I det nedlagte bomberommet under Nygårdsparken er det rock som gjelder.

 

Hulen er Bergens eldste og mest karakteristiske utested. Dets historie strekker seg tilbake til 1968, da det nedlagte tilfluktsrommet ble bygget om og åpnet som klubblokale for studenter. Klubben bærer fremdeles preg av å ha vært ment som bomberom, da den bokstavlig talt ligger inne i fjellet. Derav også navnet.

 

HULEN


Adresse: Olav Ryes veg 48

Åpningstider:  Torsdag, Fredag og Lørdag: 21.00 - 03.00

Ølpris: Før 23.00: 32 kr, etter: 42 kr

Spesielt: Flipperspill, konserter hver torsdag og fredag, studentkro hver lørdag. Pop og rockequiz første lørdag hver måned.

Skole: Universitetet i Bergen

 

I dag fremstår imidlertid Hulen i moderne innpakning med dansegulv, konsertscene og to barer. Lokalet er også pusset opp de siste årene, slik at tiden der man måtte kle seg i boblejakke på vinterstid for å unngå kuldesjokk, er over. Ei heller drypper det vann fra taket lenger.
 


Om du tror slike mangler har skremt studentene fra å oppholde seg i Hulen, tar du derimot kraftig feil. Både på konsertene og på de tradisjonsrike Studentkro-arrangementene har det stort sett alltid myldret av folk. Nå skal naturligvis ikke lokalene alene ta æren for dette. En dyktig bookinggruppe, samt DJ’er som vet å kjenne de rockinteresserte studentenes musikksmak har også vært viktige.


Vi tar turen innom Hulen en torsdag, som er konsertkveld. Det lokale bandet, Syme er kveldens gjester. Stedet er heller glissent ved ankomst, men stemningen later til å være ok blant de tilstedeværende. Lyden av The Beatles strømmer ut høyttalerne, og vi sjekker barkartet. Vinutvalget er ikke noe å skryte av, men så er vel ikke etterspørselen etter sofistikerte drikkevarer særlig høy heller. Hulen er et ølsted, noe de har tatt konsekvensen av. Sortimentet av import øl er bra, og prisene er heller ikke avskrekkende.

Vi kjøper Newcastle Brown Ale til 42 kr pr flaske.

LES OGSÅ: Club Fantoft

Scenen ligger i den midterste av Hulens tre atskilte avdelinger. Når bandet går på er det knapt halvfullt denne kvelden. Tatt i betraktning at det er eksamenstid er dette slett ikke verst, noe som viser at indierock-fansen kjenner sin besøkstid. En fordel med såpass få folk tilstede er dessuten at alle kan ta plass foran miksepulten. Blir du stående bak, kan lyden noen ganger bli irriterende grumsete.

Hulens konsertavdeling er nemlig relativt smal, noe som gjør at lyden får problemer med å trenge gjennom et fullpakket lokale. På den andre siden bidrar lokalet til den særegne sjarmen ved å være på konsert her. Den intime stemningen som oppstår er faktisk et av Hulens varemerker, og har bidratt til at band av internasjonale størrelser har tryglet om å få spille her.

 

LES OGSÅ: Det Akademiske Kvarter


Etter kveldens vel gjennomførte konsert trekker de fleste inn i avdelingen der dansegulvet ligger. Torsdagskveldene byr vanligvis ikke på yrende liv her, men akkompagnert av Kinks , The Strokes og Soundtrack Of Our Lives, er det noen som drister seg utpå i kveld. Vi er derimot godt fornøyde, og trekker hjemover mens natta ennå er ung. Konklusjonen er at det tradisjonsrike utestedet er vel verdt et besøk. Det fantes en tid der man kunne oppleve størrelser som Ride, Breeders, Grant Lee Buffalo og Ash live på Hulen, før de fikk endelige gjennombrudd. Denne tiden er definitivt over. Men dj’en her serverer god gammel rock og indiepop, og spennende artister dukker tross alt fremdeles opp på scenen med jevne mellomrom.