(StudentTorget.no):

Pilot og økonomistudenten fra NTNU er aktuell med NM i bikinifitness. Hun har fire styrkeøkter i uken, går på fitnessdiett, jobber deltid som regnskapsmedarbeider, butikkmedarbeider og som instruktør for Bispehaugen skolekorps, men synes det går fint å kombinere dette med studiene. StudentTorget fikk en prat innimellom slagene, med den travle regnskapsmedarbeidende, bikinifitness-piloten.

Hvorfor begynte du å studere økonomi?

Det har alltid vært det jeg har ønsket å studere. Eller pilot. Pilot stod desidert øverst på listen, men dette er også den dyreste utdanningen. Jeg endte likevel opp med å flytte til USA og starte på flygerutdanningen. Så da jeg kom tilbake til Norge, var det naturlig å gå i gang med bachelorgraden i økonomi, forteller Lena.

Hvorfor begynte du med bikinifitness?

Det kommer fra en fascinasjon av fysikken rundt kroppen. Det har alltid vært viktig for meg å være aktiv, og jeg var tidlig ute med interesse for kroppsbygging. Allerede i 2010 hadde jeg lyst til å begynne med dette, men jeg var før min tid, for det hadde ikke kommet til Norge enda. I tillegg var jeg veldig ung og sjenert den gangen, så det ble liksom bare satt litt på vent.


LES OGSÅ: «Generation Mars» er nominert til Student-Oscar

Har bikinifitness forandret dette?

Denne høsten skal Lena delta i NM i Bikinifitness.

FOTO: Privat

Absolutt. Jeg har nok forandret meg på mange områder jeg ikke trodde jeg ville siden jeg startet. Jeg er nok mindre sjenert nå enn før, og er mye mer ærlig, ikke minst med meg selv, av hva jeg klarer å håndtere i form av arbeidsmengder. Jeg har jo ganske mange baller i lufta som du sikkert har skjønt, så det er viktig å kjenne seg selv godt og tar ansvar slik at man ikke møter veggen. Så ja, mye er rett og slett forandret på den korte tiden!

Hvordan er det å kombinere studier med bikinifitness?

For meg er det ikke noe vanskeligere enn det ville vært med andre hobbyer. Dette er jo noe JEG synes er gøy. Å være aktiv, trene og gjøre noe som interesserer meg. For å si det kort: det hadde vært vanskeligere for meg å fullføre en roman fremfor bikinifitness! I tillegg er jeg ganske strukturert og planlegger godt, så det er ikke noe problem.

Hvor mye trener du, og er det vanskelig å spise riktig?

Per i dag står det fire styrkeøkter i uka på planen, men jeg klarer jo ikke helt å la være de andre dagene heller, så det blir gjerne noen øvelser og turer på fridagene også.


Vet du, jeg har fått en detaljert og variert «meny» fra coachen min, Line Celius, der det er så mye sykt godt å velge i, at det ikke har vært noe problem å spise riktig. I tillegg spiste jeg mye av de samme varene før jeg begynte, så det ble ikke noen total helomvending på matfronten, fortsetter Lena.

Hvordan forbereder du deg til konkurranser?

Det er et godt spørsmål. Dette er jo min første konkurranse, så jeg har egentlig bare lagt all min lit i coach Line og Kaliber FKK. Jeg lar dem kjøre løpet fullstendig for meg, og fokuserer bare på å gjøre det jeg får beskjed om. Alt jeg trenger å gjøre er å fokusere på treningen, gjøre mitt beste, og ikke minst ha det gøy under prosessen!

LES OGSÅ: Truls Svendsen var ja-menneske og unnaslutrer i studietiden

Hva er det beste og verste med å studere?

Det beste med å studere er at man stimulerer hjernen og lærer nye ting hele tiden! For meg er det viktig å ikke slutte å lære, for det er faktisk vanskelig å lære nye ting. Stopper man med det så er det utrolig hvor vanskelig det er å starte å lære igjen! Jo eldre man blir, jo vanskeligere er det jo med forandringer.

Lena flyttet til USA for å få oppfylt pilotdrømmen.

FOTO: Eget consequat neque.

Det verste med å studere er at man bokstavelige talt ALDRI har fri!


Hvilket utested pleier du vanligvis å dra på når du er på byen?

Jeg er veldig lite på byen, spesielt nå under diett, ler Lena. Men det er alltid koselig å sette seg en plass på Solsiden i Trondheim, det er aldri feil!

Hvis du skulle valgt tre mennesker – levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Hmm, dette er det vanskeligste spørsmålet jeg noen gang har fått, sier Lena tenkende før hun svarer:

1. Zeeshan Gilani, instruktøren min fra USA, fordi han er forbildet mitt i pilotverdenen.

2. Marlene Mork, roomien min fra USA, fordi hun var smart, snill og god tvers igjennom med alt og alle.

3. Og mormor selvfølgelig! Hun var aldri redd for å si det hun mente!

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

Akkurat nå må det bli Zedd, Grey – Adrenaline

Klikk her for å se studentrabatter i Norge