(StudentTorget.no):

Det blir ofte mye og god mat i løpet av årets kalde måneder. Nå er sommeren på vei. Her kommer syv oppskrifter på gode salater som vil hjelpe deg å komme i form til badesesongen. 

Alle oppskriftene er hentet fra Matprat.no, og er beregner til to personer.

 

Rucculasalat med strimlet biffkjøtt

 
Dette trenger du:
 
300 g biffkjøtt i strimler (f.eks. mørbrad, indre- eller ytrefilet)
 
½ ts salt 
 
½ ts pepper 
 
1 ss flytende margarin 
 
14 cocktailtomater

 


RUCCOLASALAT MED STRIMLET BIFFKJØTT: En utrolig god salat som fort kan bli en favoritt.
 
 
100 g ruccolasalat 
 
30 sukkererter 
 
1 avokado 
 
100 g fetaost , gjerne en lettvariant
 
½ stk rødløk 
 
 
Dressing: 
 
4 ts virgin olivenolje 
 
½ ts sennep , gjerne sterk type
 
2 ts hvitvinseddik eller annen eddik
 
½ ts salt 
 
¼ ts pepper 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Skjær biffkjøtt i tynne strimler dersom det ikke er ferdigstrimlet. Krydre med salt og pepper.
 
2. Vask ruccola og del tomater i to. Skjær fetaost i terninger og løk i strimler. Del avocado i to, ta ut steinen, ta av skallet, og del opp i passe biter.
 
3. Visp sammen ingrediensene til dressingen.
 
4. Stek biffstrimlene på middels høy varme.
 
5. Fordel alt sammen pent utover på tallerkenene.

 

Roastbiff med bulgursalat

Dette trenger du:

600 g roastbiff i skiver
 

 


ROASTBIFF MED BULGURSALAT: Prøv denne retten. Roastbiff og bulgur er kjempegodt sammen.
2 dl bulgur 
 
1 rødløk 
 
1 gul paprika 
 
125 g sukkererter 
 
½ pk red rhubarb småbladet salat 
 
20 stk sorte oliven 
 
 
Dressing: 
 
Saften av 1 stk sitron 
 
1 ss olivenolje 
 
1 ts pepper 
 
1 ts salt 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Avkjøl.
 
2. Skjær rødløk og paprika i strimler, del sukkerertene i to på skrå.
 
3. Bland grønnsakene med bulgur, salat og oliven.
 
4. Bland sammen alt til dressingen. Rør den godt inn i bulgursalaten.
 
5. Serveres med roastbiff på toppen.

 

Krydret kyllingsalat

 
Dette trenger du:
 
4  kyllingfileter 
 
½ ts spisskummenfrø eller annet krydder
 
1 ts salt 
 
2 ss rapsolje 

 


KRYDRET KYLLINGSALAT: Gammel klassiker med ny vri.
 
 
200 g ferdigkokt pasta 
 
150 g frisk grønn asparges , evt. aspargesbønner
 
150 g sukkererter 
 
2 gulrøtter 
 
1 rødløk 
 
200 g salatblad 
 
 
Rømmedressing: 
 
1 beger kesam original, 8 % 
 
½ beger yoghurt naturell 
 
1 ts karri 
 
saften fra 1 stk sitron 
 
smakt til med ½ ts sukker 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Dryss salt og spisskummen på kyllingstrimlene og stek dem raskt i olje. Avkjøl strimlene.
 
2. Forvell asparges og sukkererter. Anrett kyllingstrimlene på fat sammen med de andre ingrediensene.
 
3. Bland kesam, yoghurt og karri til dressingen og smak til med sitronsaft og sukker. Hell dressingen over salaten eller server den i en skål ved siden av. Pynt gjerne med litt kryddergrønt.
 
 

Cæsarsalat

Dette trenger du:

100 g bacon 
 
1 romanosalat ,vasket og tørket

 


CÆSARSALAT: Både fantastisk godt, sunt og pent å se på. 
 
