(StudentTorget.no):

Navn: Tale Bærland

Alder: 25 år.

Fra: Mjøndalen

Studerer: Sivilingeniør.

Aktuell med: Ny leder av Samfundet i Trondheim.

Hei Tale! Først av alt må vi få gratulere med valget som ny leder av Samfundet. Hvordan føles det å være øverste leder for det nest eldste studentsamfunnet her til lands?

Tusen takk! Det er utrolig fint å få den tilliten fra Samfundets medlemmer. Det å ha 12 000 studenter i ryggen er en ære, og ikke noe man skal ta lett på. Jeg har et spennende år i vente!

Hva var det som fikk deg til å bli engasjert i Samfundet?

Menneskene, rett og slett. Og engasjementet. Det første året mitt i Trondheim opplevde jeg Samfundet som et medlem, men ikke som frivillig. Da ble jeg nysgjerrig på hvordan alt hang sammen. Høsten i 2. klasse på Energi og miljø ble jeg derfor med i en av festivalene som hører til på Samfundet, ISFiT. Etter et lite innblikk i hvordan det er å være frivillig på Samfundet, måtte jeg bare bidra mer! Dermed ble jeg gjengmedlem i Markedsføringsgjengen, og deretter har det bare balla på seg.
Det å oppleve et så livlig Samfund fra innsiden er noe man ikke bør gå glipp av. Man treffer studenter fra mange ulike studier, man får oppleve mye man ellers ikke ville opplevd - det er rett og slett vanskelig å ikke bli for engasjert.


Hva blir det viktigste arbeidet for deg som leder det neste året?

Det kommende året blir det viktig for meg å representere medlemmene av Studentersamfundet i Trondhjem på en god måte. Det vil bestå i alt fra å representere de i ulike organer i Trondheim, ytre meninger i media, invitere spennende innledere til Samfundsmøtene, og ta opp viktige temaer som det trengs å debatteres om.
Studentene i Trondheim er engasjert om så utrolig mye, og Samfundet er et sted hvor mye kan forenes. Da er det viktig at vi kan være en samlende stemme for medlemmene våre.

Hvordan er det å kombinere studiene med å være aktiv i organisasjonslivet?

Til tider kan det være krevende å ha fulltidsstudier ved siden av store verv, og jeg har ingen grunn til å legge skjul på at jeg ikke har hatt normal studieprogresjon under sivilingeniørstudiet. Men, det er viktig for oss på Samfundet at de frivillige er studenter, og det skal derfor være fullt mulig å følge normal studieprogresjon ved siden av et verv på Samfundet. Det er bare til tider litt for lett å bli såpass engasjert, slik studiene til tider ikke vil være første prioritet.

LES OGSÅ: Simon Ertzeid er Ukas student - medisinstudent og programleder

Hva er det beste med å studere?

Noe av det beste med å studere er å møte studenter fra hele Norge, og ikke minst hele verden. Det å kunne diskutere med folk som har en annen oppvekst, et annet utgangspunkt enn seg selv er så spennende. Om jeg hadde blitt i lille Mjøndalen hele livet, ville perspektivet mitt fort blitt snevert, så det er fint å kunne diskutere alt fra skole til politikk med studenter fra hele Norge.


Hva er det verste med å studere?

Det verste er kanskje at alle fristene til prosjekter o.l. som regel havner i samme tidsperioder, slik at arbeidstoppene med skolearbeid sammenfaller for alle fagene. Da blir det ekstra vanskelig i perioder å kombinere studier med verv.

LES OGSÅ: – Jeg har fått utrolig mye fint ut av å studere i utlandet

Hvilket utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Hehe, nå er det jo Samfundet jeg henger mest på, men om jeg måtte valgt andre utesteder ville det fort blitt Mikrobryggeriet, Den Gode Nabo eller Café Løkka. Steder man kan sette seg ned og snakke med venner over en god øl!

Du kan velge tre mennesker – levende eller døde – til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

Nå velger jeg fort mennesker som ville bidratt til spennende perspektiver innen Energi og miljø. Marius Holm, daglig leder av Zero. Tror han kunne bidratt med gode synspunkt når det kommer til å velge fornybare og bærekraftige løsninger i prosjekter. Scott Pruit, Trumps miljøsjef. Han er en klimaskeptiker og vil kunne komme med andre synspunkter, om enn veldig frustrerende, enn Holm. Lisa Lorentzen, professor i Matematikk ved NTNU. I en kollokviegruppe ville jeg gjerne hatt en som kan faget sitt og som er engasjert samtidig - og det føler jeg Lorentzen er!

LES OGSÅ: Mirjam Thorkelsdottir er ukas student og Filmskaper


Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

Da tror jeg at jeg bare må gå for en av sangene jeg hører mest på for øyeblikket: Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.