(StudentTorget.no):

Har du og vennene dine lyst på restaurantmat men ikke penger til å spise ute? Tapas er både billig og sosialt, og ikke minst utrolig godt. Hvis alle tar med hver sin rett til tapaskvelden trenger det heller ikke å bli veldig dyrt. Her er våre tapasforslag til en vellykket kveld: 

 

 

Enchiladas

Dette trenger du til fire stykker:

4 stykk hvetetortillas

4 ss tacosaus

200 gram stekt kylling eller kyllingkjøttdeig

1,5 dl revet ost

½ stk hakket løk

 

 

ENCHILADAS: Tortillalefser, kylling, ost og løk er alt du trenger til deilige enchiladas.  

Slik gjør du:

1. Smør en tortillalefse med tacosaus og fordel kylling, ost og løk over.

2. Legg den andre lefsen på toppen og stek lefsene i middels varm stekepanne. Snu dem et par ganger ved hjelp av en stekespade. Enchiladasen er ferdig når den er gyllenbrun og osten har smeltet.

3. Skjær enchiladasene i snipper før servering.

 

Ovnsbakte chorizospyd

Dette trenger du til fire stykker:

200 gram chorizopølse

12 stykk cherrytomater

1 ss olivenolje

1 ts malt pepper

Trepinner eller grillspyd

2 ss friske urter

 

Slik gjør du:

 

OVNSBAKTE CORIZOSPYD: Enkelt og ikke minst veldig godt!

1. Del chorizopølsene i 1-2 cm store stykker og sett dem på spydene sammen med tomatene.

2. Legg spydene i en ildfast form, krydre med pepper, og ha på olivenolje. Bak de i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.

3. Dryss friske, hakkede urter over. Server gjerne en mild saus eller dip til.

 

Fylte sjampinjonger

Dette trenger du:

10 friske sjampinjonger

1  løk

2 ss olivenolje

150 gram spekepølse

2 båter hvitløk

3 ss bladpersille

1 ts paprikapulver

½ ts salt

½ pepper

 

Slik gjør du:

1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.

 

FYLT SJAMPINJONG: Kjøp sjampinjonger og fyll de med for eksempel spekepølse. En sikker vinner! 

2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.

3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.

 

Kyllingruller i spekeskinke

Dette trenger du:

400 gram kyllingkjøttdeig

1 stykk finhakket løk

2 ss tacosaus

2 ss chillisaus

2 båter revet hvitløk

 


KYLLINGRULLER I SPEKESKINKE: Prøv disse smakfulle kyllingrullene.

1 ts paprikapulver

1 egg

1 ts salt

Ca. 10 skiver spekeskinke

 

Slik gjør du:

1. Bland kyllingkjøttdeigen med alle ingrediensene unntatt spekeskinken i en hurtigmikser. Brett spekeskinkeskivene i to på langs og legg på ca. 1 ss kyllingkjøttdeig. Rull sammen og fest med en trepinne.

2. Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder, deretter i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatene i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn limesaft og chilisaus. Dryss over hakket korinader.

3. Stek kyllingrullene ved middels varme 4-5 minutter.

 

Asparges og parmesanost i spekeskinke

Dette trenger du:

8 skiver spekeskinke

 


ASPARGES OG PARMESANOST I SPEKESKINKE: Dette passer særdeles godt på tapasbordet. En god kombinasjon!

8 stykk frisk grønn asparges

150 gram parmesan skåret i 8 staver

 

Slik gjør du:

1. Rens aspargesen og kutt av rotenden. Skrell den nedre delen med en potetskreller. Forvell i kokende vann i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen på aspargesen.

2. Skyll aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokingen og tørk dem forsiktig.

3. Bunt sammen en stav av parmesanost og en asparges og bind sammen med en skive spekeskinke. Legg dem på et serveringsfat.

 

Focacciabrød

Dette trenger du:

½ pakke gjær

6 dl vann

800 gram hvetemel

2 ss sukker

1 ts salt

3 dl olivenolje

1 glass sorte oliven

2 båter hvitløk

 


FOCCACIA: Brød er en selvskreven gjest på tapasbordet. 

1 stk rødløk

1 stilk frisk rosmarin

1 ss havsalt

1 del parmesan eller annen ost

 

Slik gjør du:

1. Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.

2. Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen i den lunkne blandingen. La deigen heve under et klede i en time.

3. Ha 1 dl olivenolje i en langpanne, ha deigen i langpannen og trykk den ut som en pizzabunn. Ha over hakket hvitløk, rødløk og rosmarin og hell over resten av olivenoljen. Trykk alt dette ned i deigen og la den heve i 30 minutter.

4. Dryss over litt havsalt og reven parmesanost.

5. Stek brødet ved 200 °C i ca. 30 minutter. Bryt brødet og server det lunt.

 

Lakseruller

Dette trenger du:

1 pakke snøfrisk naturell

2 ss frisk dill

 


LAKSERULLER: Lomper med snøfrisk, dill og laks er fantastisk godt!  

200 gram røkelaks

4 store lefser

 

Slik gjør du:

1. Bland Snøfriskost med finklippet dill. Smør dette på lefsene. Legg på tynne skiver av røkelaks og rull sammen.

2. Skjær 4 cm brede biter på skrå og legg dem på et serveringsfat.

 

 

LES OGSÅ: Hva skal du ha til middag denne uka? - Sjekk ut denne ukemenyen

 

 

 

 

 

 

Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss:


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: