(StudentTorget.no):

Hatt en elendig morgen? Ser resten av dagen dyster ut?

Ikke vær bekymret. Resten av dagen behøver ikke å bli en katastrofe. Det kan faktisk bli en av de beste. Bare følg disse rådene:
 
 

1. Fortiden ikke er lik fremtiden

 
Det finnes ikke noe som heter uflaks. Grunnen til at folk tror slikt tull er at den menneskelige hjerne skaper mønstre av tilfeldige hendelser og husker hendelsene som passer mønsteret.
 
 

2. Unngå selvoppfyllende profetier

 
Hvis du tror at resten av dagen vil være like utfordrende som det som allerede har skjedd, så vil du også ende opp med å gjøre (eller si) noe som vil sørge for at spådommen går i oppfyllelse.
 
 

3. Sett ting i perspektiv

 
Tenk på det store bildet: Med mindre noe livsforvandlende har skjedd (som det å minste noen), er sjansen stor for at du innen to uker vil ha glemt hva det var som plaget deg i dag.
 
 

4. Endre terskelen for «god» og «dårlig»

 
Bestem deg for at en god dag er en dag hvor du holder hodet over vannet. Tilsvarende bestem deg for at en dårlig dag er når noen stjeler bilen din og kjører den ut i havet. Denne typen definisjoner gjør det enkelt å være lykkelig og vanskelig å være trist.
 
 

5. Bryt den onde sirkelen

 
Kroppen og hjernen kan fungere sammen i en ond sirkel: Dårlig humør gjør deg sliten, noe som gjør humøret verre, og så videre. Avbryt mønsteret ved å komme deg opp og få ting gjort. Ta gjerne en spasertur eller spis noe sunt og næringsrikt.
 
 

6. Fokuser på hva som går bra

 
Den primære grunnen til at du er overbevist om at du har en dårlig dag, er at du fokuserer på hva som gikk galt. Men for alle tingene som går dårlig, er det trolig mange flere ting som går bra. Lag en liste over gode og bra ting i livet, og legg den der den er synlig.
 
 

7. Forvent positive ting

 
Akkurat som fokus på negativitet gjør at du ser flere problemer, vil det å se mot fremtiden med en følelse håp og fokus på det fine som er i vente, gjøre at du etter hvert vil klare å se flere positive ting.
 
 
 
Kilde: www.ink.com