Club Fantoft er utvekslingsstudentenes sted for utskeielse. For de som vil utvide sitt sosiale nettverk eller drømmer om en utenlandsk flørt kan dette være stedet.

Omlag 1300 studenter holder hybel eller leilighet på Fantoft studentby. Club Fantoft er en naturlig møteplass for disse, noe som gjør at det som regel er folksomt her. Fredagsdiskoen er imidlertid ukens store høydepunkt. Da arrangeres minst ett vorspiel i hver blokketasje, og det er ikke bare studentbybeboerne som finner veien hit. En av medarbeidende der kan fortelle at mange studenter legger turen til klubben denne ukedagen.

 

CLUB FANTOFT


Adresse: Fantoftvegen 14

Åpningstider:  Mandag - Torsdag: 20 - 00. Fredag og Lørdag: 20 - 02.30.
Søndag: 17 - 00

Ølpris: Før 23.00: 31 kr, etter: 37 kr

Spesielt: Biljardbord, dart, PCer med tilgang til internett. Diskotek hver fredag. Salg av nybakte kaker eller vafler hver søndag kl 17.00.

Skole: Universitetet i Bergen

 

 

 

Fredag fremstår dermed som opplagt besøkstid også for oss. Og det skal vise seg å bli en sosial kveld litt utenom det vanlige. Førsteinntrykket er at det burde vært pusset opp her. Både linoleumsgulvet og møblene ser ut til å ha opplevd sin glanstid for lenge siden, og panelet på veggene kan neppe kalles moderne. Stemningen er likevel bra. Klokken er knapt halv ti da vi ankommer, og i biljard- og dartområdet er det kø. Mange konverserende mennesker sitter også i sittegruppene langs vinduene og i baren. Det går stort sett i engelsk. Naturlig nok, ettersom nesten 80% av de som bor her er fra det store utland. Damene bak baren er smilende og hyggelige, og gir kjapp servering. Vi bestiller øl til 31 kr for 0.4 liter og vin i glass til 29 kr. Min oppfatning er at øl burde serveres i halvlitersglass på studentsteder, men siden mitt vinglass er fylt til randen kan man ikke klage. Klage kan man heller ikke på at klientellet her er asosialt. Som outsidere kunne vi fort blitt sittende for oss selv, men det tar ikke lang tid før vi får selskap av en kjekk ung mann. Han er ikke bare raus med komplementene, men inviterer også til nachspiel. Slett ingen dårlig start på kvelden!


Etter å ha snakket med flere hyggelige mennesker, akkompagnert av pop og punk av det melodiøse slaget, er det omsider tid for disko. Den behagelige musikken i baren skiftes ut med lyden av basstromme i andre enden av lokalet. Ett minutt senere er det glissent i området rundt baren, og tilsvarende tettpakket på dansegulvet. Og slik forblir det store deler av kvelden. For undertegnede blir dette et noe absurd skue. Djen spiller 90-talls-låter som mange trolig har glemt, for ikke å si fortrengt.

Coolio, Dr. Alban, MC. Hammer. Dansefoten går i hundre, og Brian Adams ”Heaven” får til og med stor applaus. Dette minner ikke mye om andre studentsteder i byen. Tankene går heller tilbake til fritidsklubber og ungdomsskoledisko. Heldigvis har DJen vett til å peile inn 70-tallet etter hvert, og alt blir litt bedre. Donna Summer, Village People, Boney M kan tross alt være underholdende.

LES OGSÅ: Det Akademiske KvarterDersom diskoteket og baren hadde vært atskilt kunne dette stedet blitt meget bra. For folkene her får deg til å smile, servicen er upåklagelig, og musikken som spilles i baren er helt ok. Club Fantoft er alt i alt et sted der de utenlandske studentene setter sitt preg. Hit kan du trygt komme ensom, og dra ut igjen med mange nye venner. Ikke akkurat typisk norsk.