Denne uka møter vi gründeren Linus Johnsen Nilsson. Sammen med en kompis startet Linus opp selskapet Gait da de var femten år gamle, og selskapet leverer web-teknologi og tjenester knyttet til digitalisering. Vi har snakket med Linus om hans hverdag og hvordan han balanserer jobb med studier. 

 

Ukas student

Navn: Linus Johnsen Nilsson
Alder:
21

Studerer:
Økonomi og Ledelse ved Høyskolen kristiania
Aktuell som:
Tech-gründer

 

 Teknologi-interessen

Linus forteller at han alltid har hatt en interesse for teknologi. 

– Jeg har alltid hatt en interesse for datamaskiner, teknologi og alt som på en måte lyser. Jeg har i tillegg gamet mye. Jeg elsker å lære meg nye ting, og derfor er nok teknologi-bransjen perfekt for meg, forteller han. 

Linus studerer til en bachelor i økonomi og ledelse ved Høyskolen Kristiania. Han forteller at studiet er veldig relevant for det han driver med, men at det av og til blir vanskelig å kombinere med jobb. 

– Jeg jobber utrolig mye, og da er det ikke alltid jeg får tid til å dra på de undervisningene jeg skal. Jeg ser nå at det bringer mye mer verdi for meg å bruke mest mulig tid på jobb, så vi får se hva som skjer fremover. Vi har mange spennende ting på gang i selskapet nå, så hvordan det blir med studier fremover er vanskelig å si. 

 

 

Studybud

For 1,5 år siden startet Linus og hans team opp et nytt selskap kalt Studybud. Linus forteller at kunstig intellegens er noe de har vært interessert i lenge, og at de derfor ønsket å starte opp et nytt selskap. 

– Vi bygde en plattform der studenter kan ha sin egen A.I (Artificial Intelligence) i studiehverdagen. De kan gå inn på siden, skrive et hvilket som helst spørsmål, og to-tre minutter senere har de en artikkel på rundt 1400 ord skrevet på norsk med kilder, sier han. 


 

Se hele intervjuet i toppen av saken. 

LES OGSÅ: Ukas student driver med regnskap, flyging og fitness

 

Har du tips til neste Ukas student? 

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!