(StudentTorget.no):

Enten du er på jakt etter dyre merkeklær, ekte italiensk pasta eller elsker sightseeing, kan Roma være stedet for deg. Byen som er full av kultur, historie, romantikk og himmelsk mat passer perfekt både vår, sommer og høst. Dersom du unngår fellesferien behøver det heller ikke å koste deg mye.

 

Reisetips nummer en

Om du er ute etter ett eneste reisetips for en vellykket ferieuke i Roma, er det å ta med godt skotøy. Selv om du er vant til italienske damer på tv som tripper rundt på stiletthæler, vil et par komfortable joggesko gjøre oppholdet utrolig mye bedre. Roma er en by med mye å oppleve og du vil fort legge bak deg flere kilometer på historisk grunn hver dag, mens du utforsker byens severdigheter og små gater.

 

 


COLOSSEUM: Å sjekke ut dette historiske byggverket er et must når du er i Roma.

Ikke stress

Roma er en stor by, så om du kun har én helg i byen, bør du ikke prøve å få med deg alt på en gang. Velg deg heller ut noen severdigheter og konsentrer deg om dem. De fleste historiske severdigheter i Roma er gratis, som Forum Romanum, Trevifontenen, Spansketrappen, Pantheon, Colosseum og Piazza Navona. Det er også gratis å gå inn i byens mange kirker.


 

Noen av de vanligste attraksjonene å få med seg er:

Colosseum: Colosseum ble bygget av jødiske slaver og er tidenes mest spektakulære åsted for regelrett massemord. Det var antikkens største amfiteater for dyre- og gladiatorkamper. Den ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste fjerde-etasjen ble bygget av keiser Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80.

 

Palatinerhøyden: På Palatinerhøyden lå mest sannsynlig den eldste bebyggelsen i Roma. Basert på nyere utgravninger har det bodd mennesker der så tidlig som 1000 år f.Kr. Ifølge romersk mytologi var det på Palatinerhøyden de foreldreløse tvillingene Romulus og Remus, som ifølge historien skal ha grunnlagt Roma, ble ammet av en ulv, og seinere oppdradd av en gjeter og hans kone.

 

Peterskirken i Vatikanet (San Pietro in Vaticano): Peterskirken er kristendommens største monument. Apostelen Peter som ble korsfestet under keiser Nero, ligger antageligvis begravet under kirken. Peterskirken er i dag verdens største kirke med en grunnflate på hele 16.125 kvm.

 

 


ROMA BY NIGHT: Peterskirken i Vatikanet må du også få med deg når du besøker den italienske hovedstaden. 
 

Frokost, lunsj og middag

Uansett hvor i Roma du er, er du aldri langt unna en café, bar, trattoria eller ristorante. Men det kan være lurt å holde seg unna de største turistområdene, der du finner de største severdighetene, samt hovedgaten Via dei Condotti, hvor prisene er høye. 


Maten i Italia er fantastisk. Både frokost og lunsj består gjerne av croissant, kaffe og tilbehør. Til middag finner du de tradisjonelle italienske rettene som hjemmelaget pasta og pizza. Utenom dette er byen full av små isbutikker som selger flere hundre ulike smaker av italiensk is.

Dersom du reiser på budsjett er det viktig å huske på at i Roma tar kafeene ekstra betalt dersom du setter deg ned. Det kan også koste mer å sitte ute enn det gjør å sitte inne.

 

Shopping

Gucci, Hermés, YSL, Prada og Burberry. I Roma finner du alle de store designerne, men å handle i butikker som dette hjelper ofte lite dersom du prøver å overholde studentbudsjettet. Dra heller til loppemarkedet Porta Portese, som arrangeres hver søndag morgen fra halv syv i Trastevere.

Dersom du er i Roma for å shoppe uten et budsjett å tenke på, finner du det meste av det du måtte være på jakt etter i paradegaten Via dei Condotti ved Spansketrappen.

 

LES OGSÅ: Norgesferie på studentbudsjett