(StudentTorget.no):
 
Navn: Torkil Vederhus
 
Alder: 23 år
 
Studerer: Masterstudent i bioinformatikk ved Universitetet i Oslo
 
Aktuell med: Stiller som kandidat til årets rektorvalg ved UiO
 
 
Hvordan fant du ut at du ville stille som kandidat til rektorvalget ved UiO?
 
Jeg diskuterte muligheten med noen medstudenter i høst. Da kom vi frem til at dette var en god mulighet til å få frem vår visjon for UiO. Det kan ikke skade å prøve! Så jeg spurte mine venner Sunniva Rose, som er stipendiat, og Tobias Langhoff, som er ansatt ved UiO om de ville stille med meg, og det ville de!
 
 
Hva er det du vil kunne gjøre bedre enn den nåværende rektoren?

 

ØNSKER ENDRINGER: Torkil ser at utdanningene ved UiO kan bli bedre, og tror potensialet er enormt.

 

Ole Petter har vært en flink rektor, men jeg vil prioritere annerledes enn det han har gjort. Min første prioritet vil være å gjøre utdanningene ved UiO bedre. Og så vil jeg gi flere tilgang og innblikk i alt det fantastiske som skjer på universitetet.

Universitetet i Oslo har landets flinkeste forskere, ansatte og studenter. Potensialet til hva man kan få til er enormt!
 
 
Hvordan jobber du for å informere velgerne og samle stemmer?
 
Jeg har en egen nettside, http://stemtorkil.no, hvor jeg har lagt ut mitt valgprogram og beskrivelse av meg og mine medkandidater Sunniva og Tobias. I tillegg skal jeg delta i debatter mot andre rektorkandidater, både i aviser og rundt omkring på universitetet. Hvis du er i Oslo-området burde du komme og se? Hvis man lurer på noe er det bare å stille spørsmål, på nettsiden, Facebook, twitter eller epost.
 
 
Hva er det beste med å studere?
 
Friheten til å kunne lære noe nytt og få nye utfordringer hver dag sammen med andre mennesker som også er der for å lære. Og muligheten til å lage mye moro i studentforeninger og organisasjoner.
 
 
Hva er det verste med å studere?

 

MED PÅ LAGET: Stipendiat Sunniva Rose og UiO-ansatt Tobias Langhoff stiller som prorektorkandidat og viserektorkandidat sammen med Torkil.

 

Følelsen av å sitte i forelesning og oppleve at foreleseren ikke involverer studentene, men istedet prater i vei inn i sin egen verden.

 

Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Jeg er mest på studentsteder, som Det Norske Studentersamfund og RF-kjellern, drar og på steder som Mono og Tilt i ny og ne.
 
 
Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?
 
Alan Turing, fordi han hadde så utrolig mye å si for datamaskinens fremvekst og brukte kunnskapen sin til å redde tusenvis av liv under andre verdenskrig.
 
Carola, fordi hun ville vært min rake motsetning på mange områder. Det er sunt å bli utfordret i en kollokviegruppe.
 
Arnt Maasø, man trenger en av UiO sine aller beste undervisere til å holde orden på denne gruppa.
 
 
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?
 
Mikael Paskalev – I Spy