Mads Larsen om studietiden

- Vil du si at du var en flittig student?

- Det halvannet året jeg studerte på NTNU var jeg en meget flittig student som hadde lest pensum før forelesning og fikk den beste karakteren på alle eksamenene. Det var fordi jeg likte fagene og gikk inn for det. Da jeg flyttet til Oslo for å studere journalistikk, hendte det at jeg slang innom forelesningssalen på vei fra nachspiel og sov noen timer mot pulten. Det er fordi jeg hadde fått nye interesser, og fordi den utdanninga er sensasjonelt dårlig. Endte vel med et snitt på laud.

 

- Hva er ditt beste minne fra studietiden?

- MANGE morsomme og utagerende fester i Oslo. Rent faglig var vel ex-phil det jeg likte best. Jeg vet, 19-åringer ;)

 

- Og det verste?

- Ikke noe gøy med nattforelesninger som begynner klokka 09.

 

- Savner du studentlivet?

- Ikke i det hele tatt. Jeg føler at livet mitt bare blir bedre, at hvert år er bedre enn det forrige. Jeg har mye mer frihet og moro nå enn i studietida.

 

- Er det noe du ville gjort annerledes?

- Nå er holdninga mi at jeg ikke ønsker å gjøre om noe i fortida mi, men sånn i etterpåklokskapens lys hadde det kanskje vært ok å ta en utdannelse som faktisk var verdt noe. Min var bare for å skaffe meg jobb som nyhetsjournalist i Dagbladet, og til det funket den. Kanskje jeg ville ha tatt en siviløkonomgrad. Kanskje jus, hadde den ikke vært så lang. Psykologistudiet ville også ha interessert meg. Hvem vet, kanskje jeg tar en master i utlandet en gang i framtida. Egentlig var planen min å bli Norges fremste Kina-ekspert - lære meg språket og ta en mastergrad der borte, og så være Beijing-journalist innen OL i 2008. Men så fikk jeg i stedet dårlige venner i Oslo og begynte å pule rundt og skrive bøker om det. Og takk og pris for det!


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: