Denne uka møter vi Thea Berg-Nilsen. Thea har akkurat fullført utdanningen i moteindustri ved SOFI. Ved siden av studiene har hun jobbet som stylist og art director. 

– Det er spennende å være ferdig med utdanningen. Nå går jeg en ny tid i møte, forteller hun. 

 

Ukas student

Navn: Thea Berg-Nilsen
Alder:
26 år

Studerer:
Moteindustri ved School of Fashion Industry (SOFI)
Aktuell som:
Stylist og art director

 

Moteindustri ved SOFI

Thea har nettopp fullført det toårige studiet Moteindustri ved School of Fashion Industry. Hun forteller at de har hatt fag som omhandler blant annet PR og markedsføring, journalistikk, produksjon og styling.

– Vi har fått testet oss i alt i bransjen som ikke har med design å gjøre. Det har vært veldig spennende, gøy og lærerikt. Jeg har egentlig alltid tenkt at jeg ikke kunne studere noe som dette. Jeg skulle egentlig bli vernepleier, men jeg er veldig glad for at jeg utfordret meg selv og faktisk valgte den retningen jeg alltid har drømt om, forteller hun.

 

 

Styler norske artister

Thea jobber frilans som stylist og art director. Hun tar på seg mange forskjellige oppdrag, og ofte innebærer det å style kunder innenfor musikkbransjen. I det siste har hun blant annet stylet Elsie Bae (MGP) til hennes nye EP.

– Jeg har alltid vært veldig interessert i musikk. Ofte styler jeg for eksempel en artist til en event, eller når de skal slippe en ny låt eller EP. Når jeg jobber med art direction, handler det mer om å finne det visuelle universet for en artist eller for en låt de skal komme ut med.

Hun forteller at planen etter studiene er å ta ting litt som de kommer.

– Jeg har litt oppdrag og ting som skjer fremover, men det blir nok mest å ta ting som de kommer. Alt føles veldig åpent, og jeg gleder meg til tiden fremover. Jeg og noen venninner snakket om å flytte til Italia, så hvem vet? Avslutter hun.


 

Har du tips til neste Ukas student? 

Kjenner du til noen vi bør invitere til en sofaprat som Ukas student?

Vi ønsker å møte studenter som har spennende historier, som har skapt noe, tatt ansvar og engasjert seg i en viktig sak, gått veier for studenter eller som har andre spennende, viktige, inspirerende eller morsomme historier som er verdt å dele!