Har du hatt en livslang drøm om å bli ballerina, trenger å løse opp noen stive ledd, eller rett og slett bare ønsker å prøve noe nytt og morsomt? Hvorfor ikke prøve deg på et dansekurs, da vel! Hovedstaden bugner av ulike danseskoler og studioer, som underviser i alt fra klassisk ballett, til «popping», «locking» og afrodans. Og ikke trenger du å ha danseerfaring heller. Skolene tar også inn elever som aldri før har beveget seg ut på et dansegulv, og som ikke eier sans for rytme.

 • Bjørg Gretes Danseskole

  Bjørg Gretes Danseskole har undervist dans til både store og små i over 20 år. Bjørg Grete var selv profesjonell danser, og begynte å undervise etter at hun pensjonerte seg fra scenen. Danseskolen hennes kan tilby kurs innenfor alt fra tradisjonelle dansestiler, til moderne dans. Danseskolen holder også egne kurs for homofile og lesbiske.

  Adresse: Har flere avdeling i Oslo

 • Bårdar Danseinstitutt

  Bårdar Danseinstitutt har fostret opp noen av landets beste dansere, og tilbyr både videregående opplæring og høyere utdanning innenfor dans og musikkteater. Men arrangerer selvfølgelig dansekurs for alle andre som ønsker seg å lære dans.


  Adresse: Rosenkrantz’ gate 22

 • Dahls Danseteater

  Dahls Danseteater har sine lokaler i Rom for Dans på Grünerløkka, og underviser ballett til både nybegynnere og godt øvet dansere. Tilbyr kurs over ett semester, men har også drop-in timer.

  Adresse: Marstrandgata 8

 • Kanskje kampsport heller er noe for deg? Sjekk ut mulighetene i Oslo!

 • Dahls Danseteater

  Damini House of Culture fokuserer på indisk dans og kultur, og tilbyr kurs for alle som ønsker å lære seg en spennende og eksotisk danseform. Kulturorganisasjonen har tre avdelinger i hovedstaden, på henholdsvis Grønland, Holmlia og Romsås. Her kan du lære Kathak, Bhangra, teknikktrening og Bollywood-dans.

  Adresse: Har flere avdelinger i Oslo

 • Danseløvene

  Danseløvene er en av Oslos største danseskoler, og kan lære alle å danse. Enten du er dreven eller aldri før har beveget deg ut på et dansegulv. Danseløvene underviser i 27 ulike stilarter og holder rundt 50 klasser i uken. Ledet av sine kompetente danselærere, som reiser verden rundt for å holde seg oppdatert innenfor dansestilene. Tilbyr også privatundervisning for arrangementer som utdrikningslag, bursdagsfester og firmaer.


  Adresse: Hasleveien 28

 • OSI Dans

  OSI Dans er drevet av Oslostudentenes idrettsklubb, og er pardansklubben for studenter i byen. Men det finnes selvfølgelig noen ledige plasser for de som ikke er det også. Her legges det opp til et sosialt og trivelig miljø, med opplæring innenfor dansestiler som boogie woogie, brasiliansk zouk, rock step swing og mer.

  Adresse: Har flere avdelinger i Oslo

 • Oslo Line Dance Club

  Oslo Line Dance Club underviser innenfor line dance, og drives av Dans & Fitness. Danseskolen satser på moderne line dance, og undervisningen foregår til alt mulig av musikk for deltakere på alle nivåer. Holder kurs to dager i uken, i tillegg til å arrangere ulike dansereiser rundt om i verden.

  Adresse: Har flere avdelinger i Oslo

 • Oslo Musikk- og Kulturskole

  Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK) inkluderer både Spin Off Dansestudio og Oslo Dansestudio. De kan tilby dansekurs for alle nivåer og innenfor mange ulike danseformer. Hovedavdelingen deres ligger på Schous kulturstasjon på Grünerløkka, men har også andre avdelinger rundt omkring i hovedstaden. Danseskolen har et talenttilbud for de som vil satse på dans på et profesjonelt plan, og setter opp elevforestillinger på Riksscenen.


  Adresse: Har flere avdelinger i Oslo

 • Oslo Streetdance Studio

  Oslo Streetdance Studio fokuserer på streetdance og hip hop-dans, og er en danseskole fri for de skolerte stilartene som ballett, jazz og moderne dans. Her er det åpent for alle som ønsker å lære seg en røffere dansestil, og studioet har i tillegg gratis drop in timer for dansere som trenger et sted å trene.

