(StudentTorget.no):

Navn: Lisa Arntzen
Alder: 21
Studerer: Sosialt arbeid ved Høyskolen i Oslo og Akershus.

Aktuell med:

Lisa har engasjert seg stort i voldtektsbølgen som har rammet Oslo. I mars i år etablerte hun «Aksjon mot voldtekt», og hun inviterte folk til  bli med å patruljere i Oslos gater. Selv er hun ute i gatene hver eneste helg. I september tok hun initiativ til «Ta ansvar - Hva kan vi gjøte for å bekjempe voldtekt?» som var en fagdag som omhandlet ungdom og voldtekt arrangert sammen med Dixi ressurssenter. Hun jobber også for å få fortgang i NOU-rapporten « Fra ord til handling» om skal inneholde en rekke forslag om hvordan voldtektsanstallet kan reduseres. I tillegg er 21-åringen nominert til prisen Årets Osloborger av Aftenpostens aftenutgave.

 

Hvorfor valgte du å engasjere deg så sterkt i denne saken?

Det er det mange som spør om. Jeg har alltid vært veldig samfunnsengasjert. Da den første voldtekstbølgen kom i mars satt jeg sammen med fire venninner, og vi lurte på om det ikke var noe vi kunne gjøre. Det blir som en avmaktsfølelse, vi er jenter og har lyst til å gå trygt i gatene, i tillegg til at det går ikke an at det skal fortsette å være slik. Jeg har også en venninne som har blitt voldtatt.

ENGASJERT: Lisa Arntzen (21) studerer sosialt arbeid, og i helgene patruljerer hun rundt i Oslos gater for å gjøre kvelden litt tryggere for alle som er ute.

 

Hvilke utfordringer byr det på å kombinere studieverdagen med engasjementet ditt?

Jeg har lyst til å si ingenting, fordi jeg vil at studenter skal engasjere seg. På dagen er jeg på skolen, så det går fint, men det går jo på bekostning av fritiden min. Jeg er ute på vandring i helgene, og da kunne jeg vært på fest.

 

Hvilken nytte tror du engasjementet kan ha for deg i framtiden?

 Jeg tror at frivilig engasjermt er veldig bra å ha på CVen. For meg personlig betyr det at jeg kan gå trygt hjem på natten. Jeg ser absolutt at engasjementet kan ha betydning for studiet. Det er behov for flere med en faglig bakgrunn på dette feltet. 

 

Hvordan vil du beskrive deg som person for de som ikke kjenner deg?

Jeg er veldig engasjert og sosial. Så er jeg veldig nøye og strukturert.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Det er at jeg får følelsen av å lære noe nytt hver dag. Jeg føler at jeg utvikler meg som menneske når jeg kan noe mer enn da jeg dro på skolen. 

 

- Og det verste ?

Det er eksamen- Jeg sitter å venter på en eksamenskarakter nå, og det er ikke noe gøy.

 

Hva gjør du på fritiden din?

Jeg er veldig glad i å skrive. Så har jeg en hund som jeg går mye tur med.

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester og hva er målet med utdannelsen din?

Jeg har lyst til å bli klinisk sosionmom. Neste semester er det praksis er veldig spent på hva skal praksisplass jeg får og hvilke mennesker jeg skal jobbe med.

 

Hvor pleier du å gå ut på byen?

På Grunerløkka, som jeg er veldig glad i.

 

Nevn tre personer, levende eller døde som du ville hatt med i kollokviegruppen din, og hvorfor?  

Tenker taktisk og velger Jane Addams, foreleseren og tanten min som jobber i NAV.

 

Hvilken sang beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Sisters are doin´it for themselves - Aretha Franklin og Annie Lennox.