Medisinstudier i Gdansk

 

Navn: Linn Emilie Sævli Helljesen
Alder: 22
Skole: Medical University of Gdansk
Studium: Medisin

 

Jeg valgte Gdansk fremfor blant annet Ungarn, Irland og Spania (jeg har bodd i Spania og snakker derfor spansk).

 

Jeg trives utrolig godt i Polen, men jeg kom også hit med et åpent sinn om at dette var noe nytt jeg gav meg utpå. Jeg prøvde og ikke ha noen forestillinger om hvordan det kom tilå bli før jeg kom hit. Det eneste jeg tenkte/trodde var at Polen var grått, trist og kaldt. Noe jeg fort fikk vite at jeg hadde feil i da jeg landet til 30°C i september. Våren og sommeren er bare helt nydelig her. Vinteren liker jeg også selv om det er litt i kaldeste laget, men vi vikinger fra nord takler det bra.

  

Jeg har mang en gang blitt veldig positivt overrasket over Polen. Venner og familie som har vært på besøk har komt tilbake flere ganger, og de sier det samme.

 

Et annet trekkplaster må være at Europa’s fineste sandstrand ligger 1 time fra Gdansk. Den er bare helt nydelig, akkurat som strendene i Thailand for de av dere som kjenner til de.

 

 

Studentmiljø


Vi har dessverre ikke så stort studentmiljø ettersom English Division som jeg går på bare er 4år her i Gdansk. Vi har heller ikke tid til noe særlig utenom skole siden vi sitter og leser 7dager uken. De arrangementene som foregår er som oftest på polsk og for polish division. Vi vil gjerne integreres mer med polish division og prøver og få til arrangementer samkjørt polish-english division.

 

 

Fritidstilbud


Det finnes mange fritidstilbud for den som skulle finne litt ekstra tid ved siden av all lesingen ettersom hvilke sesong det er. For eksempel om sommerene er det beachvolley, og det er finnes sykkelstier som går over mange kilometer langs stranden.

LES OGSÅ: Maren studerer medisin i Polen

 

Man kan være med på kampsporter og det finnes opera, kino og teater. Shopping er også veldig bra og en del rimeligere enn Norge. Det finnes 3 store, nye og fancye shoppingsentre, og selvfølgelig masse små butikker.

 

Gamlebyen er vel verdt å få med seg med mange fine, koselige resturanter og smågater.

 

 

Uteliv


Utelivet er velig bra, man har alt fra puber til stranddisco om sommeren. Det finnes mange bra utesteder å velge mellom. Alt fra stort til smått.

 

 

Mine 5 topp grunner til å studere her:

- Polen ligger ranket som nr 3 i verden på skoler som har verdens beste medisinutdanning

 

- Det at undervisningen føres i alt fra små (5-10 personer) til store grupper var en viktig del av min avgjørelse. Jeg er veldig fornøyd med undervisningen (f.eks. ligger alle seminarer, exercises og lectures online).

LES OGSÅ: Joanna studerer medisin ved Medical University of Lodz i Polen

 

- Polen ligger nært Norge så jeg kan dra hjem over en helg om jeg føler for det.

 

- Det var et nytt land med ny kultur og nye utfordringer for meg. F.eks. å lære seg polsk er noe av det vanskeligste jeg har vært med på utenom å studere medisin.

 

- Faktisk at det ligger ved kysten, jeg kommer fra Bergen og har alltid bodd ved sjøen. F.eks. Ungarn ligger jo midt i Europa.

 

 

 

Negative ting måtte vært:

 

- Dårlig informasjon og oversikt over studieåret når man begynner hvert semester. Man må finne mye info på egen hånd og det finnes ingen oversikt hos mange av fakultetene

 

- Lærere som ikke snakker så bra engelsk

LES OGSÅ: Quiz om Polen: Ta quizen og sjekk hva du kan om ditt potensielle studieland!

 

 

Idet store og hele er jeg veldig fornøyd!