2 egg 
 
50 g parmesan 
 
½ stk baguette 
 
1 båt hvitløk 
 
2 ss margarin til steking av krutongene
 
 
Dressing: 
 
2 stk eggeplomme 
 
1 ts dijonsennep 
 
2 g finhakket hvitløk 
 
3 stk finhakket ansjosfileter 
 
1 dl solsikkeolje 
 
½ dl olivenolje 
 
Saften av ½ stk sitron 
 
30 g parmesan 
 
¼ ts salt 
 
¼ ts kajennepepper 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
 
2. Skjær baguetten i terninger. Stek dem gylne og sprø i litt smør. Tilsett presset hvitløk. Snitt salaten, men la noen blader være hele.
 
3. Bland salat, dressing, hakket egg, krutonger og tynne skiver parmesanost. Avslutt med litt kvernet sort pepper.
 
 
 

Rekesalat

 
Dette trenger du:
 
300 g reker, uten skall

 


REKESALAT: En sunn forsmak på sommeren. 

 

 
1 isbergsalat
 
1 boks mais
 
1 boks hvite bønner
 
6 cherrytomater
 
1 dl ost
 
1 dl pinjekjerner
 
 
Dressing
 
2 dl lettrømme
 
0,3 ts karri
 
1 ts dijonsennep
 
1 ss sitron
 
1 ss gressløk
 
1 ss dill
 
1 ss persille, frisk
 
 
Slik gjør du:
 
1. Strimle isbergsalaten. La maiskorn og bønner renne godt av. Del tomatene i to.
 
2. Bland salat, mais, bønner, reker og tomater og dryss ost og pinjekjerner på toppen.
 
3. Visp sammen rømme, karri og sennep til dressingen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
4. Finhakk urtene og rør inn i dressingen.
 
5. Server dressingen ved siden av salaten.
 
 
 

Salat med klippfisk og tomater

 


SALAT MED KLIPPFISK OG TOMATER: Et fargerikt og sunt måltid.

 

 
Dette trenger du:
 
300 g klippfisk, utvannet og renset
 
2 poteter
 
4 skiver bacon
 
4 ss olivenolje
 
12 cherrytomater
 
2 ss hvitvinseddik
 
blandet salat
 
 
Slik gjør du:
 
1. Del klippfisk opp i strimler og små biter. Kok dem i litt vann, hell av kokevannet og flak klippfisken.
 
2. Kok potet og skjær i skiver.
 
3. Legg salat på fat, med potetskiver og klippfisk over.
 
4. Dressing: Stek bacon i olje til det er sprøtt. Vend inn delte tomater og hell på eddik. 
 
5. Hell den varme dressingen over salaten like før servering.
 
 
 

Laksesalat

Dette trenger du: 

300 g laksefilet, uten skinn og bein
 
0,25 stk agurk

 


LAKSESALAT: Sunt, enkelt og kjempegodt.
 
1 stk plommetomat
 
2 stk hjertesalat
 
1 dl brødkrutonger
 
salt
 
sukker
 
 
Dressing
 
0,5 stk sjalottløk
 
50 g parmesanost
 
2 ss majones
 
2 ss rømme
 
1 ss worcestershiresaus
 
1 ss sitron
 
salt og pepper
 
 
Slik gjør du:
 
1. Sett stekeovnen på 170 grader.
 
2. Krydre laksen med salt og sukker.
 
3. Stek i stekeovn i ca. 10 minutter.
 
4. Avkjøl laksen i kjøleskap og skjær opp i biter.
 
5. Skjær agurk, plommetomat og hjertesalat i biter.
 
6. Ha i laks og brødkrutonger.
 
7. Skal du ta med salaten på jobb kan det være greit å vente med å ha i krutongene til salaten skal spises.
 
8. Dressing: Finhakk sjalottløk og riv parmesan. Press saft av sitron. Bland alle ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.



Vel bekomme!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: