Du har vært på jobbintervju, og har kommet videre til både andre og tredje runde.

Alt har gått veldig bra, og det gjenstår bare å vente på tilbakemelding. Det går en uke, to uker, og til tross for at du følger opp med en telefon er det fortsatt ikke noe svar. 

Hvordan skal man forholde seg til denne situasjonen? Når skal man innse at man ikke har fått jobben?
 
Marie Burns er rekrutteringssjef i det amerikanske web-markedsføringsselskapet Compete.com.

I en bloggpost for nettstedet The Daily Muse deler hun sine erfaringer hvor hun oppsummerer tegnene på at man heller bør lete videre etter andre jobber.

 

De flytter stadig intervjuavtalen

Dersom ett eller kanskje to intervjuer blir forflyttet gjennom en hel intervjuprosess, så er ikke det veldig uvanlig. Men hvis de stadig må endre avtaler med vage unnskyldninger kan det være et rødt flagg.

Det kan signalisere at det å fylle stillingen ikke er så viktig for selskapet. Det kan også være en indikasjon på at de ikke har respekt for tiden din, noe som uansett ikke er bra.

 

De vet ikke når de vil ta en beslutning

Hvis ingen kan fortelle deg når man skal starte i jobben, er dette tvilsom oppførsel.

Hvis stillingen er viktig, og de er ute etter å fylle den snart, vil noen fortelle deg om tidslinjen for ansettelsesbeslutningen og startdato i løpet av intervjuprosessen.

Hvis de ikke gjør det, eller unnviker spørsmålet når du spør, er det definitivt en pekepinn på at det ikke haster fra deres side.


 

Full stopp

Du blir bedt om å stille til intervju umiddelbart, og deretter blir du kalt inn til en ny runde innen de neste dagene. Hvis prosessen så stopper helt opp, hva skal man tenke da?

Det kan bety at selskapet intervjuer andre kandidater, at du ikke oppfyller alle kravene, eller at de søker etter noen «bedre». Dette er uansett ikke noe godt tegn.

LES OGSÅ: Trynefaktor i jobbsøkerprosessen

 

De ringer ikke til avtalt tid

Hvis rekruttereren ikke kontakter deg til avtalt tid, viser det mangel på respekt for deg og din tid.

Hvis de virkelig ønsker deg til stillingen, vil de sørge for å holde kontakten som avtalt, eller i det minste sende en epost og si i fra om eventuelle forsinkelser.

LES OGSÅ: Jobbsøkerkurs på Karrieresenteret ved UiO

 

Du hører ikke tilbake innen en uke

Hvis det har gått over en uke uten at du har hørt noe, trenger det ikke å bety så mye. Folk kan tross alt bli opptatt.

Men hvis du har fulgt opp med en epost eller telefonsamtale uten at det hjelper, er det mest sannsynlig et tegn på at det er på tide å komme seg videre.