(StudentTorget.no):

Navn: Alf Tore Gundersen
Alder: 20
Studium: Medisin
Studiested: Comenius University in Bratislava, Jessenius faculty of medicine in Martin
 
 

Om skolen / studiestedet

 
Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?
 
Rådgiveren ved den videregående skolen jeg gikk på anbefalte Bjørknes Høyskole, Medisin 1+5 Oslo-Slovakia. Sammen med anbefalinger fra venner og bekjente falt valget på Slovakia, og ikke Ungarn, som også er et alternativ ved Bjørknes Høyskole. 
 
 
Fortell litt om skolen og studentmiljøet
 
Martin by har i dag 300 norske medisinstudenter. Dette er med på å gi muligheter for enhver å passe inn. ANSA står sentralt og arrangerer turer, cocktailparty, julebord, fotballturneringer og mye mer! 
 
Skolen er moderne i sine metoder og man benytter mange elektroniske hjelpemidler, men utseendemessig kan den virke gammel. 
 
 
Fortell litt om studiet og undervisningen
 
Medisinstudiet kommer sjelden av seg selv, og det krever sitt. Her i Martin strekker lærerne og professorene seg langt i å hjelpe oss gjennom studiet, men de gir ingenting gratis, man må vise at man virkelig har det som skal til. Undervisningen er moderne og man balanserer praktisk arbeid med teori til enhver tid. 
 
 

Søknadsprosessen

 
Hvordan var søknadsprosessen?
 
Er man interessert å gå veien om Bjørknes finne man all informasjon på deres nettsider. Vil en heller dra direkte til Martin finner man informasjon om søknadsprosessen her.
 
Begge studieløpene er å anbefale. 

MANGE UTFLUKTER: Slovakia byr på mange reisemuligheter. Her er Alf Tore Gundersen sammen med medstudine Ida Bjørnstad på tur til Budapest.

 

Livet som student i Martin

 
Hvordan er prisnivået der?
 
”Fattigstudenten” kan man legge på hylla, i Slovakia er prisnivåene svært lave. En spa-tur opp i fjellene koster knappe 400 kroner, mens en halvliter på byen koster 9 kroner. Og taxi vanligvis fremkomstmiddelet om man skal et sted. Skal man langt er det gode togforbindelser til de fleste store byer i Europa, og prisene ligger som regel under 200 kroner en vei. Levekostnadene sammenlagt er vesentlig lavere enn i Norge. 
 
 
Hvor mye betaler du for å leie bolig?
 
For en enmannsleilighet med alt av hva man trenger inkludert, betaler jeg i underkant av 2500 kroner i måneden. Vil man derimot boltre seg i luksus er det ikke et problem å skaffe seg leilighet på 120kvm med boblebad for en billig penge i norsk sammenheng. 
 
 
Hva gjør man i fritiden?
 
Mulighetene for hva man kan gjøre i fritiden er mange! Byen ligger nært knyttet til Tatrafjellene, som gir gode muligheter for vintersport. Det samme gjelder også for sommeren, som er både varm og lang. Studentene i byen har organisert seg i både lokale og interne aktiviteter, som håndball, fotball, basket, kor og mer. Det finnes også flere muligheter for egentrening. Byen kan by på flott nærliggende natur, og flere treningsstudioer for de som liker seg best inne.  
 
 
Hva synes du er det beste med å studere der?
 
Kombinasjonen av lave priser og et godt studentmiljø.
 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Slovakia?
 
Alt tar tid og ingenting kommer gratis. 
 
 
Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Slovakia?
 
Ikke nøl, ta skrittet og reis ned! Aktiviser deg i studentmiljøet i byen og bli en del av gjengen. Vi ønsker alle velkommen!