Denne uka møter vi gründeren Linus Johnsen Nilsson. Sammen med en kompis startet Linus opp selskapet Gait da de var femten år gamle, og selskapet leverer web-teknologi og tjenester knyttet til digitalisering. Vi har snakket med Linus om hans hverdag og hvordan han balanserer jobb med studier. 

 

Ukas student

Navn: Linus Johnsen Nilsson
Alder:
21

Studerer:
Økonomi og Ledelse ved Høyskolen kristiania
Aktuell som:
Tech-gründer

 

 Teknologi-interessen

Linus forteller at han alltid har hatt en interesse for teknologi. 

– Jeg har alltid hatt en interesse for datamaskiner, teknologi og alt som på en måte lyser. Jeg har i tillegg gamet mye. Jeg elsker å lære meg nye ting, og derfor er nok teknologi-bransjen perfekt for meg, forteller han. 

Linus studerer til en bachelor i økonomi og ledelse ved Høyskolen Kristiania. Han forteller at studiet er veldig relevant for det han driver med, men at det av og til blir vanskelig å kombinere med jobb. 

– Jeg jobber utrolig mye, og da er det ikke alltid jeg får tid til å dra på de undervisningene jeg skal. Jeg ser nå at det bringer mye mer verdi for meg å bruke mest mulig tid på jobb, så vi får se hva som skjer fremover. Vi har mange spennende ting på gang i selskapet nå, så hvordan det blir med studier fremover er vanskelig å si. 

 

 

Studybud

For 1,5 år siden startet Linus og hans team opp et nytt selskap kalt Studybud. Linus forteller at kunstig intellegens er noe de har vært interessert i lenge, og at de derfor ønsket å starte opp et nytt selskap. 

– Vi bygde en plattform der studenter kan ha sin egen A.I (Artificial Intelligence) i studiehverdagen. De kan gå inn på siden, skrive et hvilket som helst spørsmål, og to-tre minutter senere har de en artikkel på rundt 1400 ord skrevet på norsk med kilder, sier han. 


 

Se hele intervjuet i toppen av saken. 

LES OGSÅ: Ukas student: David Tahara er president for FN-studentene Norge

 

Har du tips til neste Ukas student? 

Har du tips til hvem vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!