Navn: Espen Faugstad
Alder: 23
Studiested: Høgskolen i Volda
Utdanning: Media, IKT og Design


Hvordan og hvorfor kom dere på denne ideen?

FINN.no er rett og slett for dyrt, og vi savnet et billigere alternativ og bestemte oss for å ta saken i egne hender, resultatet ble ABC Annonse.  1. august lanseres nettsiden, med målet om å bli et alternativ for studenter som ønsker å selge ting  rimelig online. Vi har utviklet en applikasjon for Android og iPhone (blir lansert i løpet av august),  som gjør det mulig å publisere annonser hurtig ved hjelp av få tastetrykk.


Hvilke utfordringer tror du det vil by på å kombinere studiehverdagen med drive dette nettstedet?

Da vi er flere om dette prosjektet hviler heldigvis ikke hele ansvaret på meg, med andre ord burde det ikke bli noe problem å kombinere studiehverdagen med å drive nettstedet. I tillegg har vi en i
hos oss som ikke er student, så i eksamenstiden vil nok han måtte jobbe dobbelt så mye som  ellers, men dette er han innforstått med, tror jeg.

 

Hvilken nytte tror dere erfaringene fra dette arbeidet vil ha for dere i fremtiden? Hva er deres  ønske og mål?

Dette prosjektet har nok gitt oss særdeles mange gode erfaringer som vi kan ta med oss inn i arbeidslivet etter studietiden. Utfordringene våres har bestått stort sett av problemløsning, noe vi føler vi har blitt gode på. Når man har flere enn ett problem, gjelder det å ta en ting av gangen. Så løser det seg til slutt.

 

Hvordan tror du en suksess vil påvirke din studiehverdag?

Det vil nok ikke påvirke studiehverdagen min i særlig stor grad, bortsett fra at jeg må jobbe mye utenfor skoletiden. Men dette burde som tidligere nevnt, ikke være noe problem.


Hva er det beste med å studere?

Det beste med å studere er uten tvil fellesskapet man får med sine medstudenter. Nå vet jeg ikke om  dette er alle sin oppfatning, men for min egen del føles studielivet som en langvarig folkehøgskole, og det er jo ikke feil.

 

Og det verste?

Nei, hva kan nå det være. At det tar slutt en dag…

 

Hva gjør du i fritiden?

Personlig bruker mye av fritiden min på å jobbe. Ikke hundre prosent av egen fri vilje, men litt på oppfordring fra min far. Han minner meg stadig på at det er bare en ting å gjøre hvis man har lite penger, og det er å jobbe. Det nytter ikke å ligge hjemme å slappe av. Hardt arbeid er veien.  Kjedelig men sant.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Siden jeg studere i Volda er det ikke store utvalget, for å si det mildt. Man ender stort sett opp på studenthuset Rokken, ikke at det er noe feil i det. Der møter man alltid andre studenter, og det er jo naturligvis kjekt.


Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

• Woody Allen - for kreativitet og humor.
• Steve Jobs – for visjon og vinnervilje.
• Stanley Kubrick – for perfeksjonisme og kunstnerisk gunst.


Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Flight of the Concords - She's So Hot: