Admiral P vil vekke følelser. Christine Guldbrandsen blir mer dansevillig. Les hva fem norske artister mener er musikken som setter dem i den rette vårstemningen.

Våren er på fremmarsj over hele landet. Og ut av alle kriker og kroker strømmer folk ut i stadig mindre vintertunge plagg. Musikk er en stor del av vårfølelsen for mange, og vi tok en spørrerunde til fem plateaktuelle artister om hvilke plater som gir de det ekstra vårløftet.

Her er svarene de gav.

 

 

Kronprinsens hitmaker – Admiral P

 

Reggaeartisten Admiral P fra Zimbabwe står bak det som ser ut til å bli årets store sommerhit i Norge, med låta "Snakke Litt", som i skrivende stund har solgt til platina og ligger på topp på Spotifys streamingliste. Bra salg uke etter uke har sørget for at Admiral P hittil har ligget to måneder på VGs offisielle hitliste, Topp 20. I april slo VG opp at Kronprins Haakon Magnus, og Mette-Marits sønn, Marius var store fans av låten, og Admiral P er A-listet på alle de store norske radiokanalene her til lands.

Det går ikke i så mye album for Admiral P for tiden, men han deler i stedet tre sanger som får han i vårstemning.
 

Gyptian- Hold you!


Alle vet at våren vekker alle slags følelser i mennesker. Våren er the love season!
 

Romain Virgo - Rich in love

Gjennom vår, vinter, sommer og høst, har vi kjærlighet, vi er aldri fattige når vi har kjærlighet, men den synes mye bedre når sola kommer frem!

 

Rytme - “Body a shake riddim"

Den siste låta er en rytme laget av flere låter fra blant annet Shaggy, Daville, Red Fox, Screetcha Dan pluss flere. Søk den opp på YouTube, og finn ut why i love it! Bless.

LES OGSÅ: Mimi Blix - Norges nye modellhåp

 

 

Grand Prix-vinner - Christine Guldbrandsen

 

Christine Guldbrandsen debuterte med albumet Surfing in the air i 2003, noe som resulterte i gullplate og mer enn 25 000 solgte eksemplarer etter tre uker på salgslistene. Som soloartist har hun gitt ut tre album, og i april 2011 følger hun opp med platen Colours. Guldbrandsen har også vært Norges deltaker i Eurovision Song Contest 2006 med sangen Alvedansen, en sang som hun bidro til både som komponist og tekstforfatter. Sangen endte til slutt på fjortende plass, og Guldbrandsen ble av mange fremhevet som Norges nye Sissel Kyrkebø.


Christine Guldbrandsen synes det er vanskelig å peke på noen konkrete favoritter, og henter i stedet frem de platene hun spiller mest i vår- og sommerhalvåret.

 

The Police - The Best of Sting and The Police

Dette er et kjempealbum med masse bra later som gir meg god stemning. Mange av låtene på dette albumet er det jeg definerer som ultimate “kjørelåter”, og om våren og sommeren blir det ofte noen lengre bilturer. Da er dette et album som jeg mer enn gjerne spiller. Det gir meg rett og slett assosiasjoner til tørre veier, åpent soltak og vind i håret. (Kanskje ikke på vestlandet, dog..)

 

Madonna - The confessions tour

Madonna er en dame jeg virkelig beundrer. Hun har bein i nesen og våger å satse og stole på det hun mener er riktig. Hun er en dame med stålkontroll! Dette albumet viser flere sider av Madonna-både den gamle og den nye, og i tillegg er dansefoten min er mye lettere på denne tiden av året. Og da er Madonna en dame som helt klart er et supert alternativ.


 

Vamp - Vamp i full Symfoni

Jeg har ikke telling på hvor mange sene sommerkvelder Vamp har gått i høy rotasjon på iPoden min. Og når Vamp settes på (dette skjedde senest for 1 uke siden) gleder jeg meg noe voldsomt til sommeren som kommer. Det gir meg en fin lykkefølelse! Våren (og sommeren ikke minst) er en nydelig tid! Vamp er perfekt for denne settingen.

