(StudentTorget.no):

Hva med laks med risotto, wok med scampi eller en blomkålsuppe til middag? Dette er bare noen av rettene vi har denne ukens meny fra Studentkokeboka.  

 

Burritos

Til fire personer 

 

 

Dette trenger du: 
400 gram kjøttdeig
1 stor paprika
5 store sjampinjonger 
8 tortillalefser
1 pakke taco kryddermix
Revet ost

Slik gjør du: 
1. Stek kjøttdeig, legg den til side når den er ferdigstekt. Fres deretter paprika og sjampinjong. Når disse er ferdigstekte heller du kjøttdeigen tilbake i pannen, tilsett spicemix og vann etter anvisning på pakken. La blandingen koke i noen minutter.

2. Deretter legger du fyllet på midten av tortillalefsene, tilsett ost og brett lefsene sammen som en konvolutt slik at fyllet ikke tyter ut. 

3. Legg lefsene i en ildfast form og gratiner på 220 grader i 10 minutter.

4. Server med salat, salsa, rømme og guacamole. 

 

Hvit pizza med spekeskinke

Standardsausen på pizza er tomat. Men hvorfor ikke prøve en ny vri? Dette er en pizza med hvit saus som smaker kjempegodt. 

 

 

Dette trenger du: 

Deig:
50 g gjær
3 ss olje
1 ts salt
7 dl mel

Pizzasaus: 
1,5 dl Creme fraiche
2 fedd hvitløk
½ chili uten frø
En neve finhakket basilikum 
½ ts salt

Topping: 
Spekeskinke
3 små sjampinjonger
½ paprika i strimler
5 cherrytomater delt
Ost

Slik gjør du: 
1. Lag pizzasausen. Den kan med fordel stå i kjøleskapet et par timer før bruk. Press hvitløk og kutt opp chili og basilikum. Bland alt sammen og tilsett salt.

2. Så er det tid for å lage deigen. Rør ut gjær i lunket vann. Tilsett olje og salt. Tilsett litt og litt mel. Rør sammen, bruk hendene til å elte når deigen blir fast. Sett den til heving med et klede over. Deigen skal heve til dobbelt størrelse.

3. Mens deigen hever kan du forberede topping-ingrediensene. Skjær paprika i strimler, sjampinjong i skiver og del cherrytomatene i to. Riv ost. 

4. Når pizzadeigen er ferdig hevet kjevler du den så tynn du vil ha den. Smør på pizzasaus, strø over ost og legg på tomat, sjampinjong og paprika. Legg skriver med spekeskinke på pizzaen til slutt slik at disse blir lagt på toppen. Stekes på 225 grader i 12-15 minutter. 


 

Blomkålsuppe

Nå finner du norsk blomkål i butikken. Hvorfor ikke lage en deilig blomkålsuppe? 

 

 

Dette trenger du: (Til to personer)
1 blomkålhode
1 fedd hvitløk
6 dl kraft (vann + grønnsaksbuljongterning)
2 dl matfløte
Salt og pepper
Bacon (kan sløyfes)

 

Slik gjør du: 
1. Del opp blomkålen i små buketter. Kok opp sammen med kraften. La koke til blomkålen er mør.

2. Tilsett fløte, salt, pepper og presset hvitløk. La koke i 5 minutter. Hvis du ikke ønsker å ha store biter blomkål i suppen kan du bruke stavmikseren. 

3. Tilsett stekt bacon hvis du ønsker. Server med brød. 

LES OGSÅ: Kremede blåskjell, chiliwok, svin tikka i pita, søtpotetsuppe, omelett i pita, kyllingminestrone

 

Laks med risotto

Til to personer

 

 

Dette trenger du: 
2 laksefileter
150 g risottoris (arborioris)
½ dl hvitvin
½ løk
½ liter grønnsakbuljong
½ sitron
Salt og pepper
Olje

Slik gjør du: 
1. Legg laksefiletene i en ildfast form. Ta på en spiseskje pesto over hver filet. Stek i ovn på 225 grader i 12 minutter. 

2. Finhakk løk og surr den i olje. Tilsett risen, bland den godt med løken. Tilsett vin og kok til all vinen er kokt inn. Tilsett grønnsakbuljong. Riv sitronskall i risottoblandingen.

3. Server risotto og laks med en lett salat. 

LES OGSÅ: Ukemeny: Hel-, halv- og u-norsk

 

Wok med scampi 

 

 

Dette trenger du: 
10-15 tinte scampi
2 gulrøtter
½ paprika
½ løk
2 fedd hvitløk
½ brokkoli
½ boks vannkastanjer 
1 ts currypaste
1 liten boks kokosmelk
Nudler

Slik gjør du: 
1. Tin scampi og rensk dem.

2. Kutt gulrøtter i staver, paprika på langs, løk i biter og brokkoli i buketter. 

3. Start med å brune løk og hvitløk. Deretter legger du gulrot, brokkoli og paprika i pannen. Stek grønnsakene raskt. Ha i vannkastanjene helt til slutt. Deretter tar du hele blandingen og legger den til side på en tallerken.

4. Lag sausen. Brun først litt currypaste i olje og hell over koksmelk. Hvis du vil ha tykkelse på sausen tar du litt maizennamel og blander ut i vann og heller i. Tilsett scampi og la de koke til de får farge. Tilsett grønnsaksblandingen igjen. Server med nudler. 


 

Superrask kjøttdeigblanding i pita

Til to personer

Dette trenger du: 
½ løk
1 fedd hvitløk
3 sjampinjonger
½ paprika
100 gram kjøttdeig 
½ chili uten frø
3 ss Creme fraiche
2 pitabrød
Salt og pepper

Slik gjør du: 
1. Fres løk, hvitløk, chili, sjampinjong og paprika.

2. Stek kjøttdeig med salt og pepper.

3. Tilsett Creme fraiche i blandingen. La koke i 1 minutt.

4. Server med pitabrød og kanskje en salat. 

LES OGSÅ: Smaksrike smoothier til sommerdagene

 

Pastasalat med kylling

Til to personer

 

 

Dette trenger du: 
1 dl ukokte pastaskruer
½ grillet kylling 
½ rødløk
½ pk sukkererter 
Litt ruccolasalat og crispisalat
Sweetchili saus

Slik gjør du: 
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Skjær kyllingkjøttet i passende store biter. 

3. Hakk rødløk i biter og del sukkerertene i fire. 

4. Bland alt sammen og smak til med chilisaus.

5. Server med godt brød. 

Vel bekomme!
(Kilde: Matprat.no)

 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!