(StudentTorget.no):

Slovakia er et populært land, spesielt blant norske medisin- og veterinærstudenter. Landet er ungt som selvstendig stat, men har en lang og spennende historie som er bevart i mange av landets bygninger og  massive slott. I tillegg byr landet på mye vakker natur og er spesielt kjent for sine flere tusentalls grotter. Vi har samlet ti ting du må se mens du er i Slovakia.
 

LES OGSÅ: Stor Slovakia-quiz

 

Banska Stiavnica

Banska Stiavnica, sølvbyen, er en godt bevart middelalderby. Den lille byen ligger i en enorm forsenkning i jorden som oppsto etter kollapsen av en vulkan. Banska Stiavnica står på Unescos liste over verdens kulturarv, er kjent for sine sølvgruver og huser en haug museer og gamle, godt bevarte bygninger. 
 
 

Besøk grottene

Slovakia er hjem til flere tusen forskjellige grotter, og stadig oppdages flere. Den mest kjente og landets største er Dobsinka Ice Cave. Inne i den finner du et fantastisk underjordisk landskap bestående av fosser og isformasjoner. 
 
 

Spišský hrad  

ANBEFALER SPRÅKKURS:

Spis Castle ligger øst i Slovakia og dekker imponerende 41 426 kvadratkilometer med land.

Spišský hrad, eller Spis Castle øst i Slovakia dekker et område på hele 41 426 kvadratmeter og er med det et av Sentral-Europas største. Slottet har en ungarsk og slovakisk historie fra tilbake til 1100-tallet. 
 
 

Kosice

Om det ikke uansett er der du skal studere, besøk Kosice. Byen er Slovakias nest største og landets kulturelle Mekka. En energisk by med et spennende uteliv. Etter Martin er det her flesteparten av de norske studentene befinner seg. 
 
 

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry, The High Tatras eller Tatrafjellene på norsk, er en fjellkjede på grensen til Polen og skal være Slovakias første nasjonalpark. Området består av karakteristiske fjelltopper og dype daler og skal være et av de vakreste landskapene i Slovakia. Det er også hit du skal dra om du er alpinentusiast. 
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

 

Cachitce Castle

Cachite Castle er et massivt slott som ligger rett utenfor landsbyen Cachite, vest i Slovakia. Slottet var på 15- og 1600-tallet hjemmet til verdens mest kjente kvinnelige seriemorder, Elizabeth Báthory, også kjent som ”den blodige grevinnen”. 
 
 
 

Treat yourself

Slovakia nærmest oversømmes av varmekilder og det som skal være helbredende vann, og er et yndet reisemål for spaturister. Du er sannsynligvis ikke langt unna et spaanlegg uansett hvor du befinner deg i landet. 
 
 

Bratislava

Bratislava:

Slovakias hovedstad skiller seg fra resten av landet ved å være langt mer moderne. Herfra er det heller ikke langt til apfelstrudel og wienerschnitzel. Det tar ikke mer enn en time fra Bratislava til Wien og rundt to og en halv til Budapest.

Hovedstaden i Slovakia er en koselig, liten storby og skiller seg fra resten av landet ved å være langt mer moderne. Her får du en fin miks av nytt og gammelt, flotte bygninger, koselige restauranter og trivelige gater. 
 
 

Ta en tur ut av landet

Du befinner deg midt i Europa, så selv om det er mye å finne på i Slovakia – utnytt dét. Wien og Bratislava er de to hovedstedene i verden som ligger nærmest hverandre og det er ikke mer enn en times togtur fra Bratislava til Wien. En tur til Budapest vil koste deg rundt to og en halv time hver vei og rundt 500 kroner.
 
 

Slovak Paradise National Park

Slovak Paradise er, som navnet tilsier, et lite paradis av en nasjonalpark og ligger øst i landet. Her kan du klatre opp høye stiger langs fjellveggene og gå på trebroer over daler, fjellkløfter, enger, fosser og bekker. Nasjonalparken er blant landets største turistattraksjoner. 
 

LES OGSÅ: Slik velger du riktige utenlandsstudier