LES OGSÅ: Forfatterens påske-favoritter

 

 

Årets urørt - Honningbarna

 

De seks musikerne som kaller seg Honningbarna er knapt ferdig med videregående, men er allerede kalt norskspråklig rocks redningsmenn så mange ganger at man skulle tro de hadde holdt på årevis. I januar stakk Honningbarna av med den prestisjetunge seieren som «Årets Urørt», og vant dermed landsdekkende turnering og 400.000,- kroner. I april slapp de debuten La Alarmene gå til god mottakelse fra både presse og publikum.

Honningbarna svarer i god punk og rock-tradisjon, raskt, brutalt og poengtert.


Håkan Hellström - Det är så jag säger det

Pop-ska i en av sine beste former.  Denne henter vi frem første solskinnsdag.


 

Flogging Molly - Swagger

Denne er for gutta som er ute og lager kvalm, og sprer frykt i gatene.


The Goo Men - Shakey! Shakey!

Endelig er "schools out!" Hurra!

LES OGSÅ: Podcaster - Underholdning på soldagene

 

 

I REMs fotspor - Team Me

Elverums-gruppa Team Me har etter kun to singler oppnådd  en hel del. De har blant annet hyppig rotasjon på P3, har spilt mer enn åtte festivalkonserter i Norge sommeren 2010, og kom nylig hjem fra en omfattende England-turnè sammen med verdensuksessen The Wombats.

Det er knyttet store forventninger til deres debutalbum som slippes i mai, og Ep-en har bidratt til at gruppen er bejublet av både norsk og utenlandsk presse. Flere av de har utropt Team Me som noe av det mest lovende på den norske, så vel som den internasjonale musikkscenen i 2011.

Til StudentTorget har Team Me valgt ut tre favoritter på tvers av bandet, og har valgt en svarform hvor de intervjuer hverandre.

 

And you will know us by the trail of dead - Worlds Apart

Fordi at da han ene i bandet satt på den plata for første gang, var det helt vilt vår ute, og akkurat da datt han helt ut på plata. Hver gang han hører introen til plata, er det vår for ham nå, selv om det er høst.


 

Shins - Wincing the night away

Det er litt vanskelig å vite om en plate minner om våren fordi man hørte på den om våren, eller fordi den høres ut som vår. Denne plata er vår for to i bandet, og den ene hørte på den masse om våren, mens den andre hadde den på repeat en hel vinter. Den andre tror det har noe med gitaren å gjøre. Gitar kan være veldig vår. Egentlig er albumet Chutes Too Narrow enda mer vår, men Wincing the Night Away er mye bedre. Og vår er bra.

 

Aphex Twin - Druqks

Basstromma på Vordhosbn er som en "reke i lomma". Den er visstnok også "rå dude". Nei, men den minner han ene i bandet om utepils og sigaretter, siden han ikke røyker lenger minner den også snickers-is, som han spiser desto mer nå.

LES OGSÅ: Filmtips: 10 klassikere du bør få med deg

 

 

Stjerneskuddet – Jens Carelius

 

Bærums-gutten Jens Carelius har skrevet sitt nye album The Architect i et lite hus på den franske rivieraen. Huset hadde 11 rom og albumet består av 11 sanger. Hans forrige album The Beat Of The Travel ble av en rekke norske musikkjournalister fremhevet som et av fjorårets beste, og etter plateslippet turnerte han landet rundt, og spilte blant annet på Øya og by:Larm.

Vårmusikk handler for Jens Carelius først og fremst om musikk som er tilgjengelig, og er oftest plater han har hørt på i mange år.


 

 

 

Crosby and Nash - Crosby/Nash

Dette er finfin California stemning, nydelige harmonier, fantastiske stemmer og gode minner.

Har hørt på CSNY-gjengen hele mitt liv, men er alltid denne plata jeg setter på fra katalogen deres. Where will I be er en av Crosby favorittene mine

 

James Blackshaw - The Glass Bead Game

Denne plata har vært en stor inspirasjon ved arbeidet av den nye plata, og  passer like godt i bilen som på headphones når du vandrer nedover i byen på tørr asfalt.

 

JJ Cale - Naturally

JJ Cale er en rimelig laidback type, haha ikke rart han sitter på scenen. Dette er debut skiva hans tror jeg, og er fantastisk kul, masse catchy låter med masse groove wahwah med woman tone og slide gjør at jeg får lyst til å begynne å spille blues igjen.