(StudentTorget.no):

Hva med laks med risotto, wok med scampi eller en blomkålsuppe til middag? Dette er bare noen av rettene vi har denne ukens meny fra Studentkokeboka.  

 

Burritos

Til fire personer 

Dette trenger du: 

400 gram kjøttdeig

1 stor paprika

5 store sjampinjonger 

8 tortillalefser

1 pakke taco kryddermix

Revet ost

 

Slik gjør du: 

 

1. Stek kjøttdeig, legg den til side når den er ferdigstekt. Fres deretter paprika og sjampinjong. Når disse er ferdigstekte heller du kjøttdeigen tilbake i pannen, tilsett spicemix og vann etter anvisning på pakken. La blandingen koke i noen minutter.

2. Deretter legger du fyllet på midten av tortillalefsene, tilsett ost og brett lefsene sammen som en konvolutt slik at fyllet ikke tyter ut. 

3. Legg lefsene i en ildfast form og gratiner på 220 grader i 10 minutter.

4. Server med salat, salsa, rømme og guacamole. 

 

Hvit pizza med spekeskinke

Standardsausen på pizza er tomat. Men hvorfor ikke prøve en ny vri? Dette er en pizza med hvit saus som smaker kjempegodt. 

Dette trenger du: 

Deig:

50 g gjær

3 ss olje

1 ts salt

7 dl mel

 

Pizzasaus: 

1,5 dl Creme fraiche

2 fedd hvitløk

½ chili uten frø

En neve finhakket basilikum 

½ ts salt

Topping: 

Spekeskinke

3 små sjampinjonger

½ paprika i strimler

5 cherrytomater delt

Ost

 

Slik gjør du: 

1. Lag pizzasausen. Den kan med fordel stå i kjøleskapet et par timer før bruk. Press hvitløk og kutt opp chili og basilikum. Bland alt sammen og tilsett salt.

2. Så er det tid for å lage deigen. Rør ut gjær i lunket vann. Tilsett olje og salt. Tilsett litt og litt mel. Rør sammen, bruk hendene til å elte når deigen blir fast. Sett den til heving med et klede over. Deigen skal heve til dobbelt størrelse.

3. Mens deigen hever kan du forberede topping-ingrediensene. Skjær paprika i strimler, sjampinjong i skiver og del cherrytomatene i to. Riv ost. 

4. Når pizzadeigen er ferdig hevet kjevler du den så tynn du vil ha den. Smør på pizzasaus, strø over ost og legg på tomat, sjampinjong og paprika. Legg skriver med spekeskinke på pizzaen til slutt slik at disse blir lagt på toppen. Stekes på 225 grader i 12-15 minutter. 

 

Blomkålsuppe

 

Nå finner du norsk blomkål i butikken. Hvorfor ikke lage en deilig blomkålsuppe? 

Dette trenger du: (Til to personer)

1 blomkålhode

1 fedd hvitløk

6 dl kraft (vann + grønnsaksbuljongterning)

2 dl matfløte

Salt og pepper

Bacon (kan sløyfes)

 

Slik gjør du: 

1. Del opp blomkålen i små buketter. Kok opp sammen med kraften. La koke til blomkålen er mør.

2. Tilsett fløte, salt, pepper og presset hvitløk. La koke i 5 minutter. Hvis du ikke ønsker å ha store biter blomkål i suppen kan du bruke stavmikseren. 

3. Tilsett stekt bacon hvis du ønsker. Server med brød. 

 

Laks med risotto

 


 

Til to personer

Dette trenger du: 

2 laksefileter

150 g risottoris (arborioris)

½ dl hvitvin

½ løk

½ liter grønnsakbuljong

½ sitron

Salt og pepper

Olje

 

Slik gjør du: 

1. Legg laksefiletene i en ildfast form. Ta på en spiseskje pesto over hver filet. Stek i ovn på 225 grader i 12 minutter. 

2. Finhakk løk og surr den i olje. Tilsett risen, bland den godt med løken. Tilsett vin og kok til all vinen er kokt inn. Tilsett grønnsakbuljong. Riv sitronskall i risottoblandingen.

3. Server risotto og laks med en lett salat. 

 

Wok med scampi 

 

Dette trenger du: 

10-15 tinte scampi

2 gulrøtter

½ paprika

½ løk

2 fedd hvitløk

½ brokkoli

½ boks vannkastanjer 

1 ts currypaste

1 liten boks kokosmelk

Nudler

 

Slik gjør du: 

1. Tin scampi og rensk dem.

2. Kutt gulrøtter i staver, paprika på langs, løk i biter og brokkoli i buketter. 

3. Start med å brune løk og hvitløk. Deretter legger du gulrot, brokkoli og paprika i pannen. Stek grønnsakene raskt. Ha i vannkastanjene helt til slutt. Deretter tar du hele blandingen og legger den til side på en tallerken.

4. Lag sausen. Brun først litt currypaste i olje og hell over koksmelk. Hvis du vil ha tykkelse på sausen tar du litt maizennamel og blander ut i vann og heller i. Tilsett scampi og la de koke til de får farge. Tilsett grønnsaksblandingen igjen. Server med nudler. 

 

Superrask kjøttdeigblanding i pita

Til to personer

Dette trenger du: 

½ løk

1 fedd hvitløk

3 sjampinjonger

½ paprika

100 gram kjøttdeig 

½ chili uten frø

3 ss Creme fraiche

2 pitabrød

Salt og pepper

 

Slik gjør du: 

1. Fres løk, hvitløk, chili, sjampinjong og paprika.

2. Stek kjøttdeig med salt og pepper.

3. Tilsett Creme fraiche i blandingen. La koke i 1 minutt.

4. Server med pitabrød og kanskje en salat. 

 

Pastasalat med kylling

 

Til to personer

Dette trenger du: 

1 dl ukokte pastaskruer

½ grillet kylling 

½ rødløk

½ pk sukkererter 

Litt ruccolasalat og crispisalat

Sweetchili saus

 

Slik gjør du: 

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Skjær kyllingkjøttet i passende store biter. 

3. Hakk rødløk i biter og del sukkerertene i fire. 

4. Bland alt sammen og smak til med chilisaus.

5. Server med godt brød. 

 

Vel bekomme!

(Kilde: Matprat.no)
 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!


Annonser:

Deltidsjobb i Oslo     

Trives du i samtale med andre mennesker, er komfortabel med telefon som arbeidsverktøy, og ønsker deg en jobb der du bidrar til økt trygghet i samfunnet? Da vil vi komme i kontakt med deg.

Les mer om stillingen



 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: