(StudentTorget.no):

JA-YE Europe Enterprise Challenge 2014 er den europeiske konkurransen for Studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap (UE). I alt 20 studentbedrifter fra 14 land har over to dager konkurrert om å bli «Enterprise of the Year».
 
Konkurransen ble holdt i Amsterdam der studentbedriftene har via forretningsplaner, presentasjoner, intervju, stands og entusiasme overbevist juryen om å investere i deres bedrift. 
 
De 20 innovative produktene og ideene som konkurrerte om juryens gunst representerte nytenking innen bla pedagogiske leker, mote, vannrensere, digitalt læremateriell, kosmetikk, apper, studentguider, droner, helseutstyr og varmeregulering på skip.
 

SE VIDEO: Her er Norges beste studentbedrifter 2014

 
Den norske vinnerbedriften Contra SB fra Høgskolen i Telemark har utviklet «SuperGrip» - et 130 mm langt plasthåndtak, som kan festes hvor som helst på et tau med diameter på mellom 8 og 14 mm.
 
– Jeg går på elgjakt. Etter at elgen er skutt må vi frakte dyret ut av skogen. Vi binder et tau rundt beina til dyret og drar. Elgen er tung, og når vi drar noe tungt med et tau gjør det vondt i hendene, etter hvert dovner fingrene og grepet svekkes, sier Ole Stian Midtgarden, som hadde ideen til produktet.
 
Planen er å videreutvikle produktet slik at det skal kunne brukes mer aktivt, for eksempel ved å hale inn tau ved seiling. Et annet utviklingsområde er fargebruk, at «grepet» får forskjellige farger ut fra hva det skal brukes til.
 
 
Daglig leder Karina Løbø Fimland i Contra SB vant Alumni Leadership Award og dermed mulighet til å bli med i studentutvekslingsprogrammet Erasmus.
 
Karina avslutter nå bachelorstudiet ved ingeniørutdanningen i Porsgrunn. Å drive produktutvikling i egen bedrift har gitt mersmak.
 
– Å være daglig leder og så vinne prisen Alumni Leadership Award har gitt meg lyst til å jobbe mer med lederskap, sier Katarina.
 
Med seg i Contra har hun og Ole Stian Midtgarden, Fredrik Stubbene Jensen, og Aleksander Bakke.
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: