(StudentTorget.no):

Stemmen til P3-programleder Siri Kristiansen (34) vil for mange være synonym med drøfting av problemer som strekker seg fra håpløse forelskelser og tissing i dusjen, til naboer som ikke trekker for gardinene mens de koser seg alene. I Lørdagsrådet på NrkP3 øser Siri og kjendisgjestene av sin livserfaring i et forsøk på å hjelpe lytterne med all slags problemer de måtte ha. 
 
Siri har både utdanning fra møbelsnekkerlinjen på videregående og produksjonsledelse fra Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS), men det er den treårige tekstforfatter-utdanningen fra Westerdals School of Communication i Oslo hun har dratt mest nytte av i karrieren. Det var også der hun trivdes best.   
 
- Alle tre årene på Westerdals var fantastiske. Beste minne er kanskje den morgenen hele klassen satt i pysj, så på Disney og spiste Cornflakes i kantina når rektor låste seg inn om morgenen. Vi hadde vært på skolen hele natta og pusset opp store deler av lokalene, sier hun. 
 
 

«Hva er det du vil si?» 

 


LIVESHOW: Lørdagsrådet live fra Chateu Neuf med Tore Sagen, Ingrid Gjessing Linhave og Bård Tufte Johansen som rådgivere. (Foto: cc/Flickr/NrkP3)

 

Hun er derimot ikke like fornøyd med tiden på NISS, hvor hun studerte produksjonsledelse.
 
- Årene på NISS var bortkastet. Sies jo at ingen utdannelse er det, men sånn var det. Den praktiske erfaringen var topp, men to år i en klasse med umotiverte folk, umotiverte lærere og generell kaos var ikke gøy, sier hun.
 
 
Var du en flittig student?
 
- Flittig nei. Men ekstremt effektiv!
 
 
Hva irriterte deg i studietiden?
 
- Elever uten selvinnsikt som bare går på skolen for å ha noe å gjøre. 
 
 
Hva ville du gjort annerledes hvis du var student i dag?
 
- Fint lite. Kanskje vært enda mer til stede, og jobbet mindre ved side av. 
 
 
Hva savner du mest med studenttilværelsen?
 
- Friheten. At det hele tiden skjedde noe nytt. At det aldri egentlig var så farlig. Å bli passet på. Bli fulgt opp. Festene. Feriene. Utfordringene. Presset. 
 
 
Hadde du noen deltidsjobb ved siden av studiene?
 
- Ja! Mange. Samtidig!
 
Fra studietiden er det først og fremst nettverket, og evnen til å fokusere og se hva som skal gjøres, som hun har tatt med seg videre inn i karrieren. I tillegg er det kreativiteten, men samtidig det konkrete. Og ikke minst setningen: «Hva er det du vil si?» 
 
Hun har også noen kloke ord til dagens studenter:
 
- Ikke kjemp i mot. Ta med deg det du synes høres viktig ut. Knytt bånd, vær grei, vær nysgjerrig og ha det gøy!
 
 

Vil du være med Lørdagsrådet på TV?

Siri har også prøvd seg som programleder på tv i satireprogrammet Desken på NRK3 og TV 2s ungdomsprogram Sone 2, og i 2010 var hun vikar for Linn Skåber i Nytt på Nytt. Høsten 2013 skal Siri igjen prøve seg på tv-skjermen, denne gangen med en tv-versjon av Lørdagsrådet. 
 
Er dere kjærester, medstudenter, venner, familie eller et kjærestepar som er enige om at dere har et problem, men som ikke blir enige om løsningen? Da kan dere få av Siri og et knippe kjendiser, som Tore Sagen, Trond Viggo Torgersen, Sigrid Bonde Tusvik, Odd Magnus Williamson eller Gabrielle "Ring meg" Leithaug! Send en epost til Siri@nrk.no og fortell litt om dere selv og problemet deres!
 

LES OGSÅ: Lars Berrum om tiden som sykepleierstudent