  Adresse: Trondheimsveien 137

 • Sometimes Pole Studio

  Sometimes Pole Studio er Norges fremste studio for pole dance som kunst- og treningsform. Pole dancing er en flott måte å trene styrke, fleksibilitet og akrobatikk. Den kombinerer flere dansesjangre, og danseformen gir en unik treningseffekt i tillegg til å være utrolig gøy.

  Adresse: Grensen 9 B

 • Subsdans

  Subsdans er et dansestudio for ALLE og tilbyr dansekurs innen hip-hop, salsa, house, break, popping og waacking. Danselærerne tilknyttet Subsdans er noen av landets fremste innenfor sin stiler, og er flinke til å oppfordre fremgang i hver enkelt elev. Har studentrabatt.

  Adresse: Lybekkergata 3

 • Dansehuset AS

  Dansehuset AS er Nordens største, og kåret til et av de beste danseskolene i Norge. Dansehuset har et bredt spekter av dansekurs for store og små, og med seks studioer fordelt utover hovedstaden, er danseskolen lett tilgjengelig for alle som ønsker å lære seg å danse. Her kan du prøve deg på blant annet swing, hip-hop, jazz, freestyle og salsa.


  Adresse: Har flere avdelinger i Oslo

 • Hordaringen

  Hordaringen er et danselag som underviser og danser alle sjangre som kan betegnes som tradisjonsdans. Her kan du lære leikarring, songdans, rekkedans og egentlig alt som har med gamle, norske tradisjoner. Øving hver torsdag, for både nybegynnere og viderekomne. Og kursprisen er ganske rimelig.

  Adresse: Nordahl Bruns gate 22

 • Det finnes 100-talls aktiviteter i Oslo. Klikk her for å se flere!

 • iBoksen Dancespace Oslo

  iBoksen Dancespace Oslo er en danse- og ballettskole, som tilbyr dansekurs for alle fra 2 år og oppover. Dancespace holder til på Ryen, og kan tilby undervisning innenfor blant annet klassisk ballett, jazz, moderne dans, hip-hop og break.

  Adresse: Oluf Onsums vei 9

 • KGB dans & ballett

  KGB dans & ballett har mer enn 30 års erfaring, og er en anerkjent kunstinstitusjon. Grunnlagt av tidligere ballettdanser Kristine Glennet, fokuserer danseskolen på klassisk- og jazzballett, men også andre stilformer innenfor dans. Her er det ingen krav til tidligere danseerfaring, og elever vurderes etter innsats, og ikke eksamen.


  Adresse: Har flere avdelinger i Oslo

 • KGB dans & ballett

  Kirkenær Ballettskole har fostret opp noen av Norges beste dansere i 60 år, og kan lære alle å danse, enten du er to år eller 99. Her kan du bryne deg på den mest elementære og klassiske dansestilen av de alle, ballet for nybegynnere på torsdager, eller for de litt øvet på mandager. I tillegg har de kurs for voksne innenfor jazz, zumba, pilates og mer.

   

  Adresse: Sørbyhaugen 3

 • Latin Room

  Latin Room er en cubansk salsaskole som har lært stive nordmenn til å løse seg opp til latinske danserytmer siden 2005. Salsaskolen er anerkjent for sitt høye nivå på danseinstruktører, og variasjon i undervisningen. Skolen arrangerer ofte salsakvelder rundt om på ulike utesteder i byen, i tillegg til kurskvelder i lokalet.

  Adresse:Nedre Slottsgate 13 B

 • Norsk Ballettinstitutt

  Norsk Ballettinstitutt holder til på Majorstua, og er stedet å gå til om du ønsker å lære deg å danse den mest klassiske dansestilen av de alle, ballett. Instituttet er åpent for alle, fra 3 år og oppover, og underviser i blant annet akrobatikk, hip-hop, jazz, ballett og moderne dans. Her er dans en kunstform, og instituttet jobber for at det skal være danseglede, trygghet og profesjonalitet.


  Adresse: Professor Dahlsgate 8

 • Vinderen Dansestudio

  Vinderen Dansestudio har holdt på i snart tre tiår med å undervise og trene opp unge som gamle, til å beherske ulike dansestiler. Her kan du velge imellom alt fra jazz og klassisk ballett, til ragga fusion og hip hop. Dansestudioet har avdeling på Bygdøy og Majorstuen, i tillegg til hovedavdelingen på Vinderen.

  Adresse: Borggata 7

 • Vinderen Dansestudio

  West End Studios er en danse- og musikalskole, og kan tilby undervisning med noen av landets fremste pedagoger, innenfor jazz, musikal, drama, ballett, moderne, sang og barnedans. Dansestudioet holder til i den gamle margarinfabrikken på Bjølsen, i store og trivelige lokaler.

  Adresse: Stavangergata 42