NTNU i Trondheim har flest studenter med toppkarakterer.

Hele 13, 6 prosent av studentene ved NTNU fikk toppkarakteren A på eksamen i 2010. Det viser tall fra Database for statistikk om høgere utdanning. Tallene viser også at Høgskolen i Akershus kaprer 2.plassen med en toppkarakterprosent på 13, 5.

Et resultat av motiverte studenter og godt læringsmiljø, sier Berit Kjellstad,  prorektor med ansvar for utdanning og læringskvalitet ved NTNU. Hun sier at skolen er stolt over å ha flinke studenter, og avviser blankt at NTNU-studentene blir bedømt snillere enn studenter ved andre høgskoler og universiteter.

- Vi bruker eksterne sensorer og vurderer på samme måte som andre. På strykkarakterene ser man at vi er minst like tøffe som andre, sier hun til abcnyheter.no

På bunnen av lista over skoler med toppkarakter finner vi Høgskolen i Harstad, hvor bare 7, 2 prosent oppnådde toppkarakter.

Statistikken viser også at det er store forskjeller på karakterer på de ulike studieretningene. Industridesign er den retningen hvor det er størst andel toppstudenter, der fikk én av fem studenter A i 2010.

Færrest studenter med høyeste karakter finner vi ved grunnskolelærerutdanningen, her fikk kun to prosent av studentene toppkarakter.

 Disse institusjonene har best resultater

1. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet 13,6 prosent 
2.
Høgskolen i Akershus 13,5 prosent
3.
Universitetet for miljø- og biovitenskap 13,0 prosent
4. Høgskolen i Bergen 12,9 prosent 
5. Høgskolen i Nesna 12,9 prosent 
6. Universitetet i Oslo 12,8 prosent
7. Universitetet i Stavanger 12,7 prosent 
8. Universitetet i Bergen 12,4 prosent
9. Høgskolen i Vestfold 12,2 prosent
10. Høgskolen i Oslo 11,8 prosent

Kilde: DBS

 

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: