(StudentTorget.no):

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og når årets eksamener er over for denne gang, er det nok mange som kan tenke seg å koble av med en ferietur til sydligere strøk. Selv om man planlegger godt på forhånd, er det ingen tvil om at det er fort gjort å sprenge budsjettet når man drar sammen med vennegjengen på tur til det store utland.

Ved siden av utgiftene til fly og hotell, skal man også ha penger til mat, drikke og kanskje en liten shoppingtur hvis reisen går til en av Europas hovedsteder. Det er med andre ord ikke vanskelig å se for seg at pengene kan komme til å renne ut fra en studentkonto som ikke akkurat bugner over av midler til rådighet.

Heldigvis finnes det måter å begrense den økonomiske skadevirkningen av en langhelg på kontinentet. Èn ting du kan gjøre, er for eksempel å benytte apper som bidrar til å gjøre ferien billigere. I disse dager finnes det nemlig en hel haug med apper som kan hjelpe deg med alt fra hotellbooking og billige flyreiser til billig pass på noen av verdens kuleste flyplass-lounger.

For at du skal slippe å lete deg frem i alt mylderet, har vi laget en liten oversikt over appene som gjør ferieturen din billigere.

 

1. Skyscanner

Den prisvinnende appen Skyscanner finner de billigste flyavgangene over hele verden. Hvis du ikke er sikker på hvor du vil reise, gir Skyscanner deg en kontinuerlig oversikt over de billigste avgangene på spesifikke dager og måneder. Med sånne egenskaper er det ikke noe rart at Skyscanner har 60 millioner brukere. Det er nesten like mye som hele befolkningen i Frankrike, det.

 

2. Hotel Tonight

Hotel Tonight begynte egentlig som en app som tilbudte reserveringer på hotellrom i siste liten til redusert pris. På den måten kunne hoteller tjene penger på rom som ellers ville stått tomme over natten. Siden den gang har Hotel Tonight utviklet seg til å bli en bred booking-app, som lar deg reservere rom opptil syv dager i forveien. Appen passer perfekt for deg som reiser spontant og trenger et hotellrom på kort varsel.

 

3. Airbnb

De fleste har nok hørt om denne appen før. For de uinnvidde kan vi røpe at Airbnb er en app hvor man kan tilby privat overnatting til folk på reisefot. Som turist kan du finne massevis av overnattingstilbud fra folk som driver med korttidsutleie av hele eller deler av egen leilighet. Er du skikkelig heldig, kan du finne hele leiligheter som går for mindre enn en tusenlapp i måneden. Som om ikke det var nok, tilbyr Airbnb også restaurantanbefalinger. Summa summarum er dette en uunnværlig app for alle reiseglade mennesker.

 

4. Hostelworld

Skal du på interrail i sommer? Eller kanskje du bare er en fattig, norsk student som har satt kursen for glamorøse handlegater i europeiske storbyer? I så fall er herbergene et kjærkomment billig alternativ til dyre hotellrom.

Når vi sier herberge, er det nok mange som ser for seg selv ligge på en hard køyeseng i en kommunistgrå, sliten bakgate et sted i de tidligere østblokklandene. Men herberge eller hospits høres mer “shady” ut enn det egentlig er. I 2018 finnes det mange hippe og kule herberger rundt om på kontinentet, som drar til seg skjeggkledde hipstere fra fjærn og nær, slik møllen trekker mot flammen.

Hostelworld er en app som gir oversikt over herberger over hele verden, fra Amsterdam i nord til Cape Town i sør. Her er det bare å kaste seg rundt, for man sparer virkelig penger på å finne et godt herberge. Ved hjelp av bilder og anmeldelser fra tidligere beboere er det lett å finne frem til de beste overnattingsstedene.

 

5. Trail Wallet

Trail Wallet er en bunnsolid budsjett-app. Med denne appen kan du sette opp et budsjett, og logge utgiftene underveis på reisen fortløpende ved hjelp av et par enkle fingertrykk. Du kan hele tiden se hvor mye du har brukt i løpet av dagen, og dermed sørge for at budsjettet du opererer med ikke kantrer fullstendig. Den gratis versjonen lar deg spore kostnadene ved opp til 25 gjenstander og tjenester, og er en ideell følgesvenn på en langhelg med god mat og drikke.

 

6. Kayak

Kayak er appen som gir deg veldig mye på ett og samme sted. Appen skanner hundrevis av reisenettsteder for å finne de beste tilbudene, og lar deg sammenligne priser på flyavgang, hotellrom og leiebil. Du kan også logge reiseruten, slik at du hele tiden vet hvor du skal.

Du kan også  sjekke kostnadene for på overvektig bagasje, slik at den eventuelle summen ikke kommer som et sjokk. På toppen av kransekaka holder Kayak øye med prisene for å reise til dine drømmedestinasjoner, slik at du straks får beskjed dersom det prisene plutselig faller.

 

7. Priority Pass

Synes du flyplasser er et stressende sted å være? Da passer denne appen midt i blinken for deg. Priority Pass gir det tilgang på over 1000 flyplass-lounger over hele verden, helt uavhengig av hvilken flybillett du reiser med, eller hvilket flyselskap som tar deg fra A til B. Med denne appen får du mulighet til å slappe av i en rolig atmosfære før du hopper på neste fly. Mange av loungene appen tilbyr har også internett-tilgang, noe som gjør at du kan jobbe eller lese litt på pensum mens du venter på flyet ditt.

 

8. Roomer

Roomer er en markedsplass for rom det ikke er mulig å avbestille. Med denne appen kan du nemlig få et hotellrom til redusert pris fra noen som ellers ville sittet tilbake med en sur hotellregning for overnattinger de av en eller annen grunn ikke fikk benyttet seg av. Dette er med andre ord en vinn-vinn-situasjon for begge parter. Roomer tilbyr også ledige hotellrom til en lavere pris, akkurat som Hotel Tonight (pkt 2), så her har du alle muligheter til å gjøre et realt kupp.