Navn: Sindre Fosse Rosness & Bård Rostrup Gabrielsen
Alder: 22 & 26
Studiested:  Westerdals på linjen Art Direction
Utdanning: Begge blir i disse dager ferdig utdannede AD-er fra Westerdals (3-årig). Bård har også tatt en bachelor i visuell kultur ved universitetet i Bergen

Aktuell med:

Vant 3 priser i studentmesterskapet i kreativ kommunikasjon, Gullkalven 2011, deriblant Årets gullkalv.

Vant med prosjektet ”Amanda and the Days of the Orchid” som er eksamensoppgaven vår. Utfordringen var å på en eller annen måte få unge til å gjenoppdage lesing. Dette var et fiktivt oppdrag fra Aschehoug. Vi mener at formaninger om at det å lese er kult og bra for deg vil ha veldig liten effekt. For at man skal oppdage hvor gøy det faktisk er å lese må man få en god leseropplevelse. Vi prøvde å skape denne ved å la unge mennesker ta del i en leseropplevelse gjennom deres medier, som for eksempel Facebook, Spotify og lignende. Veldig enkelt kan man si at det er en interaktiv bok styrt av deg, Internett og omgivelsene dine.

 

Hvordan og hvorfor kom dere på prosjektet?

Vi er begge veldig glade i å lese, og hadde lenge hatt lyst til å jobbe med bøker. Vi har hatt et halvt år praksis i Try reklamebyrå, hvor Aschehoug står på kundelista. Til eksamenen vår fikk vi velge kunde og utfordring selv, så da fulgte vi interessene våre og ga oss selv utfordringen med å gjøre lesing mer attraktivt for unge.

Vi oppdaget fort at dette ikke var den enkleste oppgaven vi har tatt fatt på, men det var fantastisk morsomt og spennende.

 

Hvorfor meldte dere dere på konkurransen? 

Vi meldte oss på konkurransen fordi det er en god måte å bli lagt merke til ute i bransjen. Det er selvfølgelig også gøy å få en pekepinn på hvor godt arbeidet ditt er.

 

 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med deltakelsen i konkurransen?

Studieløpet på Westerdals er lagt opp til mye selvstendig arbeid, så det har egentlig ikke bydd på noen ekstra utfordringer. Vi gjorde prosjektet mens vi var i praksis, så vi var så heldige å få veiledning av flere av Norges dyktigste kreatører. Stor takk til dem.

 

Hvilken nytte tror du prisene vil ha for dere i fremtiden? Har dere noen ønsker og mål?

Vi har allerede fått jobb akkurat der vi ønsket oss (hos Apt/Try), så dette ble egentlig bare en bonus. Det viktigste for oss er egentlig at vi har fått en jobb vi trives veldig godt i. I tillegg vant vi et stipend på 10 000 kroner, som skal brukes til å sende prosjektet inn til internasjonale konkurranser. Vi håper selvfølgelig på litt uttelling der, men tipper det blir veldig vanskelig. Det ville selvfølgelig vært fantastisk morsomt å få gjennomført prosjektet.

 

Hvordan påvirker kåringen hverdagen deres nå?

Vi har fått noen gratulasjoner og svarer på disse spørsmålene. Utenom det er egentlig alt ved det gamle.

 

Hvordan vil dere beskrive dere selv som personer for de som ikke kjenner dere? 

Vi håper folk oppfatter oss som sympatiske gutter som brenner for det vi driver med. Og vi tror at vi har en ganske rolig fremtoning.

 

Hva synes dere er det beste med å studere?

Folka rundt oss har helt klart vært det beste. Vi har vært heldige og funnet en veldig god gjeng som vi har lært mye av. Også er det veldig deilig med lange ferier.

 

Og det verste?

Lekser og konferansetimer.

 

Hva gjør dere i fritiden deres?

Spiser vafler, lager musikk, ser på skjermer, sykler på tur, er med venner, tar bilder av venner, drar på hytteturer og sender sms-er.

 

Hvilke forventninger har dere til deres neste semester? Og hva er målet med utdannelsen deres?

Vi er ferdig utdannet, så nå tenkte vi at vi skulle lære oss å jobbe.

 

Hvor pleier dere å dra ut på byen?

Rockheim, Fredagsbaren og Revolver.

 

Dere får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger dere, og hvorfor? 

Wes Anderson, Winston Churchill og Karl Pilkington. Vet ikke helt hvorfor akkurat disse, men det føles riktig.

 

Velg en sang som beskriver deres livssituasjon akkurat nå?

Carly Simon – You're so vain