(StudentTorget.no):

26 bedrifter hadde stands i idrettsbygget på Blindern, og studentene strømmet til. Næringslivsdagene rettet seg fortrinnsvis mot realfag- og tekonologistudenter, slik at de kunne se hvilke muligheter de har etter endt utdanning. Det er også mange bedrifter som tilbyr sommerjobb og et samarbeid om masteroppgaveskriving. 

Studiedekan Annik Myre åpnet IAESTEs næringslivsdag. Korpset Biørneblæs fra det matematiske-naturvitenskapelige fakultet spilte både før og etter åpningen, både stående og liggende. Deretter var det bare for studentene å sjekke ut hvilke karrieremuligheter som ventet på dem hos de forskjellige standene. 

- Jeg er her for å få et innblikk i hva jeg kan jobbe med. Jeg tar en bachelor nå innenfor matte, informatikk og statistikk, men skal ta en master etterhvert, forteller Kristina Haarr (23).

 


UNDERSØKTE KARRIEREMULIGHETER: Kristina Haarrm, hun tar en master innenfor mattematikk, statistikk og informatikk, og satser på å ta en master. Hun sjekket ut jobbmulighetene i Kristiansand. 

Hun var spesielt på jakt etter å finne jobbmuligheter på ett spesifikt sted. 

- Jeg sjekker ut hvem som har kontor i Kristiansand. Kjæresten min er derfra og vi skal gifte oss til sommeren, så da blir vi antagelig boende der, forteller hun. 


 

Mastersamarbeid

Et punkt på næringslivsdagen var sommerjobb-/ jobb-maraton hvor alle bedriftene hadde en representant på scenen hvor de fortalte litt om bedriften og det de kunne tilby.

Ved standen til Alarga møter vi Aida Kazagic som tar en master i psykologi ved Universitetet, men hun er ikke på næringslivsdagen som student, men for å gjøre studetene kjent med  kompetanseorganisasjonen Alarga. 

Alarga er er etablert av det private næringsliv. Selskaper som Yara, Orkla og DnB er blant eierne. De tilbyr masterstipender til studenter som vil skrive masteroppgaven sin i samarbeid med dem.

Kazagic skriver masteroppgaven sin i samarbeid med Yara.

- På denne måten får man kontakt med næringslivet. Jeg har fått en mentor i Yara hvor, han hjelper meg med tips i forhold til oppgaveskrivingen og gjennomføringen. Jeg har også fått et internship, det vil si at jeg skal jobbe hos Yara i seks uker i sommer, så har jeg fått masterstipendet på 100 000 kroner, forteller Kazagic

Stipendet er nå tildelt fem år på rad, og det varierer fra år til år hvor mange som får det. 


- Vi hjelper norske selskaper å videreutvikle interkulturelle talent, mennesker som er faglig sterke innenfor sine områder og som har kjennskap til flere kulturer og språk, forteller daglig leder i Alarga, Diltel Ayhan.

LES OGSÅ: Livet som reisende Campus-reporter

 

Godt fornøyd

 


MASTERSTIPEND: Aida Kazagic (t.v) Diltel Ayhan var interessert i å få studentenes øyne opp for å Alarga som deler ut masterstipend.

Studentene strømmet til næringslivsdagen hele dagen og leder for IAESTEs næringslivsdager, Kristine Tveit var svært fornøyd med gjennomføringen. 

- Jeg føler at det har gått veldig bra. Det har vært bra med trøkk i hallen, vi har fått bra tilbakemeldinger fra bedriftene, de syns det er har vært mange studenter innom, flere enn årene før, forteller hun.

- Hva er målet med en slik dag? 

Det er å få realfagsstudetner til å få se litt på mulighetene de har, samtidig at det er flere bedrifter som er litt mindre som ikke er her på arbedidslivsdagen som får profilert seg. 

 

SE FLERE BILDESERIER PÅ STUDENTTORGET.NO