far (som er spilt av Allen selv) oppdager at Michelangelos far har et sangtalent uten like og prøver å overtale han til å opptre. 

Vi møter også det nygifte paret Antonio og Milly som akkurat har flyttet til Roma, det går ikke helt som de hadde tenkt. Helt ufrivillig har de både en prostituert og en berømt skuespiller i livene sine. 

 


TO ROME WITH LOVE: Tre ulike fortellinger fra den flotte byen Roma.  

Det siste paret vi møter er de amerikanske studentene Jack og Sally som bor i byen og får besøk av Sallys venninne Monica som betyr trøbbel for forholdet deres. En fin "feelgood" film som absolutt er verdt å se. 


På kino fra 29. juni

 

American Pie: Reunion 

Jim, Kevin, Stifler, Oz, Michelle, Finch, Vicky og gjengen er endelig tilbake. Dette er faktisk den niende filmen i American Pie-serien, mens det er den fjerne filmen med orginalbesetningen, 13 år etter at American Pie så dagens lys. De har alle blitt voksne, med alt det innebærer. Men så er det tid for reunion. Du kjenner dem godt igjen fra den første filmen. Jim er fortsatt den klønte og kåte og sliter med sex-tørke etter at han og kona Michelle fikk barn, Stifler har heller ikke forandret seg nevneverdig og er fortsatt en drittsekk. I denne filmen finner du mye nostalgi og kanskje du til og med kommer til å skru på American Pie 1 igjen. 

Ute på DVD 8. august

LES OGSÅ: Utfordringer for unge og nyutdannede i mediebransjen

 

Band

Ute etter noe ny musikk? Her har du noen tips

Fun 

Fun lager musikk i sjangeren alternativ rock og indie pop. De er nok mest kjent for hiten «We are young» som har vært mye spilt på radio i år.  Så langt har det New York-baserte bandet gitt ut to album: Aim and ignite i 2009, og Some nights i februar i år. 
Sjekk de ut. Bandet kommer også til Norge og Oslo 23. september for å holde konsert. 

 

Beach house

Popduoen Beach house ble dannet i 2004, siden den gang har det kommet fire album, det siste i rekken har fått navnet «Bloom», og kom ut i mai i år. 

Beach house er et band det passer ekstra godt å høre på om sommeren, her får du nemlig rolige rytmer servert på et sølvfat. Den nye plata er rett og slett soundtracket til en perfekt sommer. Dette er behagelig musikk å høre på om du er i parken, på stranda eller om du tilbringer sommerferien på jobb. 
Sjekk ut sporene «Myth» og «On the sea» fra plata «Bloom»
 
 
Turboneger 

Turboneger er tilbake fem år etter at de ga ut sin siste plate. På disse årene har det skjedd mye, blant annet har gruppa fått ny vokalist. Tony Sylvester (aka Duke of Nothing) har erstattet Hank von Helvete. De har også fått en ny mann bak trommene: Tommy «Manboy» Akerholdt. 


Sexual harassment har funnet inspirasjon i hardcore punk og 80-tallets alternative musikksjangre. Det er mye tempo på plata. 
 
 

Sanger

Of monsters and men – Little talk

Denne sangen er absolutt ikke helt fersk, men er verdt å ta med uansett. Rytmene det islanske indiebandet Of monsters and men serverer er fengende og får deg i godt humør. 

 

 

HighasaKite – Indian summer

HighasaKite finner du på diverse konsertscener i sommer, som for eksempel Hove, Slottfjell, Øya og sommerfesten på Giske. Den norske trioen leverer kjølige og behagelige pop-toner med innblandet elektronika. Perfekt musikk for en varm sommerdag. 

 

 
Passion Pit - Take a walk
 
Elektropopgruppa Passion Pit har levert nok en gromlåt. Fengende sang som du enkelt blir i godt humør av.