(StudentTorget.no):

Navn: Jørgen N. Brynildsen – aka «godterikongen»
Alder: 23
Studiested: Markedshøyskolen
Utdanning: KIF – Kreativitet, Innovasjon og Forretningsutvikling

Aktuell med:

Gründer av nettbutikken goodcandy.no, som selger godteri over nett.

 

Hvordan og hvorfor kom du på ideen om å starte din egen godterinettbutikk?

Det hele startet som en ungdomsbedrift på videregående som ble videreutviklet til å bli hva det er i dag. Godteri ligger litt i familien med Brynild Godteri på ene siden, og Norsk Chokolade Import på andre siden.

 

Hvilke utfordringer har det bydd på?

Det er jo ikke til å stikke under en stol at goodcandy har tatt svært mye av tiden min. For øyeblikket er jeg litt usikker på hva fritid er, og døgnet mangler et par timer, men det er det jo dessverre ikke noe å gjøre med.

 

Hvilken nytte tror du erfaringene du gjør nå, vil ha for deg i fremtiden?

Etter diverse oppslag i media i det siste, så ser jeg jo på dette som en slags CV. Det å drive godteributikken er jo veldig relevant i forhold til utdanningen min, så jeg ser definitivt at dette vil kunne være et positivt tilskudd når man en dag skal finne seg en «ordentlig» jobb.


 

Hvordan påvirker gründerlivet studiehverdagen din?

Som sagt så har døgnet noen timer for lite, og dette gjelder jo som student også. Så langt har jeg kommet meg igjennom studiet med all righte karakterer, til tross for alt som skjer på siden. Jeg er fæl til å ta store skippertak rett før eksamen, og hver eneste gang forteller jeg meg selv at «neste gang skal jeg starte å lese tidlig».

 

DEN NYE GODTERIKONGEN?: Jørgen (23) har Brynild Godteri på ene siden av familien, og Norsk Chokolade Import på andre siden.
Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Den beste løsningen ville vel vært å bli bedre kjent med dem, slik at jeg kan unngå å beskrive meg selv med ord. Om vi ikke hadde hatt tid til å bli bedre kjent, så vil jeg beskrive meg som en distré perfeksjonist med høye ambisjoner. Samtidig vil jeg si at jeg er en jordnær og varm person som bryr meg om de rundt meg. Jeg tror egentlig at jeg er «litt av alt».

LES OGSÅ: Simen Bredesen Hørthe studerer opera og er Ukas student hos StudentTorget.no

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Det beste med å studere er for meg samholdet i klassen min. Det er en gjeng med personer som man gleder seg til å se hver dag, noe som er min motivasjon til å møte opp i forelesninger. Vi har også flere forelesere som gjør det verdt å møte opp på skolen. Med andre ord så er det personene og miljøet som er det beste med å studere.


 

Og det verste?

Det verste er definitivt å lese til eksamen. Jeg er en veldig praktisk person med mange baller i lufta, så for meg å måtte sette meg ned for å intensivt pugge til eksamen er et slit.

 

Hva gjør du i fritiden din?

Helt ærlig så har jeg ikke fritid for øyeblikket. Den lille timen jeg har til overs hver dag bruker jeg på sofaen sammen med samboeren. Det er den delen av dagen hvor skuldrene kan senkes.

LES OGSÅ: Ukas student: Ingvild Reymert

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Har du noen ønsker og mål?

Det neste semesteret består av bacheloroppgaven, så jeg forventer at dette semesteret kommer til å bli minst like stressende som de andre. Vi har heldigvis valgt ut et tema som jeg synes er ekstremt interessant, så det er jo en motivasjon. Mitt største ønske og også mål er at oppgaveskrivingen blir så spennende som jeg tror den kommer til å bli. Jeg jobber på oppgaven med to fantastiske karer.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Jeg er faktisk aldri på byen i Oslo. Om jeg hypotetisk sett skulle reist ut, så måtte det blitt til et rolig sted hvor man kan sitte å prate mens man tar seg en drink.

LES OGSÅ: Ukas student er kåret til årets personlige trener


 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Jeg synes en kollokviegruppe bør har personer med ulike kvaliteter. En til å beholde freden innad i gruppa, en til å inspirere og kanskje en god venn.

Mor Teresa og Gandhi kan vel sies å være gode eksempler på den første kvaliteten. Har sansen for ikke-voldelige løsninger på konflikter, så jeg ville satt stor pris på deres fredelige løsninger når diskusjoner tar av innad i gruppa.

Som den Apple-frelste studenten jeg er, ville Steve Jobs passet godt inn i min kollokviegruppe. Ikke bare har han laget gode produkter; hele hans visjon er noe som fenger meg veldig – og inspirerer meg til å jobbe videre mot det målet man måtte ha.

LES OGSÅ: Ukas student: Fredrik Luhr Dietrichson

Den siste jeg ville valgt å ta med meg er Michael Falck som jeg studerer med. Michael er en av de mest oppegående personene jeg kjenner, og har alltid et svar eller en løsning på det du lurer på. I tillegg er han en god venn, noe alltid er en god ting når man skal jobbe tett.


 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

«The eye of the wendor» av Mandalaband, da jeg føler denne sangen er strukturert kaos.