(StudentTorget.no):
 
Til daglig er Adrian Orø Nybø (23) student på 2. året ved illustratørlinjen på Norges Kreative Fagskole (NKF) i Oslo. Det som skiller han fra gjennomsnitts-studenten er at han også er regjerende mester i Norsk eliteWRESTLING. Målet hans er å kunne kombinere yrket illustratør og wrestling på heltid i fremtiden.
 
Adrian har ikke vært lenge i bransjen, men mange mener han er et av de største talentene i norsk wrestling gjennom tidene. Han slo først igjennom som «tag team-wrestler», og nådde finalen i sitt første NM. Siden den gang har han hatt en rekke singelkamper, og nådde et karrierehøydepunkt da han møtte italienske Doblone for UEWA Cruiserweight-tittelen på Stormvarsel i 2013. 
 
 

Dette er wrestling:

 

REALISERER BARNDOMSDRØMMEN: Adrian visste allerede som 12-åring at det var wrestling han ville drive med. (Foto: Bo Slettjord)

 
De fleste vil forbinde wrestling med den amerikanske varianten som hadde sin storhetstid i USA på 80- og 90-tallet, med kjente profiler som Hulk Hogan og «Macho Man» Randy Savage. Den velkjente amerikanske wrestlingen vi kjenner fra TV, preges ofte av såpeoperaelementer med stort fokus på «superstjerner», mens europeisk wrestling har større fokus på bryte- og kampteknikken.
 
Norges Wrestlingforbund (NWF) definerer dette som et sports-stunt-show som består av bryte- og kampsportteknikker, med stuntelement som består av akrobatikk, fallteknikk og scenekamp. Showelementet består av rollespill og interaktivt teater.
 
Kampene utøves i en wrestlingring som er en stålkonstruksjon på ca. 5x5m med 2,5m høye hjørnestolper som holder 3 rep som danner ringen over canvas-gulvet. Vinneren er den som får motstanderen til å gi seg eller som har skuldrene i matten i mer enn tre sekunder. 
 
Les mer om wrestling i Norge på sportsunderholdning.no og wrestling.no
 

LES OGSÅ: Erik er bibelskole-student og MMA-fighter