(StudentTorget.no):

Her er en komplett ukemeny med spennende middagsretter til hele uken!

Her finner du blant annet thaicurry, grove hjemmelagde fiskekaker, mexikansk gryterett og fylte bakte poteter.

Alle oppskriftene er beregnet til 2 porsjoner, og er hentet fra Matprat.no.
 
Vel bekomme!
 
 

Grove fiskekaker

 
Hjemmelagede fiskekaker smaker kjempegodt. De kan serveres med gulrøtter og kokte poteter - eller i et hamburgerbrød sammen med salat og remulade.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
400 g seifilet 
 
½ ts salt 
 
1 ss potetmel 
 
1 dl melk 
 
¼ ts malt hvit pepper 
 
2 ss finhakket purre 
 
2 ss finhakket løk 
 
1 egg 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Skjær fisken i mindre biter og ha den i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene. La matprosessoren gå i 15-20 sekunder til alt er blandet, men fremdeles grovt.
 
2. Form til fine kaker og stek dem pent brune.
 
 
 

Meksikansk gryterett

 

 
 
Dette er en enkel løsning på dager hvor du har dårlig tid. Enkelt, men veldig godt!
 
 
Dette trenger du:
 
½ pose meksikansk tomatsuppe 
 
400 g amerikansk grønnsaksblanding
 
½ boks kjøttboller i kraft (200 g)
 
 
Slik gjør du:
 
1. Lag suppe etter anvisning på posen (ha med kraften fra suppebollene som en del av væsken).
 
2. Ha i kjøttboller og grønnsaker. La det småkoke i 2 minutter.
 
3. Server med grovt brød.
 
 
 

Svin- og brokkoligrateng

 
Denne gratengen er rask å forberede, og grønnsakene kan byttes ut med det du har i kjøleskapet. Du kan også supplere med kokt makaroni eller spagettirester. Server med brød, og du har et godt og fullverdig måltid.

 

 

 
Dette trenger du:
 
400 g kjøttdeig 
 
1 ss margarin eller olje til steking
 
200 g frossen brokkoli 
 
1 pose bretagnesaus 
 
1 egg 
 
1 dl revet hvitost 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje.
 
2. Legg brokkoli utover i en ildfast form. Ha over den ferdigstekte kjøttdeigen.
 
3. Lag sausen etter anvisning på posen. Ta kjelen av platen og visp inn egget.
 
4. Hell sausen over i formen og dryss over revet ost.
 
5. Stekes på 220 °C i ca. 20 minutter til osten er smeltet og blitt gyllen.
 
 
 

Bakt potet med kjøttdeig

 
Bakt potet er en god og mettende middagsrett hvis den fylles med kjøttdeig og grønnsaker. Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem. Disse kan også bakes i ovnen kvelden før og varmes opp i mikroovn dagen etter.
 
 

 

 
Dette trenger du:
 
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
 
½ ss margarin eller olje til steking
 
salt og pepper
 
2 store poteter 
 
½ boks hermetiske maiskorn 
 
2 ss kesam original, 8 % 
 
¼ ss tørket rosmarin 
 
½ ss tørket basilikum 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Bak potetene i ovnen på ca. 200 °C. Det tar omtrent en time, avhengig av størrelsen på potetene.
 
2. Stek kjøttdeigen på høy varme sammen med margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
 
3. Skjær et kryss i potetene når de er ferdige og åpne dem. Fyll dem med stekt kjøttdeig og mais.
 
4. Topp det hele med kesam blandet med rosmarin og basilikum. Ha til slutt på ost og gratiner raskt i ovnen.
 
 
 

Callaloo Cookup 

 
Dette er en spennende og eksotisk gryterett fra Guyana med svinekjøtt og storfekjøtt kokt i kokosmelk. 
 
 
Dette trenger du:
 
300 g svinekjøtt eller storfe 

 

 
 
½ ss olje 
 
½ l vann 
 
½ løk 
 
½ båt hvitløk 
 
½ liten grønn chili 
 
2 ½ dl (1 boks) kokosmelk 
 
salt og pepper
 
1 dl middagsris 
 
½ rød chili 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Brun kjøttet i en gryte med litt olje. Hell over vann og kok opp. La kjøttet trekke like under kokepunktet i en time. Ta kjøttet opp og del det i terninger. Kok så videre i kraften til det er mørt, og til det er ca. en halv liter kraft igjen i gryten.
 
2. Finhakk løk, hvitløk og chili. Ha det over i gryten sammen med kokosmelk. Tilsett salt og pepper og la det trekke i 10 minutter.
 
3. Tilsett ris. Legg på lokk og la det trekke til risen er gjennomkokt. Spe evt. med vann hvis du synes det blir for tykk konsistens på gryteretten. Smak til med salt og pepper.
 
4. Dryss over finhakket rød chili, uten frø, rett før servering.
 
 
 

Meksikansk salat

 
Denne salaten er perfekt hvis man har lyst på en lett, men smakfull vegetarmiddag. Du kan også tilsette det kjøttet du ønsker, eller den kan serveres som godt tilbehør til enchiladas og andre meksikanske retter.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
¼ isbergssalat 
 
¼ rød lollo salat 
 
¼ boks hermetiske brune bønner 
 
¼ boks hermetisk babymais 
 
½ rød eller gul paprika 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Skyll salaten godt og la vannet renne av før du river salaten opp i grove biter.
 
2. Skyll bønnene i kaldt vann og la dem renne godt av. Bruker du frisk babymais, ha dem 2 minutter i kokende vann og avkjøl.
 
3. Rens og del paprika i strimler.
 
4. Bland sammen ingrediensene og server.
 
 
 

Thaicurry

 
Med en pakke kjøttdeig av svin og et glass currysaus i handlekurven har du et godt utgangspunkt for en kjapp middag med masse smak.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
200 g kjøttdeig 
 
1 ss olje, til steking
 
½ rødløk , i båter
 
½ glass thai curry saus
 
1 dl matfløte
 
½ pk sukkererter
 
 
Slik gjør du:
 
1. Kok ris etter anvisning på pakken.  
 
2. Brun kjøttdeig i to omganger på sterk varme i en stekepanne med litt olje. Ha i rødløk, og fres et par minutter.
 
3. Tilsett currysaus og rør godt.
 
4. Ha i matfløte, og la gryten koke noen minutter. 
 
5. Ha i sukkererter rett før servering. Da holder de seg sprø. 
 
 
 
Vel bekomme!
Kilde: Matprat.no

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka


Annonser:

Deltidsjobb i Oslo     

Trives du i samtale med andre mennesker, er komfortabel med telefon som arbeidsverktøy, og ønsker deg en jobb der du bidrar til økt trygghet i samfunnet? Da vil vi komme i kontakt med deg.

Les mer om stillingen



 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: