Navn: Christoffer Remøy Endresen
Alder: 19 år 
Studiested: Flytter til Australia for å studere i Sydney på nyåret
Utdanning: Kiropraktikk

Bakgrunn:

Jeg syklet Norge rundt (distanse på 5500 km på 40 dager) for Kreftsaken. På denne turen samlet jeg nesten inn 1 000 000 kroner som går til årets Krafttak mot Kreft. Det vil si at flere mennesker skal få sjansen til å prøve nye behandlingsmetoder slik at de får et nytt håp på å overleve denne fæle sykdommen. Det var et ambisiøst prosjekt med store mål, og det var få som trodde på meg i starten. Det jeg fikk høre i starten av folk var: ”Christoffer, nå må du ikke ta deg vann over hodet igjen”. Men jeg ville vise dem at selv de største målene er mulig å nå hvis du tenker positivt og brenner for det.

 

 

Hvordan kom du på ideen å sykle Norge rundt for kreftsaken?

Ideen kom etter at jeg hadde vært gjennom en tøff periode i livet, hvor min bestefar, som også var en av mine bestevenner, og onkel døde med en måneds mellomrom av kreft. Dette tok jeg ganske tungt, men etter mye hjelp fra familie og venner kom jeg meg på beina igjen. Jeg har alltid holdt på med sykling, og for årets sesong ville jeg gjøre noe som ingen hadde gjort før, samtidig som at jeg gjorde det for en god og viktig sak.


 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere skole med involveringen i dette prosjektet?

Store utfordringer, fordi det var mye som skulle på plass. Jeg var 3. klasses idrettselev ved Ulstein Videregående skole og hadde viktige eksamener til våren. Selve sykkelturen startet etter skolen var slutt, men sykkelturen var bare en liten del av dette prosjektet. I tillegg måtte jeg være i svært god fysisk form, og kombinasjonen å gjøre det godt på skolen, trene mye og samtidig jobbe mye med prosjektet var svært vanskelig. Jeg kunne ha gått på en smell, men det gjorde jeg heldigvis ikke.

 

Hvilken nytte tror du erfaringene fra denne opplevelsen vil ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål?

LES OGSÅ: Mia Cathryn Chamberlain er ukas student - leder for Naturvernstudentene og podcastvert

Jeg vil ha ekstremt stor nytte av denne turen. Det høres litt dumt ut, men jeg har lært veldig mye av meg selv. Det viktigste jeg har lært det er at det er lov å gjøre feil og at det er ingen skam å drite seg ut. Vi kan aldri forandre fortiden, men lære av den, og så jobbe seg videre ut fra det du har her og nå!


Det er også viktig å trekke fram det positive i det negative, og det gjelder i alle situasjoner.

 

Hva har resultatet av ”touren” blitt – har dere tall klare?

Resultatet er litt hemmelig, men jeg kan meddele at vi er svært nær millionen. Alle tall er ikke klare enda, men det er snakk om over 900 000 kroner.

LES OGSÅ: Jørgen Hammer Skogan er Ukas student - leder i Studentparlamentet ved UiO

For øvrig vil jeg ikke fokusere så utrolig mye på pengene, fordi jeg har oppnådd mer enn å bare samle inn penger med dette prosjektet. Jeg har motivert mennesker til å bry seg, og gjort folk klar over at viss vi skal vinne kampen mot kreft så må vi stå sammen og ikke sloss som individualister.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Jeg er vel en veldig bestemt og sta person. Hvis jeg virkelig vil noe så gjennomfører jeg det. Mine venner beskriver meg som veldig moden for alderen, men samtidig kan jeg være barnslig for alderen. Jeg er en rettferdig person og liker å se situasjoner fra ulike vinkler. Jeg viser også stor empati og forståelse for andre mennesker. I tillegg er jeg er så å si alltid glad og positiv, og har godt trente smilemuskler.

LES OGSÅ: Ukas student er Unge Venstres nye leder Sondre Hansmark


 

Hva har du søkt på til høsten?

Jeg har ikke søkt enda, men jeg skal nå i nærmeste framtid. Jeg skal studere kiropraktikk på Macquarie University i Sydney, Australia. Der starter skoleåret i februar, og inntil da vil jeg jobbe som assistent på Ulstein Videregående Skole.

 

Hva tror du kommer til å bli det beste med å studere?

Det beste med å studere er at jeg får nye kunnskaper om ting jeg er interessert i, og ikke i uinteressante fag. Jeg får møte nye mennesker og bli en del av et nytt samfunn. Nye vennekretser og nye plasser.

 

Og det verste?

Det verste blir å reise fra kjæresten. Det er utrolig langt til Australia, men i dag er distansen en dårlig unnskyldning for at forholdet ikke skal vare. Dessuten får jeg mye fri.

LES OGSÅ: Rode jobber for at flere unge skal engasjere seg

 

Hva gjør du i fritiden din?

Nå trener jeg og jobber aktivt med en underskriftskampanje. Med denne underskriftskampanjen utfordrer jeg regjeringen og staten. Staten gir under 20 % av midlene til kreftforskning i Norge, og det synes jeg er en skam. Hvis Norge bruker mer kroner på kreftforskning og utfordrer andre land i verden til å gjøre det samme vil vi kanskje finne en bedre behandlingsmetode eller en kur. Jeg ser ikke på det som umulig, og vi vet ikke om det er umulig før vi har prøvd.


 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Målet med utdannelsen min er å hjelpe mennesker til bedre livskvalitet og helse. Jeg har et ønske om å lage et senter der mennesket/pasienten er kjernen, og hvor fokuset ligger på pasienten sin helse istedenfor på økonomisk vinning. Senteret skal bestå av leger, kiropraktorer, fysioterapeuter, homeopater og osteopater, der alle setter seg ned å finner ut hva som feiler pasienten og hvem som skal gjøre jobben.

LES OGSÅ: Simen Bredesen Hørthe studerer opera og er Ukas student hos StudentTorget.no

Det har seg slik i dag at vi mennesker går til doktoren hvis noe er galt. hvis vi har vondt i ryggen drar vi dit og får en smertestillende, men hvis vi drar til fysioterapeut eller kiropraktor kan de finne problemet og fikse det. Det har større effekt både over kort og lang tidsperiode.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Ulsteinvik, og da stikker vi på Zebra.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Albert Einstein, fordi vi må ha et geni i gruppa,  George W. Bush fordi vi må ha en syndebukk hvis noe går galt og en ung Pamela Anderson som kan være med på å gi et godt førsteinntrykk.

LES OGSÅ: Ukas student: – Pride handler om kjærlighet


 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Snow Patrol – Open your eyes