(StudentTorget.no):

 

Applikasjonen «Google Arts & Culture» fikk stor oppmerksomhet da den ble lansert, spesielt for funksjonen hvor du kunne se hvilket kjente kunstverk du lignet på, men nettsiden/applikasjonen har virkelig mer å by på enn dette.

 

I «Google Arts & Culture» kan du lære mer om ulike kunstnere, kunstverker, kunstepoker, historiske personer og hendelser. Du kan utforske ulike kunstverk, kunstnere, historiske steder og bygninger, og gå gjennom gater eller museumer i «Virtual Reality». Blant annet kan du bevege deg gjennom New York’s gater for å oppleve gatekunst, eller zoome inn for å studere detaljene i kjente kunstverker.

 

LES OGSÅ: Michelle Ullestad (25) er musiker og student

 

Opplev museer og utstillinger fra hele verden

«Google Arts & Culture» samarbeider med mer enn 500 museer og gallerier verden over, blant annet britisk museum i London, Albertina i Wien, Museum of Modern Art (MoMA) i New York, og mange andre spennende museer og utstillinger. Her kan du ta virtuelle museumsturer, og oppleve alt museene har å by på, hjemme fra sofakroken din. Dette er perfekt for studenter som ønsker faglig og kulturelt påfyll. Noen av museene lar deg gå gjennom museets lokaler i «Virtual Reality-mode», andre steder kan du se bilder av, zoome inn i og lære mer om kunstverkene. Her finner du en liste over 10 spennende museer, som du burde sjekke ut nå:


 

MoMA – The Museum of Modern Art (New York, USA)
The Museum of Modern Art (MoMA) ble grunnlagt i 1929, og var det første museet i verden dedikert til moderne kunst. Museet, som ligger på Manhattan, tilbyr en rik og variert samling av moderne kunst, alt fra europeiske malerier og skulpturer fra 1880-tallet, til film, ulike designs og utøvende kunst. I dag inneholder samlingen mer en 150.000 kunstverker, 22.000 filmer og 300.000 bøker, skapt av rundt 70.000 kunstnere totalt.

 

Van Gogh-museet (Amsterdam, Nederland)
Van Gogh-museet i Amsterdam huser den største samlingen av kunstverk laget av Vincent Van Gogh (1853-1890) i hele verden. Samlingen inkluderer over 200 malerier, 500 tegninger og 750 brev. På museet finner du også utstillinger som tar for seg kunsthistorie fra 1900-tallet.

 

Munchmuseet (Oslo, Norway)
Da Edvard Munch (1863-1944) døde i januar 1944, testamentert han alle de gjenværende verkene sine til Oslo kommune. Munchs kunst omtales ofte som det mest betydningsfulle norske bidraget til kunsthistorien, og han er den eneste norske kunstneren som har hatt en avgjørende innflytelse på europeiske kunsttrender, med sine ekspresjonistiske verker. Munch-museet åpnet dørene i 1963, og består av en samling på rundt 1100 malerier, 4500 tegninger og 18.000 trykk.


 

Abertina (Wien, Østerrike)
Det som tidligere var byens største boligpalass under Habsburg-monarkiet, er nå gjort om til et internasjonalt anerkjent kunstmuseum. Albertina-museet ligger i det historiske sentrum av Wien, og har kunstverk fra både østeriske og internasjonale kunstnere. Museet inneholder det som ofte omtales som en av verdens viktigste grafiske kunstsamlinger, og tiltrekker seg kunstelskere fra hele verden.

 

National Museum of Modern and Contemporary Art, Korea (Seoul, Sør-Korea)
National Museum of Modern and Contemporary Art (MMCA) åpnet dørene i 1969, og her kan du oppleve fantastisk koreansk kunst, kultur og kunsthistorie. MMCA regnes i dag for å være den viktigste institusjonen for moderne koreansk kunst. Museet har fire avdelinger: Gwacheon, Deoksugung, Seoul og Cheongju.

 

Musée D’Orsay, Paris (Paris, Frankrike)
På Musée D’Orsay finner du vakker kunst skapt av franske kunstnere, i perioden 1848 til 1914. Her kan du oppleve kunstverk av blant annet Monet, Cézanne og Gauguin, og bygningen regnes ofte også som et kunstverk i seg selv. Museet ligger i sentrum av Paris, ved bredden av Seinen, og holder til i det som tidligere var Orsay jernbanestasjon.


 

Uffizzi-galleriet (Roma, Italia)
Uffizi-galleriet ble designet av Giorgio Vasari (1511-1574) i 1560, for Cosimo I de’Medici, og inneholder kunstsamlingen til den kjente de’Medic-familien fra Firenze. I over flere tiår ble den øverste etasjen av bygningen fylt med skulpturer, kunstverk og historiske artefakter, og disse kan du oppleve på museet i dag. Den østlige fløyen av bygningen inkorporerer den florentinske kirken San Pier Scheraggio, og fløyen mot vest forbinder bygningen med to eksisterende bygninger, Mint og Loggia dei Lanzi.

 

Sorolla-museet (Madrid, Spania)
Sorolla-museet holder faktisk til i det som tidligere var huset til den kjente kunstneren Joaquín Sorolla (1863-1923), som ble født i Valencia i 1863. Huset ble bygget spesielt for Sorolla, og han bodde her fra 1911 og frem til sin død, sammen med sin kone og muse, ClotildeGarcía del Castillo, og deres tre barn - María Clotilde, Joaquín og Elena. Etter kunstnerens død i 1923, ga familien huset og kunstsamlingene til staten, og museet åpnet dørene i 1932.


 

The State Hermitage Museum (St. Petersburg, Russland)
State Hermitage Museum er et av de største museene i verden. Utstillingene her inkluderer over tre millioner verker; fra antikken, Vest-Europa, Midtøsten, Russland, og mange flere epoker, land og regioner. Samlingen kan spores tilbake til 1764, da Katarina den store kjøpte en stor samling av vesteuropeiske malerier. Museet består i dag av fem bygninger, som ligger i det vakre sentrum av St. Petersburg.

 

British Museum (London, Storbritannia)
Britisk museums gigantiske samling, dekker over to millioner år med historie og kultur fra hele verden. Samlingen inkluderer blant annet verdensberømte gjenstander som Rosetta-steinen, Parthenon-skulpturene og flere egyptiske mumier. Over seks millioner mennesker besøker museet hvert år, og nå kan du gjøre det samme, fra mobiltelefonen din hjemme.

 

Det finnes utallige utstillinger og museer fra hele verden, som kan oppleves gjennom «Google Arts & Culture». Vi anbefaler alle studenter som har lyst til å lære mer om kunst, kultur og historie å sjekke ut disse. 


 

Nettsiden «Google Arts & Culture» finner du her. Du kan også laste ned applikasjonen til mobilen din, den er tilgjengelig gratis for både iPhone og Android.

 

Saken ble først omtalt av People.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet