(StudentTorget.no):

Hvert år kommer det nye treningsformer som skal være bedre, kjekkere og ikke minst mer effektive enn andre. Når vi nå nærmer oss sommeren og mer lettkledde tider, er det mange som trår inn i treningsuniverset med håp om å finne den perfekte treningsformen. 

StudentTorget tok en prat med to personlige trenere om deres tips til de heteste treningstrendene fram mot sommeren. Les tipsene her, og kanskje finner du også en egen favoritt blant forslagene?

Marianne Skari er personlig trener, og daglig leder hos Mykjemeir, et studio som driver eksklusivt med personlig trening. Hun sier at konkurransedrevet trening som løping og triathlon er populært, men gir i tillegg eksempler på tre treningsformer de fleste kan prøve seg på.

 

 


PERSONLIG TRENER: Marianne Skari er personlig trener, og daglig leder hos Mykjemeir, og anbefaler tre treningsformer du kan prøve. 

Crossfit

- En treningsform som er en klar trend i år er Crossfit. Det er tøft, effektivt og annerledes. Her får man virkelig tatt ut alt. Jeg synes dette er en veldig fin treningsform for de som har litt treningserfaring. Ta kontakt med senteret ditt for å høre om de har et nybegynnerkurs som kan passe dersom du er helt i startgropen.

 

Catslide

- En annen klar trend i år både som gruppetreningsform og for privatmarkedet er Catslide. Metoden går i all sin enkelhet ut på at du sklir rundt på gulvet med en liten matte under hver hånd og fot, slik at du ubesværet kan bevege bein og armer rundt i enhver tenkelig posisjon. Du strammer opp både mage, lår, rumpe samt styrker ryggmusklene.

 

Sirkeltrening

- En tredje trend vil jeg si er sirkeltreningsbasert trening. Dette er en treningsform med lite hjelpemidler hvor man bruker kroppen og omgivelsene for å gjøre øvelser så tunge man ønsker. Passer for alle uansett form. Man tar det man har, og er på et avgrenset geografisk område slik at ingen føler at de blir hengende etter. Et stort pluss er at treningen kan foregå utendørs.

 

 


MUSKELFYSIOLOG: Helene Høimyr er muskelfysiolog, personlig trener på SATS. Hun mener dagens treningstrender er "back to basic".

Helene Høimyr er muskelfysiolog, personlig trener på SATS og driver kunnskapsriktrening.com. Hun mener at disse treningstrendene er kommet for å bli:

 

Funksjonell styrketrening: 

- Endelig har det blitt fokus på at jenter også kan trene styrke, og kroppsidealet beveger seg endelig fra tynn til fit. I 2012 har det blitt mer og mer av funksjonell styrketrening, hvor utstyr som medisinball, slynger, kroppsvekt og kettlebells blir brukt, litt ”back to basic” egentlig. Vi ønsker mer variasjon og mer glede i treningen, i tillegg til at følelsen av å bruke hele kroppen er viktig. Det er dette funksjonell styrketrening gir oss. 

- Øvelsene gir trening for hele kroppen, og kan lett tilpasses individuelt. Denne typen trening gir godt utbytte på kroppsholdning, styrke, men også på balanse og koordinasjon. Funksjonell trening kommer til å brukes mer og mer i tiden fremover både på gruppetimer og med personlig trener.

 

Personlige trenere med god utdannelse:

- Flere og flere har mye på timeplanen og ønsker at treningen skal være effektiv og resultatgivende. Dette får de ved å trene med en godt utdannet personlig trener, som kvalitetssikrer og legger opp treningen. I 2012 har tallet på folk som trener jevnlig og personlige trenere økt.

- Å trene med en personlig trener gir kunden det lille ekstra, resultater og kontinuitet ved hjelp av et skreddersydd treningsopplegg. Mange trener lenge alene uten store forbedringer, men opplever raskt den positive effekten med personlig trener. Dette er en trend som vil vedvare i lang tid, og passer for alle aktive og ikke minst inaktive mennesker.

 

Trening mot en konkurranse:

- Aldri før har så mange deltatt i ulike konkurranser, og økningen i målrettet trening er tydelig. Maraton, Birken, stafetter og mange andre konkurranser er blitt en måte for å holde treningsmotivasjonen oppe. Hele året er det ivrige kvinner og menn som trener på denne måten. 

LES OGSÅ: Løp deg til bedre eksamensresultater

LES OGSÅ: Litt aktivitet er bedre enn ingen aktivitet