(StudentTorget.no):

I 2013 klatret den gang 16 år gamle Lorde helt til topps på verdens viktigste hitliste - Billboard i USA med singelen «Royals». Popvidunderet slipper sitt andre album i juni, og nå er det offisielt bekreftet at hun kommer til UKA i oktober.

– Det er stort å få «royalt» besøk til Dødens dal 19. oktober. Vi er stolte av at Lorde holder en av sine første konserter på norsk jord i Trondheim, på UKA, sier UKE-sjef Martin Næss til studentavisa Under Dusken.

Den unge artisten fra New Zealand heter egentlig Ella Yelich-O'Connor, og har irske og kroatiske røtter. Som tenåring entret hun popscenen med braksuksess, og den nevnte singelen «Royals» ble grammy-vinnende som både «Song of the year» og «Best pop solo performence». I tillegg har hun bidratt på soundtracket til den velkjente filmserien «Hunger Games».

 

Når hun gjester en av Norges største kulturfestivaler til høsten, kommer Lorde imidlertid ikke alene. Med som support er stjerneskuddet amerikanske Kahlid - en artist man venter seg mye av i årene framover. Debutalbumet American Teen høstet lovord fra kritikerne, og havnet rett på 9. plass på Billboard 200, hvor hiten «Location» har i underkant av 200 millioner avspillinger på Spotify.