(StudentTorget.no):

Mange studenter som ikke faller gjennom det trange nåløyet av krav til opptak ved medisinstudier i Norge, ser gjerne til utlandet for å ta sitt drømmestudie.
 
Polen er favoritten for de som ønsker å studere medisinfag, og kan tilby topp moderne universiteter med noen av de beste foreleserne innen faget. 
 
Det er derimot ikke bare håpefulle nordmenn med drømmen om å bli lege som velger å studere i dette landet, men odontologi-, veterinærmedisin- og fysioterapistudenter trekker også gjerne hitover.
 
I fjor var det 1530 nordmenn som fikk støtte i fra Lånekassen til å ta en helgrad i Polen.  
 
 

LES OGSÅ: Slik er Polen som studieland

 

Er du usikker på hvilket universitetet/høgskole du ønsker å studere ved, er disse fem skolene de mest populære blant nordmenn:

Studiested Antall norske studenter
Jagiellonian University in Krakow  379
Pomeranian Medical University in Szczecin  292
Poznan University of Medical Sciences  214
Medical University of Bialystok  178
Medical University of Lublin 162

 

Og dette er de mest populære studiefagene i Polen. Ps: Ønsker du å gå i klasse med færrest mulig av dine egne landsmenn, leser du bare listen nedenfra og opp:

*Faktiske sum er 1541, da studenter som bytter fag underveis i studieåret blir ført opp dobbelt.

Kilde: Lånekassens rapport om utenlandsstudenter for 2013/2014.

 

Klikk her for å se alle studier i Polen


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: