Å reise på ferie er ikke alltid bare hyggelig. StudentTorget gir deg gode råd om reiseforsikring.  


Reiseforsikring er kanskje ikke det de fleste studenter tenker på når de skal på ferie. Grete Tangen i ANSA forteller hvorfor studenter bør sørge for å være forsikrede.

- Jeg anbefaler studenter på det sterkeste å ha en egen forsikring, men ikke bare reiseforsikring. Det beste alternativet er å velge en komplett studentforsikring, som en kan få gjennom medlemsskap hos oss, hevder hun.  

Tangen kan også fortelle at ANSA nylig var i et møte med UD. Her uttrykte departementet bekymring for den økende tendensen til å reise utenlands uten forsikring. UD påpekte viktigheten i å endre på dette, da det skaper komplikasjoner for alle parter når eventuelle uhell oppstår.

- En vanlig oppfatning som må endres på er at mange tror at de faller inn under deres foreldres forsikring når de er på ferie. Ofte er faktisk tilfellet at slike ordninger ikke dekker deres barn i utlandet, sier hun. 


Hun presiserer at dette også kan gjelde lengre opphold i utlandet, som for eksempel et studieopphold.    

I tillegg til at man må være ANSA-student, kreves det også at du er medlem i Folketrygden for å tegne forsikringen.

Les mer om forsikringspakken på www.ansa.no.

Vi hørte også med noen lokale aktører i hver av de store studentbyene for å finne ut om det er noen gode alternativer til ANSAs studentpakke, dersom en skal til utlandet. Her kan du se hva de hadde å si:   

 

 

 

 

TROMSØ

Tromsø Assuranse:

Vi leverer Europeiske sin studentpakke, som vi mener er det beste valget for studenter. Men om man tegner forsikringen hos oss, får man en mer personlig oppfølging, i forhold til hva man får dersom man tegner det direkte hos Europeiske. 

LES OGSÅ: Slik reiser du billig i høst

STAVANGER

Svithun Total:

Studenter bør bruke Svithun Total fordi vi leverer Europeiske sin studentforsikringspakke. Europeiske er jo et godt navn innen reiseforsikring. Studentpakken er i tillegg til reiseforsikringen bortimot komplett – og gir deg trygghet 24 timer i døgnet på studiestedet, i fritiden og på ferie. Les mer om Europeiskes studentpakke her

 


BERGEN

Laguneparken forsikringssenter:

Vi har ikke egen studentforsikring, men dersom en students foreldre er kunder hos vår leverandør, Duborgh forsikring, kan dette lønne seg. Da vil en komme inn under sine foreldres forsikring, som datter eller sønn.

LES OGSÅ: Sykdommene som dreper reiselysten

TRONDHEIM

Trondheim forsikringssenter:

Vi leverer Europeiskes studentpakke. Siden den er en komplett pakke, tør jeg påstå at den utvilsomt er det beste alternativet for en student.

 

OSLO

Gouda Reiseforsikring: 

Gouda Reiseforsikring er et selskap som har spesialisert seg på reiseforsikringer for å optimalisere service og priser for våre kunder. Vi har et fullstendig produktspekter som kan tilpasses den enkelte, herunder egne produkt for studenter i utlandet og ungdom under 35 år. Gouda Reiseforsikring har sin egen alarmsentral som alltid er åpen, og et stort agentnett rundt i verden som sikrer assistanse på stedet.

LES OGSÅ: Friluftsinteressert? Ta ferien i Norge